BDO België groeit met 21% door innovatie

BDO België ziet omzet van 75 miljoen naar 90,7 miljoen euro stijgen

De omzet van BDO België is in 2018 gestegen met 21%, tot 90,7 miljoen euro. Motor voor die dubbele groeicijfers is de focus op innovatie en digitalisering. Opvallend: BDO België doet het daarmee twee keer zo goed als de sterke omzetgroei van BDO wereldwijd (+10,7%).

Waar BDO België in 2017 nog een omzet van 74,9 miljoen euro realiseerde, zag ze die het afgelopen jaar groeien tot 90,7 miljoen euro. Elke afdeling van het advieskantoor ging er het voorbije jaar op vooruit, maar het is vooral de afdeling Advisory die sterk steeg. De omzet van Advisory, dat ondernemingen helpt bij vraagstukken zoals digitalisering of cybersecurity, maar ook interim management en fusies en overnames, steeg met maar liefst 83%. Een deel van de groei van Advisory is toe te schrijven aan de overnames van de innovatieve spelers Crossroad en Ideas@Work.

Afdeling

Omzet 2017 (in miljoen €)

Omzet 2018 (in miljoen €)

Advisory

14,7

26,9

Audit & Assurance

23,6

24,9

Tax & Legal

20,9

21,6

Accounting & Reporting

15,7

17,3

“België is een uitstekend voorbeeld van waar we internationaal naartoe evolueren. Advisory zal ons in 2019 wereldwijd een duidelijke groei bezorgen. Net zoals BDO België hebben we in verschillende andere landen innovatieve spelers overgenomen om onze expertise en ervaring aan te vullen. De resultaten daarvan zullen volgend boekjaar zeer helder worden.”
Keith Farlinger, CEO van BDO Global

België als voorbeeld voor wereldwijde groei via innovatie

Hoewel België één van de kleinere landen is in het wereldwijde netwerk van BDO, kijken de andere landen naar de wijze waarop BDO België innovatie heeft binnengebracht binnen de klassieke adviesactiviteiten. Zo ontwikkelden de consultants van BDO o.a. een oplossing om de opvolging van taxaangiftes te automatiseren. Meer landen zullen in 2019 volgen en hun dienstverlening verrijken en uitbreiden via innovatie. BDO België zet met andere woorden de toon binnen de wereldwijde BDO groep op vlak van innovatie.

“Hoewel we een muis zijn in het wereldwijde netwerk, kreeg BDO België eind 2018 een award als één van de 15 meest innovatieve leden van het netwerk. Andere BDO-landen laten zich graag inspireren door de manier waarop wij in België nieuwe ideeën in de klassieke adviesactiviteiten integreren, en ze verrijken met innovatieve methodieken, processen, tools en expertise.”
Hans Wilmots, CEO van BDO België

Bijna 750 human engineers

Niet alleen op vlak van omzet groeide BDO in 2018. Het advieskantoor telt vandaag bijna 750 werknemers. Dat zijn er 100 meer dan vorig jaar. BDO zoekt niet langer alleen revisoren, juristen en fiscalisten. Ook ingenieurs en psychologen zijn belangrijk om te groeien via innovatie.

“De grote uitdaging op weg naar 2020 is het aligneren van de expertise van de deskundigen uit de traditionele business met die van onze techneuten. Anders gezegd, de convergentie tussen de bestaande klassieke oplossingen en de geavanceerde technologische toepassingen. Vandaag kunnen we ons soms moeilijk voorstellen hoe ver nieuwe technologie ons en onze klanten vooruit zal helpen. Maar één ding is zeker: de komende twee tot drie jaar zullen onze activiteiten op vlak van nieuwe technologieën verdubbelen. We worden ‘advisors of the future’.”
Hans Wilmots 

Over BDO
BDO is een internationaal opererende adviesorganisatie, met een solide reputatie in financiële dienstverlening (Audit, Corporate Finance, Accounting, Tax & Legal) en ander gespecialiseerd advies, waaronder Strategy & Organisation, People, Interim Management, Digital en Risk.  Het advieskantoor begeleidt een brede klanten-basis van grote, internationale bedrijven, (familiale) KMO’s tot privépersonen.

De BDO aanpak is integer, hands-on en pragmatisch, resultaats-gericht én met een juiste focus op de noden van de klant.  Ondernemingen hebben steeds één direct aanspreekpunt, en BDO's kantoor bevindt zich in de directe nabijheid.

In België heeft BDO 700 Partners en medewerkers verspreid over het hele land. BDO werkt vanuit 11 vestigingen in Antwerpen, Brussel Airport, Brussel Centrum (2),  Gent, Hasselt, La Hulpe, Liège, Mechelen, Namur-Charleroi en Roeselare.

BDO maakt deel uit van een sterk internationaal netwerk dat met een ploeg van meer dan 75.000 Partners en medewerkers actief is in 162 landen.

www.bdo.be

Bert Bouserie

PR Consultant , Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be