Air Belgium verwelkomt twee gloednieuwe Airbus A330-900neo’s in de vloot

Belgische luchtvaartmaatschappij start ook eerste vluchten vanop Brussels Airport naar Mauritius vanaf 15 oktober

Air Belgium start vanaf midden oktober met de eerste vluchten vanop Brussels Airport, met als bestemming Mauritius. De Belgische luchtvaartmaatschappij start de lijn ook meteen op met een gloednieuw vliegtuig, een Airbus A330-900neo. Daarover heeft het zopas een akkoord bereikt met Airbus, die in totaal twee exemplaren zal leveren. De Airbus A330-900neo’s worden geleased en zullen twee Airbus A340’s in de vloot van Air Belgium vervangen. “De nieuwe toestellen behoren tot de beste van de klas op het vlak van duurzaamheid, zuinig verbruik en comfort”, aldus CEO Niky Terzakis.

Met de A330neo haalt Air Belgium de meest moderne en succesvolle versie in huis van een inmiddels grote familie aan Airbus A330's. Het toestel heeft een nieuwe, meer geoptimaliseerde vleugel, efficiëntere Rolls-Royce Trent 7000-motoren én profiteert van de nieuwste technologieën die zijn ontwikkeld voor de A350. Dat maakt hem krachtig én zuinig tegelijk. Concreet verbruikt de nieuwe generatie A330’s een kwart minder brandstof en stoten ze ook een kwart minder CO2 uit in vergelijking met hun voorgangers in de Air Belgium-vloot, de A340’s.

De nieuwe toestellen zijn niet alleen een stuk vriendelijker voor het milieu, ze bieden ook de 286 passagiers aan boord meer comfort. Zo krijgen zij onder andere meer bagageruimte, kunnen ze genieten van een stillere cabine, rustgevendere LED-verlichting en het meest geavanceerde in-flight entertainmentsysteem. Meevliegen kan in drie verschillende klassen: Business, Premium en Eco.

Het is wel duidelijk dat we bijzonder fier en blij zijn dat we deze twee fonkelnieuwe toestellen kunnen toevoegen aan onze vloot. Het gaat om de meest moderne vliegtuigen die onder Belgische vlag zullen opereren. We zijn vandaag tevreden over de betrouwbaarheid en de prestaties van onze A340’s. Maar met deze A330neo’s krijgen onze passagiers nog meer comfort en service aan boord, terwijl we onze ecologische voetafdruk met een kwart vermindert.

Niky Terzakis, CEO van Air Belgium

Mauritius

Het eerste nieuwe toestel zal vanaf 15 oktober 2021 ingezet worden op de nieuwe route tussen Brussels Airport en Mauritius. Het tweede toestel wordt einde november in gebruik genomen en zal eveneens ingezet worden voor het winterprogramma van 2021/2022.

We zijn verheugd om te zien dat Air Belgium de voordelen van de A330neo op het gebied van productiviteit en flexibiliteit erkent, waardoor hij de beste in zijn klasse is en de meest winstgevende voor het langeafstandsnetwerk van het bedrijf. Met een maximaal bereik van 8.150 zeemijl en een vermindering van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot met 25% in vergelijking met de vorige generatie vliegtuigen, is de A330neo het ideale hulpmiddel voor luchtvaartmaatschappijen om uit de huidige crisis te komen en om tegemoet te komen aan de vraag van passagiers om weer te vliegen. Dit is ook de reden waarom de vliegtuigen uit de A330-familie - met 1.500 geleverde toestellen de meest populaire widebody ter wereld - de meest gebruikte langeafstandsvliegtuigen waren tijdens de pandemie. Airbus is verheugd dat Air Belgium haar keuze voor Airbus bevestigt met deze nieuwe A330neo’s, die rechtstreekse vluchten van meer dan 17 uur kunnen uitvoeren.

Christian Scherer, Commercieel Directeur en Directeur van Airbus International, Airbus 

 

Over Air Belgium

Air Belgium NV is een vennootschap naar Belgisch recht waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is in Mont-Saint-Guibert in Waals-Brabant. Haar doel is rechtstreekse intercontinentale vluchten aanbieden met vertrek vanuit België. Ze is exclusief gespecialiseerd in langeafstandsvluchten tegen concurrentiële tarieven voor zakenreizigers en vakantiegangers, met een sterke Belgische identiteit die tot uiting komt in alle services op de grond en aan boord van de toestellen.

De belangrijkste operationele basis van Air Belgium bevindt zich op Brussels Charleroi Airport. Air Belgium vertrekt ook vanuit andere luchthavens in België en in Europa. Naast zijn eigen regelmatige vluchten, levert Air Belgium ook prestaties aan tal van prestigieuze buitenlandse luchtvaartmaatschappijen, touroperators, cruiseoperators en buitenlandse regeringen.

Arno Creve

Consultant RP

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be