Apple-verdeler maakt gestolen iPhones onbruikbaar

Switch wapent zich tegen diefstal Apple-toestellen

Apple-verdeler Switch, de grootste Apple Premium Reseller van België, werd op donderdagnacht 8 juni het doelwit van een overval op zijn winkel aan de Noorderlaan 79 in Antwerpen. Gelukkig is de keten gewapend tegen dit soort misdrijven: alle toestellen zijn beveiligd tegen diefstal. Switch heeft, dankzij nieuwe technologie, onmiddellijk vanop afstand de gestolen demotoestellen onbruikbaar gemaakt en de politie is de dieven al op het spoor. Switch benadrukt dat het stelen van iPhones en MacBooks bij hen zinloos is.

                                                                             ***

In de Noorderlaan 79 in Antwerpen gingen de dieven aan de haal met 14 demotoestellen: 2 MacBook Pro’s 15 inch, 2 MacBooks Pro’s 13 inch, 7 iPhones en 3 iPads. Ze zullen echter niet veel kunnen doen met hun buit.

“Niemand kan de gestolen goederen gebruiken. Met onze technologie blokkeren we alle gestolen iPhones of MacBooks uit onze winkels onmiddellijk. Iemand die een gestolen toestel gebruikt, ziet enkel een rood scherm en de boodschap dat het om een gestolen exemplaar gaat.”
Rik Vrancken, CEO van Switch

Diefstal Apple-toestellen zinloos

Consumenten kunnen al langer hun gestolen iPhone of MacBook opsporen via de Find My iPhone en Find My Mac-beveiliging. Maar Switch maakt sinds begin dit jaar ook alle onverkochte Apple-toestellen en demotoestellen onbruikbaar na diefstal. Dat doet het aan de hand van de serienummers en nieuwe technologie. De technologie verklapt bovendien ook zijn locatie. En de software heeft zijn nut bij diefstal ondertussen ook al bewezen. Het is dus nutteloos om Apple-toestellen te stelen uit één van de 32 winkels van Switch.

“Oorspronkelijk gebruikten we de technologie om eenvoudig 100 MacBooks voor een bedrijf uit te rusten met bijvoorbeeld nieuwe versies van Office. We blokkeren de toestellen met één druk op de knop vanop afstand en wanneer iemand de gestolen toestellen gebruikt, zenden ze een signaal uit met hun exacte locatie. En de aanpak werkt. Zo vatte de politie de daders van een gewapende overval op onze winkel in Lier begin dit jaar al bij de kraag. Ik heb er alle vertrouwen in dat de politie ook deze keer de daders snel zal vatten.”
Rik Vrancken


Over Switch
Switch is de grootste Belgische Apple Premium Reseller en telt nu 32 winkels verspreid over Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Het bedrijf met hoofdzetel in Antwerpen werd opgericht in 1992 door Rik Vrancken en stelt vandaag meer dan 300 medewerkers tewerk. Switch richt zich voornamelijk op de Belgische consument, kmo’s, scholen en de steeds groeiende markt van tweedehands Apple-producten.
Voor meer informatie: http://www.switch.be

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be