Adult only-hotels nieuwe trend bij reizende Belg

Touroperator Neckermann telt 74 hotels waar enkel volwassenen zijn toegelaten

Samen met de kinderen op vakantie gaan, hoeft niet meer per sé voor de Belg. Touroperator Neckermann ziet het aantal boekingen van hotels waar enkel volwassen zijn toegelaten elk jaar toenemen. Door de grotere vraag biedt de reisorganisatie vandaag 74 hotels aan waar de minimumleeftijd van de vakantiegangers 16 is.

                                                                                    ***

Belgen blijven vandaag langer single of krijgen kinderen op latere leeftijd. Zij willen op vakantie niet gestoord worden door het gejoel van spelende kinderen. Maar ook koppels met kinderen blijken hun kroost op vakantie al eens graag te ontvluchten. Touroperator Neckermann ziet elk jaar meer en meer koppels een hotel boeken waar alleen volwassenen zijn toegelaten. De touroperator speelt in op de trend en lanceert elk jaar extra formules met een rating 16+.

“We tellen in onze boekingen niet meer koppels dan vroeger. Maar we zien wel dat koppels vaker een reis boeken in een hotel waar alleen volwassenen zijn toegelaten.”
Koen van den Bosch, woordvoerder van Neckermann

74 hotels met label 16+

Touroperator Neckermann biedt vandaag 74 hotels waar kinderen niet of slechts gedeeltelijk zijn toegelaten. Daar staat vakantie gelijk met volledige rust, ver van alle drukte en lawaai en zonder glijbanen of lawaaierige kinderen rond het zwembad.

“Koppels die een reis zonder kinderen boeken, houden uiteraard van hun kroost, maar willen ook wel eens rust. Ze willen er met z’n tweeën even tussenuit. De grootouders passen op de kleinkinderen, terwijl mama en papa tot rust komen in een hotel waar kinderen niet toegelaten zijn en er alleen activiteiten georganiseerd worden voor volwassenen.”
Koen van den Bosch 

Meer rust, niet duurder

Ook vakantieformules speciaal voor volwassenen zijn in opmars. De Belg heeft elk jaar meer keuze aan adult only-hotels en concepten. Bij Touroperator Neckermann kwamen er de voorbije 2 jaar alleen al namen bij als Sunprime (voor sportieve volwassen), Casa Cook (loungy) of Sentido (extra luxe).

“Een adult only-hotel is niet altijd duurder dan een gewoon hotel waar kinderen wel zijn toegelaten. Het hangt af van het type hotel en het aantal sterren zoals bij andere hotels. Wel zeker is dat er geen kinderen rondlopen.”
Koen van den Bosch

Over Neckermann
Neckermann groeide sinds zijn ontstaan in 1979 uit tot het grootste Belgische reismerk. De touroperator biedt diverse vakantieformules aan tegen de beste prijs/kwaliteit verhouding: van vliegvakanties, autovakanties, wintervakanties en citytrips tot cruises en wereldreizen. Het aanbod gaat van all-invakanties tot last minutes. Wereldwijd staan er 27.000 medewerkers klaar om klanten een onvergetelijke en zorgeloze vakantie te bezorgen. Neckermann België maakt samen met Thomas Cook en Pegase deel uit van Thomas Cook Group plc, één van de grootste reisconcerns ter wereld.
Voor meer informatie: www.neckermann.be

Koen van den Bosch

Woordvoerder, Neckermann

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be