Baloise Insurance krijgt van Standard & Poor’s hoogste kredietrating in Belgische verzekeringssector

Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P) heeft de rating van Baloise Belgium nv verhoogd van ‘A’ naar ‘A +’ met een stabiel vooruitzicht. De reden is de uitstekende kapitalisatie van het bedrijf, dat nu een toppositie heeft onder de Belgische verzekeraars.

Dankzij de verbeterde kredietwaardigheid is Baloise Insurance koploper op de Belgische verzekeringsmarkt en versterkt ze zo haar status als veilige haven voor verzekeringsoplossingen en beleggingen.

"We zijn erg blij met de opwaardering van Standard & Poor's”, zegt Henk Janssen, CEO van Baloise Insurance. “S&P erkent het werk dat we hebben gedaan om ons risicodragend vermogen en operationele winstgevendheid te optimaliseren, terwijl we de reeks van diensten voor onze klanten uitgebreid hebben.”

In de huidige omstandigheden verwacht S&P bovendien dat de verzekeraar die situatie ook de komende twee jaar zal kunnen aanhouden, want duidt de vooruitzichten als stabiel aan.

 

Bart Walraet

woordvoerder, Baloise Insurance

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be