BDO bouwt ambitieus ecosysteem rond innovatie uit met Living Tomorrow

Advieskantoor investeert in grootste innovatiecampus van Europa om Belgische bedrijven naar high-tech economie van 2030 te loodsen

BDO België sluit voor de komende vijf jaar een partnership met het vernieuwde Living Tomorrow. Daarmee zet het advieskantoor een volgende stap in haar ambitieuze verhaal rond innovatie en digitalisering. Door samen te werken met de grootste innovatiecampus van Europa houdt BDO de vinger aan de pols van de nieuwste technologieën rond slimme mobiliteit, slimme kantoren, slimme industrieën, slim wonen en slimme gezondheid. Het ecosysteem rond innovatie laat het advieskantoor toe bedrijven in ons land naar de high-tech economie van de toekomst te begeleiden. Maar de samenwerking is ook een bijkomende troef voor BDO om zelf extra talent aan te trekken.

Advieskantoor BDO is al jarenlang een pionier op vlak van innovatie en digitalisering in de sector van de advieskantoren. Het nam in het verleden technologische experten en consultants als Crossroad en Ideas at Work over en dit jaar richtte het bedrijf nog een eigen expertenteam op om de zakelijke markt van drones in België te verovereren. De samenwerking met Living Tomorrow zet de ambities van BDO op vlak van digitalisering, transformatie en innovatie in de bedrijfswereld extra in de verf. 

“Tegen 2030 zullen bedrijven in ons land nog meer door technologie aangestuurd worden dan vandaag. Kantoorgebouwen, woon-werkverkeer, gezondheid van werknemers en de logistieke keten van ondernemingen zullen versneld digitaliseren onder impuls van steeds sneller evoluerende technologieën zoals onder andere 3D, Virtual Reality en drones. De investering in Living Tomorrow zorgt ervoor dat we alle high-tech innovaties op de voet volgen en geeft ons de kans extra experts aan boord te halen om bedrijven te begeleiden in hun digitalisering de volgende 10 jaar.” 
Peter Van Laer, CEO van BDO België

Investering in digitale pioniersrol 

BDO heeft de voorbije vijf jaar haar adviesverlening op vlak van nieuwe technologieën en digitalsering gestaag uitgebouwd. BDO Advisory is vandaag ruim 200 experten sterk. De bonte mix van ingenieurs, juristen en zelfs psychologen maakt daarmee een kwart uit van heel BDO België. Zij helpen bedrijven niet alleen bij de keuze van nieuwe technologieën. Ze adviseren ook over het te volgen veranderingstraject binnen het bedrijf. De investering in Living Tomorrow helpt BDO om haar pioniersrol als digitale consultant te versterken. Maar de samenwerking met Living Tomorrow zal BDO ook helpen om in de meer traditionele dienstverlening zoals audit en accounting versneld nieuwe technologieën en innovatie te introduceren.  

“Living Tomorrow heeft al meer dan 25 jaar ervaring in innovatie. Ons team van 50 innovation designers en onderzoekers versterkt BDO's team van consultants. Zo kan BDO bedrijven, organisaties en steden en gemeenten vanuit TomorrowLab adviseren op vlak van innovatie & strategie. Denk aan de laatste ontwikkelingen rond artificiële intelligentie, virtuele platformen met 3D/4D interactie of drones.”
Joachim De Vos, CEO van Living Tomorrow 

60 vacatures om cijferberoepen te digitaliseren 

De samenwerking met Living Tomorrow vormt naast het vergroten van innovatiekennis ook een troef om nieuw talent aan te trekken. BDO België heeft momenteel 60 openstaande vacatures om de klassieke cijferberoepen van audit en accounting verder te digitaliseren.   

“Living Tomorrow is voor BDO ook een mooi uithangbord naar toekomstige werknemers. Het onderschrijft BDO’s digitale ambities en maakt duidelijk dat klassieke boekhoudkundige jobs niet meer zonder technologie kunnen.” 
Peter Van Laer, CEO van BDO België

Over BDO 

BDO is een internationaal opererende adviesorganisatie, met een solide reputatie in financiële  dienstverlening (Audit, Corporate Finance, Accounting, Tax & Legal) en ander gespecialiseerd advies, waaronder Strategy & Organisation, People, Interim Management, Digital en Risk. Het advieskantoor begeleidt een brede klantenbasis van grote, internationale bedrijven, (familiale) KMO’s tot privépersonen. 

De BDO aanpak is integer, hands-on en pragmatisch, resultaats-gericht én met een juiste focus op de noden van de klant. Ondernemingen hebben steeds één direct aanspreekpunt, en BDO’s kantoor bevindt zich in de directe nabijheid. In België heeft BDO 850 Partners en medewerkers verspreid over het hele land. BDO werkt vanuit 12 vestigingen in Antwerpen, Brussel Airport, Brussel Centrum (2), Gent, Hasselt, La Hulpe, Liège, Mechelen, Moeskroen, Namur-Charleroi en Roeselare. BDO maakt deel uit van een sterk internationaal netwerk dat met een ploeg van meer dan 91.000 Partners en medewerkers actief is in 167 landen. 

Voor meer info: www.bdo.be  

Over Living Tomorrow 

Living Tomorrow is een maatschappelijk demonstratie- en innovatieproject dat organisaties en mensen wil voorbereiden op, en informeren over de toekomst. Dit gebeurt door onderzoek & ontwikkeling ondersteuning aan tientallen overheidsinstellingen en bedrijven onder de vorm van open innovatie, visie en strategiebegeleiding, piloot- en experimentuitbouw. Door de jarenlange ervaring van en intensieve begeleiding door Living Tomorrow in samenwerking met haar spinoff TomorrowLab kunnen toekomstscenario’s uitmonden in demonstraties en voorstellen van nieuwe concepten. 

Living Tomorrow biedt samen met haar partners een toekomst- en innovatiebelevenis aan duizenden bezoekers. Zij krijgen deskundige uitleg en Living Tomorrow en haar partners ontvangen waardevolle feedback. Deze kan vervolgens worden meegenomen in verder toekomstonderzoek. Daarnaast worden bezoekers ook geïnformeerd over de toekomst, innovatie, technologie, sociale media, internet, ... 

Voor meer info: www.livingtomorrow.com en www.tomorrowlab.com   

Kaat Vanrenterghem

Living Tomorrow

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be