and& innovatiefestival haalt Wikipedia-oprichter en uitvinder hashtag naar Leuven

Organisatie lost eerste acht namen van vierdaags innovatiefestival

Jimmy Wales, oprichter van Wikipedia en Chris Messina, uitvinder van de hashtag zullen begin mei 2020 spreken op het and& festival in Leuven. Op het tweejaarlijkse innovatiefestival, dat van 6 tot 9 mei 2020 plaatsvindt in de Leuvense binnenstad, zullen meer dan 150 nationale en internationale visionaire denkers, ondernemers, artiesten en academici vier dagen lang ruim 20.000 bezoekers inspireren.

We leven in een tijd van baanbrekende wetenschappelijke ontdekkingen, razendsnelle technologische ontwikkeling en een sterke maatschappelijke vooruitgang. Maar tegelijkertijd worden we geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. Hoe gaan we hiermee om? 

Dat is het debat dat and& festival van 6 tot 9 mei 2020 in Leuven wil aangaan. Daarvoor wil het een breed (inter)nationaal publiek aantrekken en dat uit zich in een veelzijdig programma met een conferentie, kunstententoonstelling, avant-garde muziekprogramma, technologiebeurs, ondernemertop en een belevingsfestival voor kinderen. 

"Vlaanderen wil zich nestelen in de top van innovatieve kennisregio’s in Europa. Het internationaal momentum van and& bouwt mee aan deze nieuwe dynamiek in Vlaanderen. Op and& tonen we innovatie uit Leuven aan de wereld, en innovatie van de wereld aan Leuven. Niet alleen de nieuwste technologische snufjes, maar ook hoe die nieuwe technologieën concreet een antwoord bieden op de uitdagingen waar we als maatschappij voor staan. En in het bijzonder hoe innovatie onze samenleving positief moet transformeren."

Pieter Goiris, Intendant and&

Wikipedia en #
And& is een initiatief van Leuven MindGate, een samenwerkingsverband tussen kennisinstellingen als KU Leuven, onderzoeksinstituten als imec en UZ, ondernemingen en de Stad Leuven om het Leuvens ecosysteem internationaal op de kaart te zetten. Vandaag maakt de organisatie de eerste vier sprekers bekend. 

Klinkende namen als Jimmy Wales, Amerikaans internetondernemer en mede-oprichter van Wikipedia en Chris Messina, technologie-evangelist en uitvinder van de hashtag, zullen er hun licht laten schijnen over de toekomst van onze digitale samenleving.

De Amerikaanse Erika Cheung, ethische onderneemster die als klokkenluider mee voor de ondergang zorgde van Theranos, het door schandalen geplaagde Amerikaanse bloedtestbedrijf, is ook aan het programma toegevoegd. Ook Indiase digitaal anthropologiste Dr. Prof. Payal Arora, die al twintig jaar het digitale leven van mensen buiten het Westen bestudeert, zal een keynote presenteren.

Naast internationale topsprekers brengt and& nationale en internationale artiesten samen die zich op de grens van muziek, performance en technologie bevinden. Eerste namen op de affiche zijn Octo Octa, Amerikaanse transgender dj en producer en Victor De Roo, intrigerend talent uit de groeiende Belgische elektronische muziekscene. Ook Amerikaans kunstenaar Trevor Paglen, die verschillende media en onderzoekstechnieken inzet om tot nieuwe interpretaties van de wereld om ons heen te komen en de Duitse geluidskunstenaar en professor Christina Kubisch werden aan het programma toegevoegd.

Voor een Pro dagticket betaal je €250; €450 voor een Pro combiticket . Bedrijven en ondernemers die willen deelnemen aan de ondernemertop op donderdag betalen €350 voor een Pro+ combiticket.

Snelle beslissers krijgen een ‘early bird-korting’ van 30% op een Pro combiticket (€315) en op een Pro+ combiticket (€385).

Meer info vind je hier

Leuven MindGate
Leuven MindGate -initiatiefnemer van and&- helpt het Leuvens ecosysteem internationaal op de kaart zetten als broedplaats van vernieuwingen in technologie, gezondheidszorg en creatieve sectoren. Het verbindt kennisinstellingen en onderzoeksinstituten (zoals de KU Leuven, imec en UZ) met ondernemingen en overheden. and& voegt er een vierde actor - de nieuwsgierige burger - aan toe.

Pieter Goiris

Intendant, and&

Johan Merlevede

Directeur, Leuven MindGate

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be