Acht op tien overheidsorganisaties in de ban van cloudapplicaties

83% van de ICT-verantwoordelijken bij een overheidsorganisatie willen aan de slag met cloudapplicaties, en 70% erkent dat hun organisatie hiermee sneller zou kunnen schakelen. Dat blijkt uit enquête van Securitas, de ICT-partner van VITO, naar de ICT-trends bij overheidsinstellingen.

 

Wat zijn uw ICT-prioriteiten? Dat is de centrale vraag die de ICT-verantwoordelijken bij de Vlaamse overheden voorgeschoteld kregen in een bevraging van Securitas naar aanleiding van een infodag met VITO.

Dat 83% van de ICT-verantwoordelijken bij een overheidsorganisatie aan de slag wil met cloudapplicaties, is niet onlogisch gezien de schaalvoordelen en de verhoogde veiligheid. Opvallend is dat 70% erkent dat hun organisatie sneller zou kunnen schakelen door de invoering van cloudapplicaties.

“Het verrast ons niet dat zoveel ICT-verantwoordelijken de voordelen van cloudapplicaties ontdekken. Het goed beheer van data moet permanent opgevolgd worden, net omdat de risico’s bij een security breach of stroompanne heel groot zijn. Dus moeten ICT-verantwoordelijken alles op alles zetten om met hun beveiligingsmethodes voortdurend een stap voor te blijven.”  
Wim Bisschops, ICT-beveiligingsspecialist bij Securitas

85% geeft aan dat ICT als een strategisch instrument wordt gezien in de beleidsvoering.

"De tech trends zijn duidelijk: klantvriendelijke ICT-toepassingen, mobiele data en applicaties en innovatie zijn de prioriteiten voor de ICT-verantwoordelijken bij de Vlaamse overheid."
Wim Bisschops

Het Vlaams Instituut voor Technologische Ontwikkeling (VITO) koos begin dit jaar voor Securitas als ICT-partner. Alle Vlaamse overheden kunnen daardoor bij het beveiligingsbedrijf terecht voor software- en hardware-oplossingen.

 

Over Securitas

Securitas is wereldwijd vooruitstrevend in kennis over veiligheid. Securitas combineert kennis, technologie en mensen om op maat van de klant efficiënte veiligheidsoplossingen te leveren. Meer dan 330.000 werknemers maken een verschil in zowel de residentiële sector, bij kmo’s, grote ondernemingen als in de publieke sector. In België telt Securitas meer dan 6000 werknemers.

Koen Colpaert

woordvoerder, Securitas

Jochem Goovaerts

Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be