5 tips voor een optimale wifi-verbinding in huis

Leven zonder wifi, velen kunnen het zich niet meer voorstellen. Toch ondervinden veel mensen vaak problemen met hun wifi-verbinding in huis. Daarom geeft Apple Premium Reseller Switch op deze Wereld Wifi Dag 5 handige tips om je wifi-verbinding in huis te optimaliseren.

 

1. Nobody puts Wifi in a corner

Als je overal in je huis van je wifi wil kunnen genieten, zet je de wifi-router best niet in de meest uiterste hoek van je huis. Plaats de wifi-router op een een centrale, open ruimte om je wifi-bereik te vergroten.

2. Vermijd hindernissen

Al zullen wifi-stralen zich altijd wel een weg proberen banen doorheen het huis, toch kunnen ook zij hindernissen ondervinden. Microgolfovens, glazen ramen en dikke muren kunnen het wifi-signaal bijvoorbeeld ernstig verstoren. Hoe minder hindernissen, hoe beter het signaal. Voor de beste verbinding zit je dus best zo dicht mogelijk bij je wifi-router.

3. Family first

Meerdere wifi-routers in huis kunnen je wifi-bereik verbeteren, maar ze kunnen elkaar ook tegenwerken. Zorg je ervoor dat je wifi-routers van dezelfde “familie” zijn om tegenwerking te voorkomen. Bij twee routers van verschillende merken schakel je best het draadloze signaal van één wifi-router uit.

4. Een router is niet retro

Retro mag dan wel hip zijn, voor een vlotte wifi-verbinding kies je best voor nieuwe routers. De wifi-technologie wordt immers constant verbetert. Hoe nieuwer je router, hoe beter dat deze zal zijn aangepast aan de nieuwste technologie en hoe vlotter hij het wifi-signaal zal kunnen doorgeven.

5. Hou je apparaat up to date

Ook je smartphone en laptop zijn vatbaar voor nieuwe wifi-technologie. Nieuwe apparaten kunnen nieuwe en snellere wifi-technologie maximaal benutten. Maakt je oude iPhone dus moeizaam verbinding met de wifi in huis, is hij mogelijk aan vervanging toe.

Over Bepublic