5 tips voor een optimale wifi-verbinding in huis

Leven zonder wifi, velen kunnen het zich niet meer voorstellen. Toch ondervinden veel mensen vaak problemen met hun wifi-verbinding in huis. Daarom geeft Apple Premium Reseller Switch op deze Wereld Wifi Dag 5 handige tips om je wifi-verbinding in huis te optimaliseren.

 

1. Nobody puts Wifi in a corner

Als je overal in je huis van je wifi wil kunnen genieten, zet je de wifi-router best niet in de meest uiterste hoek van je huis. Plaats de wifi-router op een een centrale, open ruimte om je wifi-bereik te vergroten.

2. Vermijd hindernissen

Al zullen wifi-stralen zich altijd wel een weg proberen banen doorheen het huis, toch kunnen ook zij hindernissen ondervinden. Microgolfovens, glazen ramen en dikke muren kunnen het wifi-signaal bijvoorbeeld ernstig verstoren. Hoe minder hindernissen, hoe beter het signaal. Voor de beste verbinding zit je dus best zo dicht mogelijk bij je wifi-router.

3. Family first

Meerdere wifi-routers in huis kunnen je wifi-bereik verbeteren, maar ze kunnen elkaar ook tegenwerken. Zorg je ervoor dat je wifi-routers van dezelfde “familie” zijn om tegenwerking te voorkomen. Bij twee routers van verschillende merken schakel je best het draadloze signaal van één wifi-router uit.

4. Een router is niet retro

Retro mag dan wel hip zijn, voor een vlotte wifi-verbinding kies je best voor nieuwe routers. De wifi-technologie wordt immers constant verbetert. Hoe nieuwer je router, hoe beter dat deze zal zijn aangepast aan de nieuwste technologie en hoe vlotter hij het wifi-signaal zal kunnen doorgeven.

5. Hou je apparaat up to date

Ook je smartphone en laptop zijn vatbaar voor nieuwe wifi-technologie. Nieuwe apparaten kunnen nieuwe en snellere wifi-technologie maximaal benutten. Maakt je oude iPhone dus moeizaam verbinding met de wifi in huis, is hij mogelijk aan vervanging toe.

Over Bepublic

Wij pakken communicatie journalistiek aan. We zorgen ervoor dat jouw organisatie relevant communiceert. Op de juiste manier, en met het juiste publiek.