Antwerpse bedrijven brengen digitalisering onderwijs in stroomversnelling

Leerkrachten voortaan sneller en makkelijker aan de slag met iPad in de klas

Switch, de grootste Apple-verdeler van het land, en VAN IN, de grootste Belgische uitgever van schoolboeken, gaan samenwerken om scholen vertrouwd te maken met digitale lessen. VAN IN lanceert vandaag een innovatieve educatieve app, een uitbreiding van zijn leerplatform Bingel. Switch zal iPads leveren aan scholen die de app in gebruik nemen. Het bedrijf zal scholen ook actief ondersteunen in hun digitaliseringsproces. 3 op de 4 Vlaamse kinderen tussen 6 en 12 jaar werken vandaag met Bingel.

Switch, de grootste Apple-verdeler van het land, wordt de exclusieve partner voor de levering van iPads van VAN IN Uitgeverij, die vandaag de nieuwe educatieve app ‘Bingel Raket’ lanceert... ‘Bingel Raket’ is een uitbreiding op de bestaande leermethode, Bingel, die reeds in voege is bij 1.950 Vlaamse scholen en gebruikt wordt door 3 op de 4 Vlaamse kinderen tussen 6 en 12 jaar. Bingel Raket maakt een koppeling mogelijk tussen de app en de papieren werkboeken, en zal leerlingen oefeningen presenteren die automatisch worden aangepast aan hun niveau en vorderingen.

“De onderwijssector is sterk aan het digitaliseren. iPads maken lessen visueel en auditief aantrekkelijker en zijn een goede voorbereiding op latere studies, waarbij digitale media niet meer weg te denken zijn.”
Rik Vrancken, ceo van Switch

Geen technische rompslomp

Switch zal opleidingen geven aan scholen die ondersteuning kunnen gebruiken bij hun digitalisering. Het proces ernaartoe is immers niet altijd gemakkelijk en roept heel wat vragen op. Wat is de visie van de school in kwestie op digitalisering? Zijn de leerkrachten er klaar voor? Is het bestaande wifinetwerk wel geschikt om meerdere mobiele toestellen tegelijk in te zetten? En wat met het kostenplaatje? In een aantal etappes zal Switch scholen doorheen het ganse traject begeleiden, zodat de overgang van een traditioneel naar een digitaal lespakket naadloos kan verlopen.

"Wat scholen vaak tegenhoudt om te digitaliseren, is de technische rompslomp die erbij komt kijken. Daarom bieden we ondersteuning op maat van de scholen en begeleiden we hen op het vlak van configuratie en gebruik van iPads of Macbooks. Zo kunnen leerkrachten meteen aan de slag met hun klas en moeten ze zich geen zorgen maken over het technische aspect.”  
Rik Vrancken, ceo van Switch

De Apple-verdeler ontwierp speciaal voor de scholen ook een ‘Digitale Boekentas’: een licht aluminium koffertje waarin je 5 iPads kan opbergen en tegelijk kan opladen. De iPads zijn ook extra beveiligd tegen diefstal en kunnen gemakkelijk vanop afstand opgespoord, gewist of zelfs helemaal geblokkeerd worden.

De samenwerking met VAN IN is de meest recente overeenkomst die Switch afsluit met een grote Belgische speler op het vlak van onderwijs en innovatie. Twee maanden geleden maakte de Apple-verdeler bekend dat het een van de belangrijkste partners zou worden in het Waalse Ecole Numérique-project, dat tot doel heeft innovatieve toepassingen op het vlak van informatietechnologie en communicatie te integreren in het onderwijs. En enkele weken geleden kwam ook de aanbesteding die Switch won bij de Université catholique de Louvain (UCL), met een totaalwaarde van 1.320.000 euro, in het nieuws. Deze keer gaat het dus om een exclusieve samenwerking op Vlaamse bodem.

 

Over Switch
Switch is de grootste Belgische Apple Premium Reseller en telt nu 32 winkels verspreid over Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Het bedrijf met hoofdzetel in Antwerpen werd opgericht in 1992 door Rik Vrancken en stelt vandaag meer dan 300 medewerkers tewerk. Switch richt zich voornamelijk op de Belgische consument, kmo’s, scholen en de steeds groeiende markt van tweedehands Apple-producten.
Voor meer informatie: http://www.switch.be

Dieter Ceulemans

Teamlead Education & Business, Switch

Karlien Collen

Communicatie, Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be