ARVAL TEKENT OVEREENKOMST VOOR DE OVERNAME VAN TERBERG BUSINESS LEASE GROUP IN NEDERLAND EN BELGIË

Arval kondigt vandaag aan dat Nederlandse dochteronderneming Arval B.V. een overeenkomst heeft ondertekend voor de overname van Terberg Business Lease Group B.V. (TBLG) van aandeelhouders Royal Terberg Group and AutoBinck Group.

Terberg Business Lease Group (TBLG) is een full-service-leasemaatschappij met een sterke positie in de Nederlandse private lease-markt en een goed ontwikkeld en toonaangevend e-commerceplatform met het Justlease-label.
​ Met deze overname breidt Arval, de bedrijfsspecialist in full-service-autoleasing en duurzame mobiliteitsoplossingen van de BNP Paribas Group, zijn brede zakelijke aanbod uit richting consumentendiensten. Met meer dan 100.000 leasevoertuigen wordt Arval bovendien een van de grootste leasemaatschappijen en mobiliteitsspelers op de Nederlandse markt.

TBLG is in 2019 ontstaan uit de fusie van Terberg Leasing B.V. en Business Lease Nederland B.V. TBLG leaset voertuigen aan bedrijven en particulieren, met eind december 2021 een vloot van 38.170 leaseauto's.

“De intentie tot overname van TBLG past perfect bij de Arval Beyond-strategie en bij onze ambitie om de Europese marktleider in duurzame mobiliteit te worden. Samen kunnen we onze digitale expertise uitbreiden en ons private lease-aanbod versterken. Bovendien worden we een van de toonaangevende mobiliteitspartners in Nederland en versterken we onze aanwezigheid in België.”
Alain van Groenendael, voorzitter & CEO van Arval
“In de huidige, zeer competitieve marktomgeving zijn een sterke inkoopkracht en de middelen om te investeren in innovatie een vereiste voor groei. De voorgenomen overname door Arval is een geweldige kans voor TBLG om toe te treden tot de #1 full-service leasemaatschappij in Europa, die streeft naar het versnellen van de energietransitie en het uitbouwen van de toekomst van mobiliteit.”
Rogier van Ewijk, CEO van TBLG

De overname, die tijdens het consultatieproces met de ondernemingsraden van de betrokken partijen en goedkeuring door de Europese Commissie nog moet worden afgerond, zal normaal gezien in de komende maanden plaatsvinden.


Over Arval:
Arval is gespecialiseerd in full service leasing van wagens en nieuwe mobiliteitsoplossingen. Eind december 2021 leasete Arval bijna 1,5 miljoen voertuigen wereldwijd. Elke dag werken 7500 werknemers in 30 landen om de reizen van alle klanten zo naadloos en duurzaam mogelijk te maken, zowel voor grote internationale bedrijven, als voor kleinere bedrijven, zelfstandigen of particulieren. Arval is stichtend lid van Element-Arval Alliance, wereldleider met meer dan 3 miljoen voertuigen in 53 landen. Arval werd opgericht in 1989 en maakt deel uit van de BNP Paribas Group. Binnen de groep behoort Arval tot Retail Banking & Services. www.arval.com

Over Arval België:
Arval België werd opgericht in 1991 en is één van de marktleiders in België in multimerken leasing van voertuigen. Arval België biedt haar klanten – professionelen, kmo's, grote multinationals en overheidsinstellingen – oplossingen op maat om de mobiliteit van hun medewerkers te optimaliseren en de risico's van hun wagenparkbeheer uit te besteden. Deskundig advies en kwaliteit van de dienstverlening vormen de basis van de merkbelofte van Arval België en worden aangeboden door 12 Account Teams. Eind 2021, leasete Arval België meer dan 87.000 voertuigen. www.arval.be

Over BNP Paribas:
BNP Paribas is de toonaangevende bank van de Europese Unie en een belangrijke internationale speler. Ze is actief in 68 landen en telt meer dan 190.000 werknemers, waarvan meer dan 145.000 in Europa. De groep bekleedt sleutelposities in haar drie voornaamste activiteitsdomeinen: Retail Banking voor de retailbanknetwerken van de groep en verschillende gespecialiseerde activiteiten, waaronder BNP Paribas Personal Finance, en Arval Investment & Protection Services voor spaar-, beleggings- en beschermingsoplossingen, en Arval Corporate & Institutional Banking, gericht op zakelijke en institutionele klanten. Op basis van haar sterk gediversifieerd en geïntegreerd model helpt de groep al haar klanten (particulieren, verenigingen, ondernemers, kmo's, grote ondernemingen en institutionele klanten) bij de realisatie van hun projecten via oplossingen op het vlak van financiering, beleggingen, spaar- en verzekeringsdiensten. In Europa heeft de groep vier thuismarkten: België, Frankrijk, Italië en Luxemburg. De groep ontplooit haar geïntegreerd retailbankingmodel in verschillende landen rond de Middellandse Zee, in Turkije, Oost-Europa en via een uitgebreid netwerk in het westen van de Verenigde Staten. Als belangrijke speler in het internationale bankwezen beschikt de groep over toonaangevende platforms en business lines in Europa, een sterke aanwezigheid in Noord- en Zuid-Amerika en een solide en snelgroeiende activiteit in Azië-Pacific. BNP Paribas heeft in al haar activiteiten een benadering van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ingevoerd, waardoor het kan bijdragen tot de opbouw van een duurzame toekomst en tegelijk de prestaties en de stabiliteit van de groep kan verzekeren. www.bnpparibas.com

Over Terberg Business Lease Group (TBLG):
Terberg Business Lease Group (TBLG) is in 2019 ontstaan uit de fusie van twee familiebedrijven: Terberg Leasing en Business Lease Nederland. TBLG is actief in Nederland en België met de merken Justlease (privéverhuur) en Terberg Business Mobility (business to business). Met ongeveer 40.000 voertuigen en meer dan 200 medewerkers is TBLG een van de toonaangevende leasemaatschappijen in Nederland. TBLG is gevestigd in Utrecht (hoofdkantoor), Meerkerk en Gent.

Tony Peetermans

Head Of Marketing, Arval België

Ken Standaert

Ken Standaert

Team Lead/Senior PR Consultant Bepublic Group

 

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be