ARVAL NOTEERT VLOOTGROEI VAN 8,3%* IN 2022 IN EEN UITDAGENDE MARKTOMGEVING

 • Ondanks een uitdagende omgeving en dito autosector overtroffen de prestaties van Arval de markt ruimschoots in 2022:
  • 1.592.024 geleasede voertuigen
  • +5,5% organische groei
  • +8,3%* groei incl. overnames
 • 2 bolt-on overnames in 2022: Terberg Business Lease Group, leasingactiviteiten van BCR
 • Heel positieve vooruitzichten nu het strategische plan Arval Beyond 2020-2025 halfweg is

Ondanks de complexe omgeving trok Arval, dat gespecialiseerd is in full-service autoleasing en nieuwe duurzame mobiliteitsoplossingen, de productieve en positieve dynamiek van de voorbije jaren gewoon door in 2022.

 • In vergelijking met 2021 breidde Arval zijn geleasede vloot uit met 8,3%*, inclusief overnames, goed voor een totaal van 1.592.024 voertuigen.
 • Op het vlak van vlootelektrificatie telde Arval eind 2022 ongeveer 300.000 geëlektrificeerde voertuigen, ofwel 4 keer zoveel als in 2019.
 • De Corporate gefinancierde vloot resulteerde in 1.082.503 voertuigen in 2022.
 • Het Retail-segment bedroeg 454.062 voertuigen in 2022 (437.445 exclusief overnames), hetzij een groei van 13% ten opzichte van 2021 (9,7% groei exclusief overnames). Hieruit blijkt de groeiende interesse van kmo's en particulieren voor leasing, ondanks de uitdagende context. ​
 • De vloot voor huur op middellange termijn breidde uit met 48%.

De ruim 8.000 werknemers van Arval verlenen diensten aan meer dan 300.000 klanten in 30 landen.

“Ondanks een uitdagende omgeving in 2022 bleef Arval zijn klanten met succes ondersteunen dankzij een veerkrachtig bedrijfsmodel en zijn vermogen om nieuwe innovatieve oplossingen aan te bieden. Gedreven door de sterke strategische ambities van de Groep BNP Paribas op het vlak van mobiliteit zal Arval zijn groeitraject in 2023 voortzetten en zijn Arval Beyond-strategie verder ontplooien. We zullen onze groei blijven stimuleren door te innoveren, door onze klanten verder te ondersteunen bij hun energietransitie en door hen duurzame mobiliteitsoplossingen aan te bieden in al onze landen”, aldus Alain van Groenendael, voorzitter en CEO van Arval

Hoogtepunten van 2022

Halverwege het strategische plan Arval Beyond liet Arval sterke resultaten optekenen in 2022. Het bedrijf bleef het voorbije jaar het voortouw nemen in de sector door innovatieve mobiliteitsoplossingen te lanceren, strategische partnerships aan te gaan en zijn inspanningen op het vlak van MVO voort te zetten, in het bijzonder door zijn klanten te ondersteunen bij hun energietransitie.

Belangrijke overnames en partnerships: ​

Naast de succesvolle bestaande partnerschips met banken, spelers uit de autosector en Arvals vaste partner Element:

 • Overname van Terberg Business Lease Group: Met deze overname, die eind november 2022 werd afgerond, heeft Arval zijn zakelijke productaanbod verder gediversifieerd en is het uitgegroeid tot een van de grootste mobiliteitsspelers op de Nederlandse markt, met in totaal ongeveer 500 werknemers en meer dan 100.000 geleasede voertuigen.
 • Overdracht van de operationele leasingactiviteiten van BCR aan Arval in Roemenië: Met deze overdracht in mei 2022, die goed was voor een uitbreiding met 3.800 voertuigen, bevestigde Arval zijn leiderspositie in Roemenië en versterkte het bedrijf zijn reeds bestaande samenwerking met Erste in deze regio (Tsjechië en Slowakije).

Actieve bijdrage tot de strategische ambities van BNP Paribas: ​ ​

 • In oktober 2022 kondigde de Groep BNP Paribas haar ambitie aan om zich in de hele waardeketen van de sector te positioneren als drijvende kracht achter de transitie van de klanten naar een duurzamere mobiliteit. In het kader van deze ambitie bestaat de unieke missie van Arval erin om vloot- en nieuwe mobiliteitsoplossingen te introduceren, waarbij de samenwerking met andere entiteiten van BNP Paribas wordt versterkt. ​
 • Het partnership tussen BNP Paribas en Jaguar Land Rover dat in februari 2022 werd ondertekend, toont de kracht aan van het geïntegreerde model van de Groep. De zogenaamde ‘One Bank Auto’-aanpak bundelt de expertise van verschillende entiteiten binnen de autosector. Dankzij zijn knowhow op het vlak van full-service leasing en wagenparkbeheer speelt Arval daarbij een cruciale rol. Dit geïntegreerde model maakt dan ook een geharmoniseerd en differentiërend antwoord aan klanten mogelijk.
 • Op het vlak van vlootelektrificatie telde Arval eind 2022 ongeveer 300.000 geëlektrificeerde voertuigen, ofwel 4 keer zoveel als in 2019.
 • Strategisch partnership tussen Ridecell en Arval: in januari 2022 bundelden Arval en Ridecell hun krachten met de gemeenschappelijke doelstelling om de ontwikkeling te versnellen van nieuwe end-to-end mobiliteitsoplossingen voor Arval’s klanten.

Stroomversnelling voor duurzame mobiliteitsoplossingen:

 • Eind december 2022 was fietsleasing een feit in 13 landen, autodelen in 11 landen.
 • In het hoofdkantoor van BNP Paribas Real Estate in Frankrijk, bijvoorbeeld, werd een Arval Mobility Hub in gebruik genomen. Die Hubs vormen een van Arvals oplossingen voor bedrijven die op zoek zijn naar alternatieve mobiliteitsoplossingen (autodelen, fietsdelen, geleasede fietsen, scooters, ...) voor alle werknemers.
 • Arval blijft ook zijn Arval Mobility-apps ontwikkelen, die vandaag beschikbaar zijn in 10 landen.
 • In 2022 waren de flexibele oplossingen van Arval om te voldoen aan de flexibiliteitsbehoeften van zijn klanten beschikbaar in 24 landen met meer dan 55.000 auto's. De flexibele oplossingen van Arval kenden over een jaar tijd een groei van +48%.
 • In maart 2022 bevestigde Arval nog maar eens zijn leiderschap op het vlak van flexibele mobiliteit en lanceerde het Arval Adaptiv, een innovatief aanbod van flexibele auto-abonnementen. Dit product voor particuliere klanten biedt alleen toegang tot een auto wanneer dat nodig is en dat in enkele dagen tijd. De klant betaalt alleen voor de gebruiksperiode, zonder verplichting wat de duur betreft.
 • Eind december 2022 werd Arvals leasingaanbod van tweedehandswagens, Arval Re‑lease, in 16 landen gelanceerd als een relevant antwoord op het tekort aan nieuwe voertuigen en de ecologische noodzaak om de levensduur van voertuigen te verlengen. In vergelijking met vorig jaar is de Re-lease-vloot met 60% gegroeid, met opvallend veel succes in Nederland, Turkije, het Verenigd Koninkrijk, Polen en Frankrijk.

Voortdurende ondersteuning van klanten:

 • Om klanten te helpen hun vlootkosten beter onder controle te houden en de energietransitie te versnellen, werd in maart 2022 Arval Connect geïntroduceerd. Dankzij Arval Connect kunnen ze rekenen op een geoptimaliseerde TCO, meer veiligheid en een duurzamere vloot. Arval besliste bovendien om massaal te investeren in connectiviteit om zo de kwaliteit van de dienstverlening aan zijn klanten te verbeteren (onderhoud, verzekering, het terugvinden van gestolen auto’s, ...). Eind december 2022 waren meer dan 450.000 voertuigen geconnecteerd (bijna 30% van de vloot) in 22 landen.
 • Op een automarkt waar de traditionele constructeurs moeilijkheden ondervinden om nieuwe auto's te leveren en sommige besloten hebben om hun prijzen aanzienlijk op te trekken, is er voor Arval als multimerk leasemaatschappij een belangrijke rol weggelegd. In 2022 bedroeg het aandeel van alternatieve fabrikanten bij de inschrijvingen al 27% (24% in 2019), een trend die nog versneld zal worden door het toenemende belang van elektrische voertuigen.

Uitdagingen en doelstellingen voor 2023

In 2023 zal Arval zijn klanten blijven ondersteunen met:

 • De effectieve implementatie van het strategische partnership tussen Jaguar Land Rover en BNP Paribas om een reeks nieuwe financieringsdiensten voor mobiliteit te lanceren op negen Europese markten. Deze samenwerking is een eerste fase van een transformatieplan om de rol van financiële diensten voor klanten van Jaguar Land Rover een nieuwe invulling te geven.
 • De Element-Arval Global Alliance, die nu in 53 landen actief is, is er in minder dan 10 jaar tijd in geslaagd om het aantal gezamenlijke klanten te verviervoudigen. De grondige expertise die deze alliantie verzekert en de schaalvergroting die ze mogelijk maakt, zullen de internationale klanten van Arval een meerwaarde blijven bieden, zeker in een consoliderende markt.
 • Sinds januari 2023 is Arval Relsa in Chili, Peru en Colombia nu voor 100% in het bezit van Arval na de overname van de aandelen die voordien in handen waren van Inversiones Juan Yarur.

Naast de bedrijfsresultaten voor 2022 zal Arval op 6 maart 2023 zijn jaarlijkse financiële resultaten bekendmaken aan de pers.

*Groeipercentage eind 2022 vs eind 2021. Zonder de overnames van Terberg en van de operationele leasingactiviteiten van BCR in Roemenië bedraagt de organische groei eind 2022 +5,5% vs eind 2021.

20230207_ARVAL_RESULTATS_FR_HD.pdf

PDF - 4.8 Mb

20230207_ARVAL_RESULTATS_UK_HD.pdf

PDF - 4.7 Mb

 

Over Arval:

Arval is gespecialiseerd in full service leasing van wagens en nieuwe mobiliteitsoplossingen. Eind 2022 leasete Arval bijna 1,6 miljoen voertuigen wereldwijd. Elke dag werken meer dan 8000 werknemers in 30 landen om de reizen van alle klanten zo naadloos en duurzaam mogelijk te maken, zowel voor grote internationale bedrijven, als voor kleinere bedrijven, zelfstandigen of particulieren. Arval is stichtend lid van Element-Arval Alliance, wereldleider met meer dan 3 miljoen voertuigen in 53 landen. Arval werd opgericht in 1989 en maakt deel uit van de BNP Paribas Group. Binnen de groep behoort Arval tot Retail, Personal Banking & Services.www.arval.com

Over Arval België:

Arval België werd opgericht in 1991 en is één van de marktleiders in België in multimerken leasing van voertuigen. Arval België biedt haar klanten – professionelen, kmo's, grote multinationals en overheidsinstellingen – oplossingen op maat om de mobiliteit van hun medewerkers te optimaliseren en de risico's van hun wagenparkbeheer uit te besteden. Deskundig advies en kwaliteit van de dienstverlening vormen de basis van de merkbelofte van Arval België en worden aangeboden door 12 Account Teams. Eind 2022, leasete Arval België meer dan 94.000 voertuigen. www.arval.be

Over BNP Paribas:

BNP Paribas is de toonaangevende bank van de Europese Unie en een belangrijke internationale speler. Ze is actief in 65 landen en telt meer dan 190.000 werknemers, waarvan ongeveer 145.000 in Europa. De groep bekleedt sleutelposities in haar drie voornaamste activiteitsdomeinen: Retail, Personal Banking & Services voor al de commerciële banken van de groep en verschillende gespecialiseerde activiteiten, waaronder BNP Paribas Personal Finance, en Arval Investment & Protection Services voor spaar-, beleggings- en beschermingsoplossingen, en Arval; Corporate & Institutional Banking, gericht op zakelijke en institutionele klanten. Op basis van haar sterk gediversifieerd en geïntegreerd model helpt de groep al haar klanten (particulieren, verenigingen, ondernemers, kmo's, grote ondernemingen en institutionele klanten) bij de realisatie van hun projecten via oplossingen op het vlak van financiering, beleggingen, spaar- en verzekeringsdiensten. In Europa heeft de groep vier thuismarkten: België, Frankrijk, Italië en Luxemburg. De groep ontplooit haar geïntegreerd retailbankingmodel in verschillende landen rond de Middellandse Zee, in Turkije, Oost-Europa en via een uitgebreid netwerk in het westen van de Verenigde Staten. Als belangrijke speler in het internationale bankwezen beschikt de groep over toonaangevende platforms en business lines in Europa, een sterke aanwezigheid in Noord- en Zuid-Amerika en een solide en snelgroeiende activiteit in Azië-Pacific. BNP Paribas heeft in al haar activiteiten een benadering van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ingevoerd, waardoor het kan bijdragen tot de opbouw van een duurzame toekomst en tegelijk de prestaties en de stabiliteit van de groep kan verzekeren. www.bnpparibas.com

Tony Peetermans

Head Of Marketing, Arval België

 

 

 

 

 

 

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be