Arval België en Luminus slaan handen in elkaar om stijgende nood aan laadpalen op te vangen

Partnership helpt bedrijven in vlottere elektrificatie van bedrijfswagenpark

Mobiliteitsoplossingenbedrijf Arval, marktleider op de Belgische autoleasingmarkt, gaat nu ook samenwerken met energieleverancier Luminus om de rush op laadoplossingen als gevolg van de versnelde elektrificatie van de bedrijfswagenparken op te vangen. Bijna een op de twee bestuurders kiest bij Arval België vandaag voor een wagen die aan de stekker moet.

Groeiend succes elektrische wagens
In de eerste twee maanden van 2022 zette Arval België al 3.654 nieuwe bedrijfswagens op de Belgische wegen. Bijna 1 op de 5 (18%) daarvan is een 100 procent elektrisch voertuig. De marktleider op de Belgische leasingmarkt ziet maar liefst een verzesvoudiging van het aantal elektrische voertuigen in twee jaar tijd: in 2021 waren iets meer dan 1 op de 8 nieuw ingeschreven voertuigen bij Arval (12%) elektrisch en in 2020 minder dan 1 op 30 (3%).

‘Sinds 2020 zien we een exponentiële groei van het aantal elektrische en full hybride bedrijfswagens. Om deze forse stijging te ondersteunen is het belangrijk om snel voldoende laadoplossingen te voorzien bij de bestuurders van onze klanten. Dankzij ons partnership met Luminus, een van de grootste spelers in de energiesector, breidt onze capaciteit om snel een gepaste laadoplossing te leveren fors uit, bovenop onze huidige partners.’
Laurent Loncke, General Manager van Arval België

Nood aan laadmogelijkheden zal nog verder stijgen
Vanaf 2023 worden de fiscale voordelen voor nieuwe bedrijfswagens verder afgebouwd als ze niet 100% elektrisch zijn. Sterker nog: vanaf 1 januari 2026 vallen die voordelen volledig weg voor nieuwe contracten. Daarom verwacht Arval België dat nog meer bestuurders de komende maanden en jaren kiezen voor een elektrische of full hybride wagen. Dit blijkt ook uit de bestellingen in de eerste twee maanden van 2022: 43% van de bestellingen zijn geëlektrificeerd (BEV en hybrides) en ruim 21% is 100% elektrisch.  Uit recent onderzoek blijkt ook dat bijna 1 op de 4 werknemers in de privésector over een bedrijfswagen beschikt. Deze twee factoren zullen ervoor zorgen dat de vraag naar oplaadmogelijkheden voor deze wagens, dus laadpalen op de openbare weg, maar ook bij particulieren thuis, de komende jaren zal blijven stijgen.

Ook al blijft het aantal laadpalen op de openbare weg in België stijgen - in 2021 stonden een kleine 15.000 laadpalen op de openbare weg, terwijl dit er in 2020 nog maar 8.500 waren – toch wordt het cruciaal om ook bij de bestuurders thuis laadinfrastructuur te installeren. In eerste instantie zal Luminus bij de bestuurders van klanten van Arval België intelligente laadpunten installeren die het elektriciteitsverbruik van de wagen kunnen meten, zodat dit kan worden terugbetaald aan de bestuurders die werknemer zijn van een bedrijf en thuisladen. Daarnaast zal Luminus laadkaarten aanbieden zodat via Arval België bestuurders bij publieke laadpalen kunnen opladen. Tot slot zal Luminus ook intelligente, mobiele laders aanleveren aan bestuurders die niet de mogelijkheid hebben om een vaste laadpaal bij hun thuis te installeren.

Duurzame mobiliteitsoplossingen op maat
De samenwerking met Luminus past volledig binnen de strategie 2020-2025 van Arval België waarbij de focus ligt op een versnelde elektrificatie van het wagenpark, het aanbieden van alternatieve mobiliteitsvormen en het bereiken van een breder publiek via partnerships met andere bedrijven. Met Luminus als één van de partners wil Arval België haar ambitie waarmaken om klanten duurzame en innoverende mobiliteitsoplossingen aan te bieden op maat van hun behoeften.

‘We merken nu al dat de meeste bedrijven de elektrificatie van hun bedrijfswagenpark versnellen. Ze passen hun car policy aan, maar gaan ook steeds vaker naar de total cost of ownership kijken, waardoor er bij onze klanten ook meer aandacht gaat naar het opladen van bedrijfswagens en hoe dit het efficiëntst kan gebeuren. Als vrijwel alle bedrijfswagens tegen 2026 elektrisch zullen zijn, dan moeten er veel meer laadpalen komen, zowel publiek, semi-publiek als privé, om de wagens op te laden.’
Laurent Loncke, General Manager van Arval België

Bouwen aan een CO2-neutrale energietoekomst 
Luminus wil meer dan ooit bouwen aan een CO2-neutrale energietoekomst. Elektrificatie is hiervoor de weg vooruit. Ook voor mobiliteit.

‘Ik ben enorm blij over ons partnership met Arval België. Een elektrische wagen heeft een rendement dat driemaal hoger is dan een wagen met een verbrandingsmotor. Bovendien is elektriciteit de enige energie die op grote schaal CO2-neutraal kan worden gemaakt. En zelfs wanneer de elektriciteit door een gascentrale wordt geproduceerd om de elektrische wagen op te laden, zal er minder CO2 worden uitgestoten dan wanneer die wagen op diesel of benzine rijdt.’
Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus

Wie meer wil weten over het aanbod van mobiliteitsoplossingen en de laadoplossingen kan terecht op www.arval.be en www.luminus.be.

 

Over Arval BelgIë
Arval België werd opgericht in 1991 en is één van de marktleiders in België in multimerken leasing van voertuigen. Arval België biedt haar klanten – professionelen, kmo's, grote multinationals en overheidsinstellingen – oplossingen op maat om de mobiliteit van hun medewerkers te optimaliseren en de risico's van hun wagenparkbeheer uit te besteden. Deskundig advies en kwaliteit van de dienstverlening vormen de basis van de merkbelofte van Arval België en worden aangeboden door 12 Account Teams. Eind december 2021, leasete Arval België meer dan 87.000 voertuigen.
www.arval.be

Over Luminus
We produceren elektriciteit en leveren energie en energiediensten. We zijn nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie in België. We spelen ook een sleutelrol in de Belgische bevoorradingszekerheid dankzij meerdere elektriciteitscentrales op aardgas die het variabel karakter van zonne- en windenergie opvangen. Met een geïnstalleerd vermogen van 2.352 MW in februari 2022 vertegenwoordigt Luminus ongeveer 10% van het totale geïnstalleerde vermogen in België. We verkopen elektriciteit, gas en energiediensten aan residentiële en professionele klanten, met een marktaandeel van ongeveer 24%. We investeren in de energie-uitdagingen van morgen door onze klanten innovatieve oplossingen op het vlak van energie-efficiëntie aan te bieden en we blijven inzetten op hernieuwbare energie. We zijn met 2.100 medewerkers. De meerderheid van hen zet zich voltijds in voor de ontwikkeling van energie-efficiëntiediensten en hernieuwbare energie. Voor het tiende jaar op rij maakt ons bedrijf deel uit van de 84 bedrijven die verkozen zijn tot Top Employer in België. We bogen op een sterke lokale verankering en de expertise van de EDF Groep, een van de wereldleiders in de energiesector. Meer informatie is beschikbaar op www.luminus.be

 

Tony Peetermans

Head of Marketing & Communication Arval

Nico De Bie

Head of External Communications Luminus

Ken Standaert

Ken Standaert

PR Consultant Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be