Adecco werft 240 nieuwe mensen aan om kmo’s doorheen arbeidskrapte te helpen

Vraag naar outsourcing en hr-advies piekt door lage werkloosheidsgraad

HR-dienstenleverancier Adecco werft tussen nu en begin 2022 zo’n 240 nieuwe mensen aan. In de eerste plaats breidt het bedrijf zijn eigen team van hr-experten uit, maar Adecco wenst ook zijn vijver met talenten te vergroten om kmo’s sneller de juiste profielen aan te reiken via outsourcing. Reden voor het grote aantal vacatures is de huidige arbeidskrapte. “De vraag vanuit de bedrijfswereld voor personeelsondersteuning lag nog nooit zo hoog en zal in 2022 alleen maar toenemen. De coronacrisis heeft de war for talent een nieuwe boost gegeven.”, stelt Jan Dekeyser, Country Head van Adecco in België.

De coronacrisis heeft het aantal openstaande vacatures in België naar historische hoogtes gestuwd terwijl er de voorbije 13 jaar nooit minder Belgen zonder job zaten. Dat conflict tussen vraag en aanbod zorgt ervoor dat onze bedrijven met de handen in het haar zitten om de juiste talenten aan te trekken. Adecco haalt daarom met het oog op 2022 extra hr-experten aan boord. Doel is om enerzijds de poule van uitzendkrachten te vergroten en anderzijds kleine en grote bedrijven via outsourcing te helpen met activiteiten die buiten hun comfortzone liggen.

“Permanente rekrutering is doorheen de coronacrisis voor veel bedrijven belangrijker geworden. Daar zijn we dan ook sterker op gaan inzetten. Daarnaast is de vraag naar outsourcing toegenomen. Bedrijven willen zich kunnen focussen op hun kernactiviteit. Dat ze zich niet langer moeten bezig houden met bijvoorbeeld dossierbeheer of het uitbaten van een callcenter – en daar dus ook de juiste mensen voor vinden – is voor bedrijven een belangrijke reden geworden om sneller beroep te doen op externe ondersteuning.”

Jan Dekeyser, Country Head Adecco in België

 

Kmo’s adviseren rond HR

Volgens Adecco zal het arbeidstekort in 2022 alleen maar verder toenemen. Het personeelsprobleem is er eentje voor alle sectoren en treft zowel grote als kleine ondernemingen. Vooral voor die kleinere ondernemingen wil Adecco een grotere rol spelen via hr-advies.

“Kleine ondernemingen hebben vaak niet de mogelijkheid om een uitgebreide hr-afdeling uit te bouwen. Daarom willen we hen beter als adviseur ondersteunen via onze lokale kantoren. We merken dat daar nood aan is. Zeker in ons land, waar een sterke kmo-cultuur gevestigd is.”

Jan Dekeyser, Country Head Adecco in België

 

Jobs dicht bij huis

De coronacrisis maakte ook bepaalde arbeidsvoorwaarden – zoals telewerk – prioritair voor veel werkzoekenden. Dat neemt niet weg dat een job dichtbij minder interessant is geworden. Via zijn kantorennetwerk over heel België biedt Adecco voor de 240 banen de mogelijkheid om een job dichtbij huis te vinden. Die lokale verankering van de hr-dienstverlener is een grote troef voor werkzoekenden.

Doorheen de coronacrisis zijn we het gewoon geworden om meer van thuis uit te werken of hybride te werken. Maar een job dichtbij huis is daardoor niet minder belangrijk geworden. Integendeel: we zijn de combinatie van thuiswerken met dicht bij thuis werken nog meer gaan appreciëren.”

Jan Dekeyser, Country Head Adecco in België

 

 

Over the Adecco Group

De Adecco Group is 's werelds grootste advies- en oplossingenbureau voor talent. Wij geloven in een toekomst die voor iedereen werkt en maken elke dag meer dan 3,5 miljoen carrières mogelijk. We ontwikkelen en huren talent in 60 landen en stellen organisaties in staat de toekomst van werk te omarmen.

Als Fortune Global 500-bedrijf geven we het goede voorbeeld door gedeelde waarde te creëren die economieën voedt en betere samenlevingen opbouwt.

Onze cultuur van inclusiviteit, ondernemerschap en teamwork geeft onze 30.000 werknemers meer kracht.

De Adecco Group AG heeft haar hoofdkantoor in Zürich, Zwitserland (ISIN: CH0012138605) en is genoteerd aan de SIX Swiss Exchange (ADEN). De groep wordt aangedreven door drie wereldwijde business units: Adecco, LHH (Talent Solutions) en Modis.

Sonia Frey

Head of Human Resources and External Communication, The Adecco Group

Sander Vanlouwe

PR Consultant, Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be