Arval kondigt uitstekende bedrijfsresultaten aan voor 2023, met een groei van 6,9% in het leasepark

Arval, een belangrijke speler op het gebied van langetermijnleasing en mobiliteitsoplossingen, heeft in 2023 zijn groei versneld en behield daarbij het positieve elan van de afgelopen jaren. Het wagenpark telt nu wereldwijd 1.701.540 leasevoertuigen, wat neerkomt op een organische groei van 6,9% ten opzichte van 2022, ruim boven het marktgemiddelde. Ook qua elektrificering van het wagenpark, mobiliteit en geconnecteerde voertuigen werd er heel wat vooruitgang geboekt. Wat Arval België betreft, werd 2023 gekenmerkt door enkele belangrijke verwezenlijkingen. De vooruitzichten voor 2024, het laatste jaar van het strategische plan ‘Arval Beyond’, zijn positief.

Dat gaf eind 2023 het volgende resultaat:

 • Arval breidde zijn leasevoertuigenpark uit tot 1.701.540 voertuigen, een stijging met 6,9% ten opzichte van 2022. Het wagenpark omvat nu 166.363 batterijaangedreven elektrische voertuigen (BEV's), 85% meer dan in 2022. In het laatste kwartaal van 2023 waren BEV's goed voor 22% van de nieuwe voertuigbestellingen.
 • Grote internationale bedrijven zijn wereldwijd goed voor 440.000 leasevoertuigen, een stijging met 8%.
 • Lokale bedrijfsklanten vertegenwoordigen 696.000 voertuigen, een stijging met 3%.
 • Het retailsegment bereikte 506.000 voertuigen, een stijging met 12% ten opzichte van 2022.
 • Met 105.000 actieve gebruikers en 60.121 voertuigen groeide Arval Flex, het flexibele abonnementsmodel (inclusief verhuur op middellange termijn voor professionals), met 9%.
 • Het aantal geconnecteerde voertuigen overschreed de kaap van 633.000 exemplaren, een stijging met 39% ten opzichte van het voorgaande jaar. ​
 • Arval heeft 8.388 werknemers, die samen meer dan 300.000 klanten in 29 landen bedienen.
“2023 was een uitzonderlijk jaar, zoals blijkt uit de groei van ons leasewagenpark, de vooruitgang die we op diverse gebieden hebben geboekt en de ontwikkeling van onze partnerschappen. We mogen allemaal erg trots zijn op deze prestaties”, aldus Alain van Groenendael, voorzitter en CEO van Arval. “Dit is een goed voorteken voor de kansen en uitdagingen die ons te wachten staan in 2024, een overgangsjaar voor de markt en voor Arval. Met de steun van BNP Paribas, onze medewerkers en onze partners zullen we onze groei blijven stimuleren door onze klanten steeds beter te ondersteunen bij hun energietransitie.”

Prestaties van Arval in 2023

Elektrificering van het wagenpark bereikt record

Arval heeft zich als doel gesteld om tegen 2025 niet minder dan 350.000 BEV’s en 700.000 geëlektrificeerde voertuigen in zijn leasevoertuigenpark te hebben, om zo bij te dragen tot zijn doelstelling om de CO2-uitstoot van zijn voertuigenpark met 35% te verminderen ten opzichte van 2020. Eind 2023 leasede Arval al meer dan 166.363 batterij-elektrische voertuigen, een stijging met 85% ten opzichte van 2022.

Om de overstap naar elektrische voertuigen te ondersteunen, kondigde Arval onlangs de lancering van het nieuwe aanbod ‘Arval Charging Services’ aan. Deze formule biedt de mogelijkheid om een voertuig inclusief laadstation te leasen en is beschikbaar voor zowel zakelijke als particuliere klanten.

Arval tekende ook een internationale overeenkomst met ChargePoint, een belangrijke speler in oplaadnetwerken voor elektrische voertuigen. Dankzij deze overeenkomst kunnen klanten van Arval thuis en op het werk over oplaadpunten beschikken, met een automatisch terugbetalingssysteem voor bestuurders en toegang tot een netwerk van meer dan 500.000 oplaadpunten in Europa.

Dit nieuwe aanbod voor oplaadpunten kadert in een reeks oplossingen die Arval reeds aanbiedt en die de energietransitie ondersteunen door niet alleen het gebruik van batterijvoertuigen te omvatten, maar ook alternatieve of aanvullende mobiliteitsoplossingen.

Nieuwe internationale strategische partnerschappen

Arval heeft zijn internationale samenwerking verder versterkt door een tripartiete strategische samenwerkingsovereenkomst aan te kondigen met zijn jarenlange partner Element en Sumitomo Mitsui Auto Service (SMAS). Dankzij deze overeenkomst krijgen de wereldwijde klanten van de Alliantie toegang tot diensten op het gebied van autoleasing en wagenparkbeheer in Japan, Thailand, India en Indonesië. Bovendien werd de Alliantie uitgebreid met SIXT Mega Rent in Servië, Montenegro en Bosnië-Herzegovina.

Samen beheren de partners in de Element-Arval Global Alliance meer dan 4,4 miljoen voertuigen en zijn ze actief in 56 landen op vijf continenten. De diepgaande expertise en het wereldwijde bereik van de Alliantie bieden een aanzienlijke toegevoegde waarde voor de internationale klanten van Arval.

Arval onderhoudt ook sterke partnerschappen met banken (voornamelijk met BNP Paribas, maar ook met CaixaBank in Spanje en Portugal, UniCredit Bank in Oostenrijk, Erste Bank in Slowakije enz.) en bleef tevens samenwerken met andere grote spelers in de autosector, binnen het kader van internationale strategische partnerschappen met onder meer Hyundai, Kia, Honda, Sixt, Astara, Emil Frey France, MG Motor en Volvo Cars.

Arval werkt ook via white labels samen met strategische partners. In januari 2023 kondigden Arval, BNP Paribas Cardif en BNP Paribas Personal Finance hun nieuwe partnerschap met Jaguar Land Rover aan, dat zich richt op geïntegreerde financiering voor mobiliteitsoplossingen in negen Europese markten. In juni versterkte Arval zijn samenwerking met autofabrikant MG Motor door een gezamenlijk aanbod voor voertuigabonnementen te lanceren: ‘MG Auto Abo powered by Arval’. In oktober 2023 ging Arval, samen met BNP Paribas Personal Finance, in zee met ZEEKR, een premiummerk voor elektrische voertuigen. Als merkonafhankelijke leasemaatschappij zal Arval zijn gamma voertuigmodellen voor klanten blijven uitbreiden en bereidt de onderneming zich voor om in de komende dagen een nieuw internationaal partnerschap aan te kondigen.

Innovaties die de mobiliteit en de klanten ten goede komen

Arval ondersteunt klanten bij hun energietransitie, maar sluit ook partnerschappen af en lanceerde al diverse aanbiedingen om het gebruik van mobiliteitsoplossingen te stimuleren:

 • De uitrol van gedeelde mobiliteitsoplossingen voor werknemers werd in 2023 uitgebreid naar nog eens zes nieuwe landen. Het autodeelaanbod van Arval is nu beschikbaar in vijftien landen, met een totaal van 125.000 boekingen op het platform in 2023, alle landen samengenomen.
 • De Arval Mobility Pass, een eenvoudige en innovatieve oplossing die een betaalpas, een app en een beheerplatform combineert om de mobiliteit van werkgevers en werknemers te verbeteren, werd in 2023 uitgerold met Edenred in Brazilië, Betterway in Frankrijk en XXImo in Nederland.
 • Arval Bike Leasing, dat in veertien landen beschikbaar is, groeide eind 2023 met 65% ten opzichte van eind 2022. Om deze marktgroei te ondersteunen, breidde Arval zijn aanbod voor fietsverhuur op lange termijn in Frankrijk uit door samen te werken met de gespecialiseerde start-up Zenride.
 • Eind december 2023 had Arval zijn leasingaanbod voor tweedehandsauto's, Arval Re-lease, in 21 landen uitgerold, vijf landen meer dan het jaar ervoor.Deze slimme oplossing geeft klanten tegen aantrekkelijke leasetarieven toegang tot voertuigen van hoge kwaliteit en verlengt zo de nuttige levensduur van voertuigen. Het wagenpark van Arval Re-lease groeide met 139% ten opzichte van het jaar ervoor, wat het enthousiasme van klanten voor dit nieuwe aanbod bevestigt.
 • Arval bereikte de mijlpaal van 633.000 geconnecteerde voertuigen in zijn wagenpark, een stijging met 39% ten opzichte van het jaar ervoor. Hiermee is Arval op koers om 80% van zijn wagenpark te connecteren tegen 2025. Dankzij telematica-technologie en data-intelligentie stelt de digitale oplossing ‘Arval Connect’ klanten in staat om de kosten van hun wagenpark te optimaliseren, de veiligheid van bestuurders te verhogen, hun energietransitie te versnellen en mobiele teams efficiënter te beheren. Met zijn ‘connected insurance’-aanbod gaat Arval nog een stap verder door zijn klanten een korting op hun maandelijkse leasetarief te bieden op basis van hun rijstijl. Deze dienst werd met succes gelanceerd in Italië en laat reeds een halvering van het aantal verkeersongevallen zien. Hij zal binnenkort ook in Spanje, Nederland en België worden ingezet.

Arval België

Wat Arval België betreft, werd 2023 gekenmerkt door enkele belangrijke verwezenlijkingen.

“We haalden de kaap van 110.000 auto's in ons gefinancierde wagenpark, we zetten de elektrificering van ons wagenpark voort (bijna een derde van de nieuw geleverde voertuigen is volledig elektrisch), we breidden ons fietsleasepark verder uit tot 4.000 fietsen, we integreerden met succes Terberg Business Lease na de overname in 2022, en we sloten het jaar af met een hoogtepunt, namelijk de opening van ons eerste Arval Premium Center.” ​ Dan Boiangiu, Managing Director Arval Belgium

Arval Belgium wil blijven surfen op die positieve golf met ambitieuze plannen voor 2024. ​ ​

“Dit jaar zetten we het succesverhaal van onze duurzame groei voort, gebaseerd op de markterkenning van onze superieure servicekwaliteit en commerciële aanpak. Dat geeft ons de capaciteit om al onze mobiliteitsoplossingen op te schalen en te blijven bouwen aan een werkplek met tevreden werknemers, die tevreden klanten op de meest duurzame manier bedienen.” Dan Boiangiu, Managing Director Arval België.

Arval’s ambities voor 2024

In 2024 zal de belangrijkste doelstelling van Arval in de snel veranderende markt erin bestaan om voort te bouwen op het positieve elan van de afgelopen jaren, met als uiteindelijke doel om zijn klanten van dienst te zijn dankzij het harde werk van zijn erg gemotiveerde en toegewijde medewerkers. Ook de versnelling van de energietransitie in wagenparken staat centraal in de strategie van Arval. Om die ambitie te realiseren, wordt het essentieel om de beschikbare selectie BEV-modellen uit te breiden, partnerschappen voor het opladen van voertuigen te implementeren, klanten expertise en advies te bieden voor de ontwikkeling van een mobiliteitsbeleid dat BEV’s omvat, evenals aanvullende mobiliteitsoplossingen die minder CO2 uitstoten. Arval is op 15 januari al begonnen met de lancering van ‘Arval Charging Services’, een aanbod dat de leasing van een batterijaangedreven elektrisch voertuig combineert met de leasing van een oplaadpunt. Die formule vormt een aanvulling op Arval's laadkaartsysteem voor onderweg en de automatische terugbetaling van het elektriciteitsverbruik van voertuigen thuis.

Bovendien werd Arval's overkoepelende strategie om mobiliteit te stimuleren in 2024 beloond met een gouden medaille van EcoVadis, waarmee Arval in de top 5% van de beoordeelde bedrijven terechtkwam. Deze onderscheiding weerspiegelt de inzet van de Arval-werknemers om op alle niveaus van de onderneming duurzamere activiteiten te ontplooien.

Aangezien de meeste doelstellingen van het plan in de nabije toekomst bereikt zullen worden, zal in 2024 ook het plan Arval Beyond worden voltooid, dat in 2020 werd gelanceerd. Arval zal in 2024 dan ook een nieuw strategisch plan opstellen, dat begin 2025 zal worden aangekondigd en dat een keerpunt zal vormen in de geschiedenis van het bedrijf.

Over Arval:

Arval is gespecialiseerd in full service leasing van wagens en nieuwe mobiliteitsoplossingen. Eind juni 2023 leasete Arval bijna 1,7 miljoen voertuigen wereldwijd. Elke dag werken meer dan 8.400 werknemers in 29 landen om de reizen van alle klanten zo naadloos en duurzaam mogelijk te maken, zowel voor grote internationale bedrijven, als voor kleinere bedrijven, zelfstandigen of particulieren. Arval is stichtend lid van Element-Arval Alliance, wereldleider met meer dan 4,4 miljoen voertuigen in 56 landen. Arval werd opgericht in 1989 en is eigendom van de BNP Paribas Group. Binnen de groep behoort Arval tot Retail, Personal Banking & Services Devision.

www.arval.com

Over Arval België:

Arval België werd opgericht in 1991 en is één van de marktleiders in België in multimerken leasing van voertuigen. Arval België biedt haar klanten – professionelen, kmo's, grote multinationals en overheidsinstellingen – oplossingen op maat om de mobiliteit van hun medewerkers te optimaliseren en de risico's van hun wagenparkbeheer uit te besteden. Deskundig advies en kwaliteit van de dienstverlening vormen de basis van de merkbelofte van Arval België en worden aangeboden door 12 Account Teams. Eind 2022, leasete Arval België meer dan 94.000 voertuigen. 

www.arval.be

Over BNP Paribas:

BNP Paribas is de toonaangevende bank van de Europese Unie en een belangrijke internationale speler. Ze is actief in 65 landen en telt zo’n 185.000 werknemers, waarvan ongeveer 145.000 in Europa. De groep bekleedt sleutelposities in haar drie voornaamste activiteitsdomeinen: Retail, Personal Banking & Services voor al de commerciële banken van de groep en verschillende gespecialiseerde activiteiten, waaronder BNP Paribas Personal Finance, en Arval Investment & Protection Services voor spaar-, beleggings- en beschermingsoplossingen, en Arval; Corporate & Institutional Banking, gericht op zakelijke en institutionele klanten. Op basis van haar sterk gediversifieerd en geïntegreerd model helpt de groep al haar klanten (particulieren, verenigingen, ondernemers, kmo's, grote ondernemingen en institutionele klanten) bij de realisatie van hun projecten via oplossingen op het vlak van financiering, beleggingen, spaar- en verzekeringsdiensten. In Europa heeft de groep vier thuismarkten: België, Frankrijk, Italië en Luxemburg. De groep ontplooit haar geïntegreerd retailbankingmodel in verschillende landen rond de Middellandse Zee, in Turkije, Oost-Europa en via een uitgebreid netwerk in het westen van de Verenigde Staten. Als belangrijke speler in het internationale bankwezen beschikt de groep over toonaangevende platforms en business lines in Europa, een sterke aanwezigheid in Noord- en Zuid-Amerika en een solide en snelgroeiende activiteit in Azië-Pacific. BNP Paribas heeft in al haar activiteiten een benadering van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ingevoerd, waardoor het kan bijdragen tot de opbouw van een duurzame toekomst en tegelijk de prestaties en de stabiliteit van de groep kan verzekeren. 

www.bnpparibas.com

Tony Peetermans

Head Of Marketing, Arval België

Hannelore Schmid

Senior PR Consultant, Bepublic Group

 

 

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be