Air Belgium verbreedt aanbod en breidt vloot uit met cargovliegtuigen

De Belgische luchtvaartmaatschappij Air Belgium, specialist in vliegreizen van en naar de Franse Antillen, gaat zijn aanbod verder uitbreiden met volwaardige cargodiensten. Daarvoor voegt het meteen vier cargovliegtuigen toe aan zijn bestaande vloot.

Enkele maanden geleden gaf Air Belgium al te kennen dat het meer wil diversifiëren richting cargo. Vandaag zet de luchtvaartmaatschappij die ambitie meteen kracht bij en verwelkomt het weldra vier cargotoestellen. De eerste twee vliegtuigen zullen naar alle verwachting operationeel zijn vanaf maart 2021. En dit met de luchthaven van Luik als uitvalsbasis. 

Het is overigens de ambitie van Air Belgium om tegen het einde van dit jaar in totaal zes cargovliegtuigen te kunnen inzetten.

Air Belgium benadrukt nog graag dat het om een uitbreiding van diensten gaat en dat het dus parallel zijn passagiersvluchten blijft uitvoeren naar en van de Franse Antillen. 

“Momenteel beleeft de luchtvaartsector bijzonder moeilijke en uitdagende tijden. Het is voor ons dan ook een enorme opsteker dat we ons aanbod kunnen verbreden met volwaardige cargodiensten. Mijn medewerkers en ikzelf hebben heel wat ervaring op dat vlak. Deze dienst is complementair met onze passagiersvluchten, die momenteel sterk geïmpacteerd zijn door de huidige reisrestricties. Dit toont nogmaals aan dat ons bedrijf over enorme veerkracht beschikt, zich flexibel kan opstellen en groeipotentieel heeft.”

Niky Terzakis, CEO van Air Belgium

Joost Freys

Bepublic Group

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be