Air Belgium verbindt België met Zuid-Afrika en tal van andere bestemmingen op het Afrikaanse continent

Met de lancering van haar nieuwe routes tussen Brussels Airport, Johannesburg en Kaapstad, biedt Air Belgium zakenreizigers en vakantiegangers rechtstreekse vluchten naar Zuid-Afrika en tal van bestemmingen in zuidelijk Afrika.

BRUSSEL, 14 SEPTEMBER 2022 - Air Belgium herstelt de rechtstreekse vliegverbindingen tussen België en Zuid-Afrika. Vanaf 14 september vertrekken de reizigers elke woensdag en zondag om 19.45 uur uit Brussels Airport - met aankomst in Johannesburg om 7.15 uur de volgende dag - met een doorreis naar Kaapstad en aankomst om 11.00 uur (plaatselijke tijd op de luchthavens).

"Dit is een spannend en belangrijk hoofdstuk voor Air Belgium", zegt CEO Niky Terzakis.

Zuid-Afrika is een zeer belangrijke economische markt voor België. Er wordt reikhalzend uitgekeken naar het herstel van deze luchtverbindingen, die al meer dan dertig jaar zijn opgeschort. Ongeveer tweehonderd Belgische bedrijven, en niet de minste, zijn in Zuid-Afrika gevestigd of hebben er dochterondernemingen. De luchtverbindingen tussen deze twee landen zijn dan ook van essentieel belang voor deze ondernemingen. Zij ondersteunen de handel en, meer in het algemeen, de economische ontwikkeling. België is Zuid-Afrika's zesde belangrijkste handelspartner.

Zo’n 60.000 passagiers vertrekken gemiddeld per jaar uit België naar Zuid-Afrika (via tussenstops), ondanks het feit dat er geen rechtstreekse vluchten zijn. Dit aantal zou tegen eind 2024 gemakkelijk 80.000 moeten bereiken. De nieuwe routes van Air Belgium zullen deze leemte opvullen. Veel landgenoten wonen en werken ook in Zuid-Afrika.

Deze lancering betekent ook het begin van een belangrijk partnerschap tussen Air Belgium en de grootste Zuid-Afrikaanse luchtvaartmaatschappij, Air Link. Air Belgium zal voortaan niet alleen tickets aanbieden naar Johannesburg en Kaapstad, maar ook naar tal van bestemmingen op het Afrikaanse continent via het uitgebreide netwerk van Air Link. Zestien binnenlandse bestemmingen in Zuid-Afrika en tweeëntwintig bestemmingen naar elf andere landen op het continent.

Dankzij deze overeenkomst kan Air Belgium de meest rechtstreekse en snelste verbindingen vanuit Brussels Airport aanbieden met eerlijke tarieven en de laagste CO2-uitstoot.

“Voor Brussels Airport is de nieuwe route van Air Belgium naar Zuid-Afrika een belangrijke mijlpaal omdat we daarmee ons netwerk zien uitbreiden met Johannesburg en Kaapstad", zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport. "We zijn bijzonder trots dat deze route na een periode van maar liefst 20 jaar, eindelijk weer open gaat. Dit bevestigt dat Brussels Airport de geschikte partner is voor de langeafstandsvluchten van Air Belgium. We hebben allebei een zeer diverse klantenbasis met zowel Belgische als buitenlandse klanten en transferpassagiers. We delen ook een passie voor een uitstekende passagierservaring en diensten op maat. De vluchten op deze nieuwe route worden uitgevoerd met Airbus A330-900neo toestellen die milieuprestaties en energie-efficiëntie combineren met topcomfort. Dit toestel past perfect binnen ons engagement voor een duurzame toekomst voor de luchtvaart.”

Vluchten aangeboden via Air Belfium en Air Link:

Zuid-Afrika: Durban, Bloemfontein, Kimberley, George, Skukuza, Upington, Hoedspruit, Nelspruit, Port Elizabeth, Pietermaritzburg, Mthatha, Sishen, Polokwane, Richards Bay, Kaapstad, Oost-Londen

Democratische Republiek Congo: Lubumbashi

Tanzania: Dar es Salaam

Angola: Luanda

Zimbabwe: Harare, Victoria Falls

Namibië: Windhoek, Walvis Bay

Zambia: Lusaka, Ndola, Livingstone

Oeganda: Entebbe

Botswana: Gabarone, Maun, Kasane

Mozambique: Maputo, Vilanculos, Nampula, Pemba, Beira, Tete

Lesotho: Maseru/Moshoeshoe

Madagascar: Antananarivo, Nosy Be

“De sociale en economische banden tussen België en Zuid-Afrika zijn historisch en sterk. De historische band tussen Zuid-Afrika en België is belangrijk, vooral gezien het belang Brussel heeft voor de Europese Unie. De toegang tot het luchtruim en de verbinding met zuidelijk Afrika heeft een ingrijpende verandering ondergaan als gevolg van de COVID-pandemie. Airlink is bevoorrecht dat het de crisis heeft overleefd en de kansen heeft benut. We hebben een goede reputatie opgebouwd op het gebied van uitzonderlijke dienstverlening, ongeëvenaarde betrouwbaarheid en punctualiteit. De luchtvaart keert snel terug naar het niveau van voor de crisis en op dit moment is er een onevenwicht tussen vraag en aanbod zodat er geen beter moment is voor Air Belgium om de markt te betreden met Brussel als centrale toegangspoort tot Europa en Johannesburg en Kaapstad als toegangspoort to zuidelijk Afrika. Het is dan ook met groot genoegen dat we dit commerciële partnerschap aangaan en Air Belgium verwelkomen in Zuid-Afrika en Airlink's uitgebreide netwerk van bestemmingen in zuidelijk Afrika", aldus Rodger Foster, CEO.

Air Belgium heeft aan boord van de A330neo toestellen drie serviceklassen in het aanbod: 30 zitplaatsen in business class, 21 zitplaatsen in premium class en 235 zitplaatsen in economy class. Deze vliegtuigen zijn uitgerust met de modernste technologie en zijn de modernste die onder Belgische vlag vliegen. Meer dan ooit promoot de maatschappij België en zijn knowhow via zijn diensten, waaronder typisch Belgische gerechten, de beschikbaarheid van lokale producten aan boord, zijn nederigheid, zijn humor en de gastvrijheid van zijn personeel.

"We hebben het vaak over "Belgitude" en ons motto is "Fly Belgian Class", wat betekent dat we passagiers in alle reisklassen plezier en comfort teruggeven", zegt Niky Terzakis. "En terwijl onze reizigers genieten van onze leuke en boeiende benadering van reizen, bieden we hen ook wat echt belangrijk is: veilig en naadloos reizen, all-inclusive prijzen inclusief een royale bagagevrijstelling. We bieden reizigers ook een milieuvriendelijke reisoptie, aangezien de Airbus A330neo gemiddeld 25% minder brandstof verbruikt dan vliegtuigen van de vorige generatie. Wat comfort betreft, bieden onze vliegtuigen het beste van het beste: stillere cabines, regelbare verlichting, een ultramodern entertainmentsysteem aan boord en WIFI-internetverbinding tijdens de hele vlucht.”

De tarieven beginnen vanaf €553 voor een all-in retourticket tussen Brussels Airport en Johannesburg en vanaf €722 tussen Brussels Airport en Kaapstad. Alle passagiers hebben recht op een minimum bagagevrijstelling van 30kg en de maaltijden zijn steeds inbegrepen in de ticketprijs.

Vluchtgegevens:

Type vliegtuig

De Airbus A330neo biedt 3 comfortabele reisklassen: BUSINESS, PREMIUM en ECONOMY.

Vluchtfrequentie

Twee vluchten per week:

- Vanuit Brussels Airport op woensdag en zondag (aankomst de volgende dag op donderdag en maandag)

- Vanuit Kaapstad en Johannesburg op maandag en donderdag (aankomst de volgende dag op dinsdag en vrijdag)

Vluchtschema

BRU - JNB - CPT: 19:45 - 07:15+1 - 11:00+1

CPT - JNB - BRU: 15h00 - 18h45 - 06h15+1

Eerste vlucht

14 september 2022

Tarief

Economy-tarieven heen en terug vanaf €553 (naar Johannesburg), €722 (naar Kaapstad) en ZAR 11.569 (naar Brussels Airport).

Configuratie

Business Class: 30 zitplaatsen (verstelbaar tot ligbedden, 4 zitplaatsen per rij)

Premium klasse: 21 zitplaatsen (ruime stoelen in rijen van 7)

Economy Class: 235 zitplaatsen (8 stoelen per rij met een comfortabele beenruimte van 79 cm)

Entertainment

De toestellen zijn uitgerust met een breed scala aan entertainment. Tot 120 films (recente releases en klassiekers), documentaires over verschillende bestemmingen, tekenfilms en tv-series, een bibliotheek met 600 muziektitels en een dozijn spelletjes voor alle leeftijden.

Wi-Fi

Het Airbus A330neo vliegtuig biedt Wi-Fi toegang.

Air Belgium biedt 3 verschillende pakketten aan om aan de behoeften van alle passagiers te voldoen: Chat, Surf Easy en Surf Plus. Passagiers kunnen ook bellen, sms'en of mms'en door hun roaming te activeren.

 

Over Air Belgium

Air Belgium SA is een vennootschap naar Belgisch recht met hoofdzetel in Mont-Saint-Guibert in Waals-Brabant. Haar roeping is het aanbieden van rechtstreekse intercontinentale vluchten vanuit België. Air Belgium richt zich uitsluitend op langeafstandsvluchten tegen concurrerende tarieven voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers en haar sterke Belgische identiteit komt tot uiting in al haar diensten aan boord en op de grond.

Air Belgium verzorgt vluchten vanuit de belangrijkste Belgische luchthavens: Brussels Airport (Zaventem), Brussels Charleroi Airport en Liège Airport. Naast haar reguliere passagiersroutes heeft Air Belgium ook haar eigen vrachtactiviteiten ontwikkeld en verleent ze diensten aan tal van prestigieuze internationale luchtvaartmaatschappijen, touroperators, cruisemaatschappijen en buitenlandse regeringen.

Pers contact België

Bepublic (NL)
Bart Vandesompele
0485 20 02 01 - bart.vandesompele@bepublicgroup.be - bart.vandesompele@scarletblue.be

Bepublic (FR)
Olivier Moch ​
0476 28 56 41 - olivier.moch@bepublicgroup.be

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be