Air Belgium stelt officieel haar nieuwe Airbus A330neo voor en start haar nieuwe topbestemming naar Mauritius op vanaf Brussels Airport

Ondanks de diepe crisis waarin de sector verkeert, breidt de luchtvaartmaatschappij verder uit

De Belgische luchtvaartmaatschappij Air Belgium start vanaf 15 oktober haar nieuwe bestemming Mauritius op, en wel met een nieuwe Airbus A330neo. CEO Niky Terzakis heeft het ultramoderne vliegtuig zopas officieel voorgesteld op Brussels Airport, van waaruit het toestel wekelijks tweemaal naar het eiland vliegt. Tijdens de officiële voorstelling ging Terzakis verder in op de kwaliteiten van het nieuwe vliegtuig en op de nieuwe bestemming. Daarnaast benadrukte hij dat de maatschappij verder uitbreidt. Dat doet Air Belgium onder meer met de komst van nieuwe vliegtuigen, de opening van nieuwe routes en de hervatting van de vluchten op Guadeloupe en Martinique vanaf begin december. Bovendien zet de luchtvaartmaatschappij verder in op de vrachtactiviteiten, met jobcreatie tot gevolg.  

De Airbus A330neo is een van de zuinigste en modernste modellen op de markt, een ultramodern vliegtuig dat voor het eerst onder de vlag van een Belgische maatschappij zal vliegen. Dit nieuwe toestel is niet alleen milieuvriendelijker, maar biedt ook meer comfort aan de passagiers dankzij een stillere cabine, meer ruimte en het allernieuwste inflight entertainmentsysteem aan boord. Het toestel zal vanaf 15 oktober tweemaal per week naar Mauritius vliegen.  

"We zijn zeer veheugd dat Air Belgium Brussels Airport gekozen heeft om zijn langeafstandsaanbod uit te breiden met rechtstreekse vluchten naar Mauritius én ook Curaçao via Punta Cana, toeristische bestemmingen die perfect passen in de markt die onze luchthaven bedient," verklaart Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport. "Door deze vluchten met een Airbus A330-900 uit te voeren, toont Air Belgium ook haar engagement voor een milieuvriendelijkere luchtvaart, waar wij ook voorvechter van zijn in al onze projecten."

"Wij zijn bijzonder fier dat de nieuwe Airbus A330neo onder de vlag van Air Belgium naar Mauritius vliegt", zegt Wouter Van Wersch, EVP, President of Region & Sales Europe Airbus. "De voordelen van de A330neo op het vlak van productiviteit en flexibiliteit maken van dit toestel het beste in zijn categorie, het meest efficiënte en het meest comfortabele voor de langeafstandsvluchten van Air Belgium", voegt hij eraan toe. 

Air Belgium herleeft en zoekt piloten 

Ondanks de epidemie, is Air Belgium erin geslaagd om standvastig te zijn. Vrachtactiviteiten werden opnieuw opgestart, bepaalde passagiersvluchten konden worden voortgezet en ook repatriëringsvluchten werden uitgevoerd. Dankzij die wendbaarheid hoefde de maatschappij geen enkel personeelslid te ontslaan, en kan ze vandaag zelfs, gezien de zeer positieve vooruitzichten voor de hervatting van alle vluchten, nieuwe piloten rekruteren voor haar acht toestellen: twee A330neo, twee A340-300 en vier A330-200F. 

"De mensen hebben nog steeds veel zin om te reizen. Sinds enkele weken merken we ook dat er opnieuw meer vraag is naar reizen. We zijn ervan overtuigd dat onze nieuwe bestemmingen en onze nieuwe toestellen de reislust bij de Belgen nog meer zullen aanwakkeren. Met de aantrekkende vraag en ons nieuwe aanbod zien we vandaag de toekomst met vertrouwen tegemoet", aldus Niky Terzakis, CEO van Air Belgium. 

Die positieve trend wordt ook bevestigd door het laatste verslag van "The International Air Transport Association". Experts van IATA verwachten dat de wereldwijde vraag tegen 2022 naar verwachting 61% zal bedragen van het niveau van vóór de crisis (2019). Het rapport gaat er ook van uit dat de gemiddelde bezettingsgraad van het passagiersvervoer zich zal herstellen tot 75,1%. Wat nog steeds ruim onder het recordniveau van 82,6% (2019) ligt, maar wel in stijgende lijn gaat. IATA verwacht ook dat de grote vraag naar luchtvracht zal aanhouden, met een vraag die in 2021 bijna 8% boven het niveau van 2019 zou moeten liggen en in 2022 zelfs 13% boven dat niveau. 

AIR_BELGIUM-A330NEO_AIRBORNE_FILMS_2021_15sec_002.mp4

MP4 - 18 Mb

AIR_BELGIUM-A330NEO_AIRBORNE_FILMS_2021_15sec_001.mp4

MP4 - 18 Mb

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be