Autoloze Zondag: laat je fiets of e-bike gratis onderhouden dankzij Touring

Vandaag begint naar goede gewoonte de Week van de Mobiliteit, die dit jaar duurt tot 22 september. Een mooie kans voor mobiliteitsorganisatie Touring om een lans te breken voor de actieve mobiliteit, namelijk de fiets en andere vervoersalternatieven. De fietspaden in ons land worden steeds talrijker en veiliger. Maar om er veilig gebruik van te kunnen maken, moet je fiets in goede staat zijn. Daarom organiseert Touring ook dit jaar weer een gratis fietscontrole op Autoloze Zondag. Deze keer zijn ook e-bikes meer dan welkom. Omdat er in 2020 maar liefst 18% meer elektrische fietsen werden verkocht, wil Touring zijn leden met zo'n e-bike van dichtbij ondersteunen.

De wegenwachters van Touring, onze technici, staan dit jaar voor je klaar in Brussel en Antwerpen. Wie intekende op Touring Bike*, wordt natuurlijk nog beter geholpen door onze wegenwachters. En voor wie dit jaar voor een meer actieve mobiliteit gaat, heeft Touring ook Click-lampen en fluorescerende armbanden die je zichtbaarheid en veiligheid ten goede komen.

Op 19 september, tijdens de traditionele Autoloze Zondag, zullen in Brussel en Antwerpen veel fietsers op pad zijn. Maar een klein technisch probleem zoals een lekke band, een versleten remkabel of een verloren zadelbout kan de pret al snel bederven. Gelukkig hoeven fietsliefhebbers daar dit jaar niet voor te vrezen, want Touring zorgt ervoor dat je fiets goed is afgesteld. Zo kun jij in alle veiligheid van deze autoloze dag genieten. Het enige wat je moet doen, is op zondag 19 september tussen 9.30 uur en 17 uur naar het hoofdkantoor van Touring in Brussel (Wetstraat 44, 1040 Brussel) of naar het Operaplein in Antwerpen komen. De wegenwachters van Touring die instaan voor de dagelijkse pechverhelping aan fietsen, zijn de hele dag van de partij om je tweewieler te herstellen en te onderhouden. Ook kun je bij hen terecht voor hulp en tips. De vorige jaren heeft Touring op die manier zo'n drieduizend fietsers geholpen.

Steeds meer elektrische fietsen en voertuigen voor zachte mobiliteit

Je ziet in het straatbeeld steeds meer elektrische fietsen en voertuigen voor zachte mobiliteit, zoals steps en segways. Die zijn stevig in opmars en dat is Touring niet ontgaan.

Nieuw in 2021: naast reparaties en onderhoudsbeurten aan 'klassieke' fietsen nemen de experts dit jaar ook elektrische fietsen onder handen.

Bovendien wordt in Antwerpen, in de buurt van het Operaplein, op bijna 900 m² een opleidings- en testruimte voor elektrische voertuigen ingericht. Liefhebbers kunnen er kennismaken met steps, monowielers, elektrische fietsen en segways. Er gebeuren nog te veel ongevallen, omdat gebruikers niet weten hoe ze zo'n voertuig moeten besturen. Daarom geeft Touring het publiek de hele dag de kans om deze verschillende elektrische vervoersmiddelen te testen.

Organisatie van de eerste e-Ronde van Touring

Voor wie niet kan deelnemen aan de Autoloze Zondag of na de zomer weer wat aan zijn conditie wil werken, organiseert Touring zijn eerste e-Ronde**. Dat is een ontdekkingstocht langs natuur, cultuur en gastronomie voor e-bikers en mensen met een gewone fiets. Gedurende de hele maand september kun je op je eigen tempo een deel van de beroemde Ronde van Vlaanderen afleggen. Meervoudig Ronde-winnaar en wereldkampioen Johan Museeuw stippelde het traject speciaal voor Touring uit.

 

Praktisch

Aanstaande zondag 19 september 2021 van 9.30 uur tot 17 uur

Touring-atelier voor fietsreparaties:

  • In Brussel: vóór de hoofdzetel van Touring, Wetstraat 44, 1040 Etterbeek

Touring-atelier voor fietsreparaties en testzone voor elektrische voertuigen:

  • Op het Operaplein in Antwerpen

 

*Touring Bike

Sinds mei 2013 kunnen fietsers bij Touring intekenen op fietsbijstand. Die bijstand omvat technische pechverhelping, maar ook medische dekking tot 12.500 euro na een ongeval. Een diefstalverzekering is als optie beschikbaar, met een premie die afhankelijk is van de waarde van de fiets. Meer informatie via deze link: Touring Bike

**e-Ronde

Dit is een verkorte versie van de beroemde Ronde van Vlaanderen, met een parcours van ongeveer 30 km voor gezinnen en een grote lus van zo'n 60 km voor de meest fervente deelnemers. Nog tot 30 september kun je de route afleggen. Je vindt alle info via deze link: https://www.touring.be/nl/e-ronde

De ambassadeur van de e-Ronde is niemand minder dan Johan Museeuw, ooit wereldkampioen en meervoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen. De voormalige beroepsrenner was meteen heel enthousiast over het initiatief. Hij stippelde de route uit in samenwerking met Cycling in Flanders, de toonaangevende gids voor fietstoerisme in Vlaanderen. Deelnemers ontvangen een goed voorbereide fietsroute. Ze krijgen uitvoerige informatie over de bezienswaardigheden langs de route, waaronder brouwerij Keun, het Muziekbos en het museum van de Ronde van Vlaanderen. Ook krijgen ze een overzicht van restaurants, brasserieën en accommodatie langs de route. Kortom, alles om (letterlijk) de batterijen op te laden!

Danny Smagghe

Corporate Communication Manager, Touring

Sander Vanlouwe

PR Consultant, Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be