ARVAL MOBILITY PLATFORM HELPT BEDRIJVEN MOBILITEITSBUDGET EENVOUDIG TE IMPLEMENTEREN

Nieuwe mobiliteitsapp van Arval België berekent ideale route en vervoersmiddelen voor elke individuele werknemer

Mobiliteitsoplossingenbedrijf Arval België lanceert vandaag, op de internationale autovrije dag, een uniek platform voor bedrijven dat hen helpt om iedere medewerker, via een bijhorende app, zijn persoonlijk mobiliteitsbudget optimaal te laten gebruiken. De Arval Mobility App, ontwikkeld in samenwerking met het Belgische softwarebedrijf Optimile, berekent voor elke werknemer de ideale route voor elke verplaatsing én geeft aan welke vervoersmiddelen hij of zij daarvoor het best inzet. “De app is heel handig en efficiënt in tijden waarin elk bedrijf verder kijkt dan de klassieke bedrijfswagen als het aankomt op de mobiliteit van hun werknemers. Bijvoorbeeld tickets voor het openbaar vervoer of het gebruik van een deelfiets kan je via de applicatie betalen.”, zegt Laurent Loncke, Algemeen Directeur van Arval België. ​

In het kader van de verduurzaming van de automobielsector heeft de overheid een aantal ambitieuze doelstellingen zoals bedrijfsauto’s die tegen 2026 broeikasgasvrij moeten zijn en inzetten op slimme mobiliteit voor het woon-werkverkeer er twee zijn. Om het woon-werkverkeer duurzamer te maken is drie jaar geleden het federaal mobiliteitsbudget gecreëerd. Met dat budget kan een werknemer zijn bedrijfswagen inruilen voor een (kleine) milieuvriendelijke wagen in combinatie met alternatieven zoals de (elektrische) fiets, step, abonnement op openbaar vervoer, huisvestingskosten en/of cash.

Maar naast het federale mobiliteitsbudget, denken ook vele bedrijven na over een transitie van een ‘car policy’ naar een ‘mobility policy’, waarin werknemers ook toegang krijgen tot andere, alternatieve vervoersmiddelen. Arval België, specialist in mobiliteitsoplossingen en de marktleider in ons land op vlak van autoleasing, lanceert daarom het Arval Mobility Platform en de Arval Mobility App. Deze digitale oplossingen maken voortaan komaf met alle administratieve rompslomp die er in de praktijk tot op vandaag vaak was wanneer werknemers kozen voor een gecombineerde mobiliteit om zich te verplaatsen.

Alles in één platform

Via het Arval Mobility Platform kunnen werkgevers hun ‘mobility policy’ instellen op maat van de specifieke behoeften. Zij krijgen via het platform ook geüpdatete en accurate informatie over hoe de werknemers hun mobiliteitsbehoeften invullen en kunnen deze inzichten gebruiken om hun mobiliteitspolicy’s verder te verfijnen. Zo worden alle mobiliteitsoplossingen van de werknemers beheerd in eenzelfde platform. Bovendien zal dit alles rechtstreeks verbonden worden met de ‘payroll’ van de sociale secretariaten. Op die manier wordt altijd de werkelijke situatie weergegeven en worden de lonen steeds correct berekend rekening houdend met de individuele mobiliteitsplannen.

Inplannen, reserveren en betalen

De applicatie, die aan het platform verbonden is, laat de gebruiker toe zijn persoonlijk budget volgens zijn noden en wensen efficiënt te gebruiken met een uitgebreide waaier aan vervoersmogelijkheden.

“In de app zit een routeplanner geïntegreerd die niet alleen kijkt hoelang je over een bepaald traject doet, maar daarnaast gaat het systeem voor de individuele gebruiker ook nog eens zoeken welke mobiliteitskeuze je het best maakt. Zo zal je zien of het interessanter en efficiënter is om met de auto, de fiets, het openbaar vervoer of op een gecombineerde manier naar je bestemming te gaan.” Laurent Loncke, Algemeen Directeur van Arval België

De gebruiker kan via die geïntegreerde routeplanner – of rechtstreeks in de app – bij de geschikte mobiliteitsaanbieder meteen een ticket kopen. Momenteel houdt de routeplanner in de app rekening met trajecten van onder meer De Lijn, NMBS, MIVB, TEC, Velo Antwerpen, Blue Bike, Donkey Republic, Lime, Poppy en Cambio. Ook ‘on-street’ parkeren 4411 is geïntegreerd in de app. Andere mobiliteitsaanbieders zullen gefaseerd worden geïntegreerd.

Groene mobiliteit

Uit de cijfers van de Arvalklanten blijkt dat de bedrijven en hun medewerkers steeds meer rondrijden met een ecologische bril. Terwijl in 2019 de interesse in een bedrijfsfiets bij de klanten van Arval België nog vrij beperkt was met nog geen 1.000 geleasete fietsen, is dat aantal vandaag al verdrievoudigd naar 3.000. Een even schetsende evolutie: drie jaar geleden was slechts twee procent van de bedrijfswagens van het Arvalpersoneel 100 procent elektrisch. Vandaag is dat al één op de vier, maar dat aantal zal snel verder stijgen. Want voortaan kunnen de Arvalmedewerkers, bij het kiezen van een nieuwe bedrijfswagen, alleen uit full electric voertuigen kiezen die ze bij het Arvalhoofdkwartier kunnen laden aan één van de 102 beschikbare laadstations. ​

“Arval België heeft met de strategie Arval Beyond, gelanceerd in 2020, het doel om tegen 2025 te evolueren van een autoleasebedrijf naar een mobiliteitsverstrekker. Zo wil Arval haar bijdrage leveren aan een betere leefomgeving, de energietransitie, de mobility shift en een vermindering van de CO2-emissie. Halfweg ons meerjarenplan, zijn we goed op weg om die ambitie met ons bedrijf waar te maken en de nieuwe applicatie is slechts één voorbeeld van hoe we als bedrijf met oplossingen komen waar de markt nood aan heeft.” Laurent Loncke, Algemeen Directeur van Arval België

De toekomst van multimodale mobiliteit

Het Arval Mobility Platform en de Arval Mobility App werden ontwikkeld in samenwerking met Optimile, een Belgische softwareontwikkelaar gespecialiseerd in MaaS (Mobility-as-a-Service) en CaaS (Charging-as-a-Service).

"Het versnellen van eMobility-initiatieven ligt volledig in lijn met de visie en ambitie van Arval, dat volop inzet op slimme mobiliteit. Arval België en Optimile hebben dan ook samengewerkt aan de ontwikkeling van een app die zowel het Mobility as-a-Service platform van Optimile en de leasediensten van Arval België integreert. Het MaaS-platform biedt een belangrijke administratieve vereenvoudiging voor bedrijven. Niet onbelangrijk in tijden waar nieuwe HR-strategieën en federale mobiliteitsbudgetten steeds meer worden toegepast." An De Pauw, CEO Optimile

Over Arval:

Arval is gespecialiseerd in full service leasing van wagens en nieuwe mobiliteitsoplossingen. Eind december 2021 leasete Arval bijna 1,5 miljoen voertuigen wereldwijd. Elke dag werken 7500 werknemers in 30 landen om de reizen van alle klanten zo naadloos en duurzaam mogelijk te maken, zowel voor grote internationale bedrijven, als voor kleinere bedrijven, zelfstandigen of particulieren. Arval is stichtend lid van Element-Arval Alliance, wereldleider met meer dan 3 miljoen voertuigen in 53 landen. Arval werd opgericht in 1989 en maakt deel uit van de BNP Paribas Group. Binnen de groep behoort Arval tot Retail Banking & Services.

www.arval.com

Over Arval BelgIë:

Arval België werd opgericht in 1991 en is één van de marktleiders in België in multimerken leasing van voertuigen. Arval België biedt haar klanten – professionelen, kmo's, grote multinationals en overheidsinstellingen – oplossingen op maat om de mobiliteit van hun medewerkers te optimaliseren en de risico's van hun wagenparkbeheer uit te besteden. Deskundig advies en kwaliteit van de dienstverlening vormen de basis van de merkbelofte van Arval België en worden aangeboden door 12 Account Teams. Eind 2021, leasete Arval België meer dan 87.000 voertuigen.
www.arval.be

Over BNP Paribas:

BNP Paribas is de toonaangevende bank van de Europese Unie en een belangrijke internationale speler. Ze is actief in 68 landen en telt meer dan 190.000 werknemers, waarvan meer dan 145.000 in Europa. De groep bekleedt sleutelposities in haar drie voornaamste activiteitsdomeinen: Retail Banking voor de retailbanknetwerken van de groep en verschillende gespecialiseerde activiteiten, waaronder BNP Paribas Personal Finance, en Arval Investment & Protection Services voor spaar-, beleggings- en beschermingsoplossingen, en Arval Corporate & Institutional Banking, gericht op zakelijke en institutionele klanten. Op basis van haar sterk gediversifieerd en geïntegreerd model helpt de groep al haar klanten (particulieren, verenigingen, ondernemers, kmo's, grote ondernemingen en institutionele klanten) bij de realisatie van hun projecten via oplossingen op het vlak van financiering, beleggingen, spaar- en verzekeringsdiensten. In Europa heeft de groep vier thuismarkten: België, Frankrijk, Italië en Luxemburg. De groep ontplooit haar geïntegreerd retailbankingmodel in verschillende landen rond de Middellandse Zee, in Turkije, Oost-Europa en via een uitgebreid netwerk in het westen van de Verenigde Staten. Als belangrijke speler in het internationale bankwezen beschikt de groep over toonaangevende platforms en business lines in Europa, een sterke aanwezigheid in Noord- en Zuid-Amerika en een solide en snelgroeiende activiteit in Azië-Pacific. BNP Paribas heeft in al haar activiteiten een benadering van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ingevoerd, waardoor het kan bijdragen tot de opbouw van een duurzame toekomst en tegelijk de prestaties en de stabiliteit van de groep kan verzekeren.

www.bnpparibas.com

Over Optimile

De Belgische eMobility start-up Optimile, met aandeelhouders BNP Paribas Fortis, Touring en AG Insurance, is een Gents softwarebedrijf dat actief is in de ontwikkeling van diensten voor enerzijds het laden van elektrische wagens en anderzijds multimodale mobiliteit. Het productaanbod van Optimile bestaat uit twee belangrijke pijlers, Charging-as-a-Service (CaaS) en Mobility-as-as-Service (MaaS), oftewel, softwareoplossingen voor EV-laadpunten en softwareoplossingen voor multimodale mobiliteit. Deze oplossingen kunnen zowel afzonderlijk bestaan als gecombineerd in één geïntegreerde oplossing. Optimile is ervan overtuigd dat mobiliteitsgebruikers de shift zullen maken naar publieke en gedeelde mobiliteit als alternatief voor privé- of bedrijfswagens. Het door Optimile ontwikkelde Mobility-as-a-Service softwareplatform speelt in op deze vraag naar flexibele mobiliteitsoplossingen en biedt verschillende mobiliteitsdiensten aan gebundeld in één applicatie. Gebruikers kunnen met de app in één keer hun reis plannen, boeken en betalen dankzij de geïntegreerde multimodale mobiliteitsrouteplanner en geïntegreerde betaalmethodes. Optimile biedt deze naadloze en aanpasbare oplossing aan bedrijven en particulieren die gebruik willen maken van gedeelde mobiliteit, zoals fiets, auto, step, openbaar vervoer, parkeerfacilitators en elektrische voertuigen

www.optimile.eu

Tony Peetermans

Head Of Marketing, Arval België

Suana Van der Veken

Business & Communication Manager, Optimile

Hannelore Schmid

Senior PR Consultant, Bepublic Group

 

 

 

 

 

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be