1.750 ballonnen sturen 3.500 Belgen met vakantie naar de zon

1.750 ballonnen sturen 3.500 Belgen met vakantie naar de zon

Touroperator Thomas Cook laat Belgische reiziger 175ste verjaardag meevieren

De oudste touroperator van het land, Thomas Cook, blaast 175 kaarsjes uit. Ter gelegenheid van die verjaardag laat de touroperator in elke provincie van het land 175 ballonnen los. Dat zijn 1.750 ballonnen over heel België verspreid. Aan elke ballon hangt een vliegticket voor 2 personen. 3.500 Belgen maken kans op een reisje naar een zonnige bestemming.

                                                                        ***

In 1841 organiseerde de Brit Thomas Cook zijn eerste trip: een treinreis van Leicester naar Loughborough. Vandaag, 175 jaar later, is de pionier van de begeleide reizen uitgegroeid tot een internationale onderneming. Meer dan 1 miljoen Belgen vertrekken elk jaar op vakantie met de touroperator. Vandaag mogen de Belgische reizigers de historische verjaardag meevieren: wie één van de 1.750 ballonnen vindt, mag zijn koffers pakken en vertrekt vanuit Brussel naar Marokko, Egypte, Turkije of Gran Canaria.

“Wie jarig is, trakteert. Dat is traditie. Zeker bij zo’n speciale verjaardag. Je wordt niet elke dag 175 jaar. We willen met dit gebaar de Belgen bedanken voor hun jarenlange vertrouwen.”
Koen van den Bosch, woordvoerder van Thomas Cook België 

10 provincies, 1.750 ballonnen, 3.500 vliegtickets

Wie de komende dagen een ballon ziet vliegen, kijkt best goed uit. Aan elke ballon die Thomas Cook vandaag loslaat, hangt een waardebon. De eerlijke vinders kunnen de bon omruilen voor een gratis vliegticket heen-en-terug voor 2 personen vanuit Brussels Airport.

“Belgen die een ballon vinden, gaan met de waardebon naar de dichtstbijzijnde reisagent. Daar kunnen ze tot het einde van het jaar hun bon omruilen voor een gratis vliegtuigticket vanuit Brussel naar Marrakech, het Egyptische Hurghada, het Turkse Antalya of Gran Canaria. Ze kunnen er vanaf 1 december tot 19 maart volgend jaar mee op vakantie vertrekken.”
Koen van den Bosch

Locaties waar de ballonnen vandaag gelost worden op dinsdag 22 november (namiddag)

 

Oost-Vlaanderen (Zwijnaarde)

 

West-Vlaanderen (Kortrijk)

 

Antwerpen (Antwerpen)

 

Limburg (Paal)

 

Vlaams-Brabant (Diest)

 

Waals-Brabant (Waver)

 

Namen (Gembloux)

 

Luxemburg (Marche en Famenne)

 

Luik (Herstal)

 

Henegouwen (Moeskroen)

 

Over Thomas Cook België

Thomas Cook België, met de merken Neckermann, Thomas Cook en Pegase, is een van de toonaangevende bedrijven in de toeristische sector in België en maakt jaarlijks de vakantiedromen waar van meer dan 1 miljoen gasten. Bij Thomas Cook België zorgen meer dan 750 werknemers voor de vakantie van deze gasten. Thomas Cook België maakt integraal deel uit van Thomas Cook Group Plc, een van de belangrijkste toerisme bedrijven op wereldvlak met een jaarlijkse omzet van £7.8 Miljard (30 September 2015). Binnen de Thomas Cook Group werken er wereldwijd  21.823 werknemers. De groep is actief in 15 landen en is in elk van die landen nummer één of twee (op basis van omzet). De aandelen van de Thomas Cook Group Plc staan genoteerd op de London Stock Exchange (TCG).

Voor meer informatie: www.thomascook.be

Contacteer ons
Koen van den Bosch Woordvoerder, Thomas Cook Belgiƫ
Over Bepublic

Wij pakken communicatie journalistiek aan. We zorgen ervoor dat jouw organisatie relevant communiceert. Op de juiste manier, en met het juiste publiek.