20% minder winkeldiefstallen in de eerste helft van 2017

De eerste 7 maanden van dit jaar onderschepten bewakingsagenten van Securitas ruim 2500 winkeldieven. Dat cijfer ligt 20% lager dan tijdens diezelfde periode in 2016, én bevestigt de dalende tendens die de afgelopen jaren was ingezet. De meest gestolen producten blijven dezelfde: alcoholische dranken, schoonheids- en huidverzorgingsproducten, kledij, voeding en elektronica.

 

Nu de zomersolden er weer bijna op zitten, kan de roundup van de eerste jaarhelft worden gemaakt. Iedere dag zijn ruim 1000 Securitas-retailagenten aanwezig in honderden winkels over het hele land. Dat zijn zowel anonieme winkelinspecteurs in burgerkledij als bewakingsagenten in uniform.

Afschrikeffect bewijst zijn nut
Uit de cijfers van Securitas blijkt dat het aantal winkeldiefstallen jaar na jaar afneemt. Die tendens wordt dit jaar bevestigd. De eerste zeven maanden van dit jaar onderschepten bewakingsagenten in totaal ruim 2500 winkeldieven, tegenover 3160 in diezelfde periode in 2016. Dat is een daling van 20%. 

Opvallend: uit de officiële cijfers van de Federale Politie blijkt dat het aantal winkeldiefstallen op hetzelfde niveau blijft. De voorbije vijf jaar registreerden zij om en bij de 11.000 winkeldiefstallen in de eerste jaarhelft. 

“Steeds meer winkeliers investeren in winkelbeveiliging, wat wellicht voor een deel het dalend aantal winkeldiefstallen verklaart. Dat gaat van bewakingsagenten en detectiepoortjes, tot camerabewaking en tags op de producten. Dat zorgt niet alleen voor meer veiligheid, maar heeft ook een afschrikeffect. 20% minder winkeldiefstallen bij onze klanten ten opzichte van verleden jaar bewijst dat. Onze agenten zijn op die manier een verlengstuk van het winkelpersoneel.”
Securitas-woordvoerder Koen Colpaert.

In negen van de tien van de gevallen gaat het trouwens om een dief die alleen handelt. Alcohol, cosmetica, dure kleding, voeding en elektronica blijven de ‘populairste’ prooien voor de winkeldieven.

 

Over Securitas

Securitas is wereldwijd vooruitstrevend in kennis over veiligheid. Securitas combineert kennis, technologie en mensen om op maat van de klant efficiënte veiligheidsoplossingen te leveren. Meer dan 330.000 werknemers maken een verschil in zowel de residentiële sector, bij kmo’s, grote ondernemingen als in de publieke sector. In België telt Securitas meer dan 6000 werknemers.

Koen Colpaert

woordvoerder / porte-parole, Securitas

Jochem Goovaerts

Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be