Advieskantoor BDO neemt accountants en belastingadviseurs Beirens & Wellens over

Met deze overname verstevigt BDO zijn positie in Antwerpse haven

Advieskantoor BDO neemt het Antwerpse accountants en belastingadviseurs  Beirens & Wellens (B&W) over. De overname van B&W past in de groeistrategie van BDO op vlak van boekhoudkundig, fiscaal en juridisch advies aan voornamelijk familiebedrijven. Tegelijk verstevigt het advieskantoor zo zijn positie in de Antwerpse haven. B&W werd in 2008 opgericht door Michel Beirens en Luc Wellens en  telt onder zijn klanten familiebedrijven en internationale  ondernemingen.

De voorbije jaren nam BDO vooral bedrijven gespecialiseerd in advies rond digitalisering, fusies en overnames en cybersecurity over. Met de overname van B&W, versterkt het advieskantoor nu zijn klassieke diensten van accountancy en tax.

“De focus van B&W op grote en middelgrote bedrijven, matcht een-op-een met onze anorganische groeistrategie. We geloven rotsvast in de meerwaarde van de complementaire samenwerking tussen beide bedrijven. Maar ook de strategische inplanting in een economisch belangrijke regio als de haven van Antwerpen past daarin. Ten slotte vormen de 15 medewerkers dankzij hun knowhow, opleiding en ervaring een grote aanwinst in een tijdperk waar hoogopgeleide profielen schaars zijn.”
Peter Van Laer, CEO van BDO België

Antwerpse haven als aantrekkingskracht

BDO had al stevige wortels in Antwerpen, maar verstevigt dus dankzij het nieuwe kantoor zijn positie en portfolio in het havengebied. De nieuwe BDO-vestiging – waarvoor je niet door de Kennedytunnel moet – wordt tegelijk een troef voor de aantrekkingskracht van BDO als werkgever. Het fungeert als een soort hub om klanten en medewerkers uit de omliggende regio aan te trekken.

Multidisciplinaire en digitale aanpak

De voorbije jaren evolueerde B&W steeds meer en meer naar een kantoor met een multidisciplinaire dienstverlening. In 2017 voerde het bedrijf een doorgedreven digitalisering door waardoor de boekhouding met daaraan gekoppelde rapportering en budgettering in realtime gebeurt. Deze aanpak sluit naadloos aan bij BDO, waardoor de oprichters met een goed gevoel hun bedrijf overlaten.

“Door de toenemende complexiteit, de steeds strengere compliance-vereisten en de versnelde digitalisering en internationalisering stonden we op een kruispunt. Ofwel maakten we zelf een nieuwe kwantumsprong ofwel droegen we onze klanten en expertise over aan een organisatie die onze business en service minstens even kwaliteitsvol en toekomstgericht verder zet en opwaardeert. We hebben voor de tweede optie gekozen. We zijn er zeker van dat onze medewerkers goed zullen aarden binnen BDO. En onze klanten die ook internationaal actief zijn, kunnen nu een beroep doen op de kennis en expertise uit het wereldwijde netwerk van BDO.”
Michel Beirens en Luc Wellens

De twee bedrijven zijn trouwens geen onbekenden voor elkaar. B&W werkte in het verleden al geregeld samen met BDO voor specifieke projecten of wanneer een klant expertise vroeg in domeinen waarin het kantoor zelf minder beslagen was. 

De oprichters Michel Beirens en Luc Wellens blijven nog een aantal jaren aan boord om de integratie vlot te doen verlopen.

Over BDO

BDO is een internationaal opererende adviesorganisatie, met een solide reputatie in financiële dienstverlening (Audit, Corporate Finance, Accounting, Tax & Legal) en ander gespecialiseerd advies, waaronder Strategy & Transformation, People, Interim Management, Digital en Risk.  Het advieskantoor begeleidt een brede klantenbasis van grote, internationale bedrijven, (familiale) KMO’s tot privépersonen.
De BDO aanpak is integer, hands-on en pragmatisch, resultaats-gericht én met een juiste focus op de noden van de klant.  Ondernemingen hebben steeds één direct aanspreekpunt, en BDO's kantoor bevindt zich in de directe nabijheid.
In België heeft BDO 750 Partners en medewerkers verspreid over het hele land. BDO werkt vanuit 11 vestigingen in Antwerpen, Brussel Airport, Brussel Centrum (2),  Gent, Hasselt, La Hulpe, Liège, Mechelen, Namur-Charleroi en Roeselare.
BDO maakt deel uit van een sterk internationaal netwerk dat met een ploeg van meer dan 88.000 Partners en medewerkers actief is in 162 landen.

www.bdo.be

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be