BDO en CROSSROAD bundelen de krachten voor meer expertise in innovatie en digitale technologie

CROSSROAD accelereert groei door verandering van aandeelhouderschap. BDO Belgium neemt alle aandelen over.

Al meer dan 10 jaar ondersteunt Crossroad ondernemingen bij hun digitale transformatie. Het bedrijf verleent advies bij de conceptuele uitwerking, de implementatie van nieuwe technologieën en begeleidt de medewerkers. BDO ziet hierin grote toegevoegde waarde en bovendien versterkt BDO zijn expertise rond digitalisering en innovatie. Alle medewerkers blijven aan boord en de geplande extra aanwervingen gaan door.

50% van de bedrijven voert vandaag een digitale transformatie door. Maar 70% faalt in de uitvoering ervan. Met de samenwerking ‘BDO Crossroad’ kunnen de klanten nog meer ondersteuning krijgen in dat veranderingsproces en komt er bijkomende expertise rond Digital & Innovation. Samen bieden ze bedrijven ondersteuning op vlak van procesoptimalisatie, met duurzame technologische oplossingen.

Het huidige management met Jan De Schepper als Uitvoerend Bestuurslid en Managing Director Peter Van Laer blijven aan boord. Naast Jan en Peter blijft ook Carmen Cordier zetelen in de nieuwe Raad van Bestuur. BDO en Crossroad houden voor de komende jaren een uitgesproken groeiplan aan. In 2018 werft het bedrijf  opnieuw extra mensen aan.

Aan de hand van nieuwe methodieken en technologieën zoals Blockchain & IoT, API management en Process & Data Mining, zal ‘BDO Crossroad’ de bedrijven nog beter kunnen ondersteunen om een hogere productiviteit en meer efficiëntie te realiseren.

Crossroad is partner van het eerste uur van het NxtPort platform, een toonaangevend voorbeeld van een sectorbreed datadelingsplatform. Bij De Lijn helpt Crossroad om de complexe transformatie naar verdere digitalisering te realiseren. Het is eveneens actief op andere domeinen zoals Supply Chain. Zo begeleidt Crossroad de uniformisering van de wereldwijde systemen van Manuchar, een globale ‘trading, logistics en distribution’-organisatie gevestigd in Antwerpen.

"Bedrijven hebben naast de traditionele diensten die BDO al vijftig jaar biedt, behoefte aan begeleiding en advies van specialisten rond moderne en digitale technologieën. Crossroad zal BDO helpen die stappen te zetten. Bovendien voel ik van bij de eerste contacten dat de cultuur in beide organisaties gelijkaardig is. De aandeelhouders van beide groepen vinden dit nog belangrijker dan om het even welke zakelijke overweging : zowel de cliënten als de medewerkers van de gecombineerde organisatie moeten er op lange termijn beter van worden."
Hans Wilmots, CEO bij BDO België

"Onze klanten verwachten creatieve input om hun oplossingen te bouwen en uit te voeren. Crossroad zal het vooropgestelde groeiplan uitvoeren. Volgend jaar werven we opnieuw aan. Het hoofdkantoor in Mechelen wordt aangehouden net zoals de externe hub in het vernieuwde Thor Park in Genk (www.thorpark.be)."
Crossroad Managing Director, Peter Van Laer


Over Crossroad
Crossroad heeft klanten in verschillende sectoren en zet sterk in op Project & Portfolio, Smart Supply Chain, Smart Operations & IT en Smart Mobility om de actuele bedrijfsuitdagingen en digitale transformatie van de klant richting te geven en uit te werken. Crossroad werd opgericht in 2007 en realiseerde in 2016 een omzet van € 9 miljoen met een 50-tal consultants. Voor meer info: www.crossroad.be
 

Over BDO
BDO België is gespecialiseerd in vier domeinen : Audit & Assurance, Accounting & Reporting, Tax & Legal, Advisory Services, waaronder Corporate Finance, Risk Advisory, Digital & Innovation, Operational Management, Human Capital & Interim Management. BDO staat voor deskundig advies van een hoog niveau. Beschikbaarheid, nabijheid, integriteit, een pragmatische aanpak en ons internationaal netwerk zijn onze troeven. In België heeft BDO meer dan 600 Partners en medewerkers verspreid over het hele land. Wij werken vanuit 9 vestigingen in Antwerpen, Brussel (Airport), Brussel (Centrum),  Gent, Hasselt, La Hulpe, Liège, Namur-Charleroi  en Roeselare.
BDO maakt deel uit van een sterk internationaal netwerk dat met een ploeg van circa 75.000 Partners en medewerkers actief is in meer dan 160 landen. Voor meer info: www.bdo.be

Marina De Moerlooze

Crossroad

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be