BDO lanceert virtuele jobdag voor studenten via livestream en chatsessies

BDO lanceert virtuele jobdag voor studenten via livestream en chatsessies

Coronacrisis houdt advieskantoor niet tegen om met start-up Winch 30 pas afgestudeerden te rekruteren

BDO wacht het einde van de lockdown-maatregelen niet af om extra personeel te rekruteren. Het adviesbureau organiseert vrijdag 10 april voor het eerst in zijn bestaan een virtuele jobdag. Dat doet het via het platform van de Brusselse start-up Winch. Via livestream en chatsessies werft BDO 30 gemotiveerde studenten aan om vanaf september hun professionele loopbaan te starten bij de internationaal opererende adviesorganisatie. Als het een succes is, zal BDO in de toekomst meer virtuele jobdagen organiseren om personeel te vinden.

Net als alle andere evenementen en beurzen, vallen ook de jobbeurzen door het coronavirus in het water. Maar bedrijven zoeken wel nog volop naar nieuwe medewerkers. BDO werft jaarlijks zo’n 80 pas afgestudeerden aan. Dat doet het in coronavrije tijden via een 30-tal jobbeurzen. Om de rekrutering de komende maanden niet te laten stilvallen, zet het advieskantoor een virtuele jobdag op poten om jong talent te vinden. 

Rekrutering starters niet laten stilvallen
Jobbeurzen blijven voor bedrijven van levensbelang. Als er iets is dat het coronavirus niet heeft laten verdwijnen, is het wel de strijd om talent. Het draait er nog steeds om de beste studenten, die eind juni op de arbeidsmarkt komen, als eerste contractueel vast te leggen. Daarom heeft BDO beslist om het einde van de quarantainemaatregelen niet af te wachten en zelf naar de studenten toe te stappen met een virtuele jobdag. Studenten laten zich trouwens ook niet door het coronavirus tegenhouden in hun zoektocht naar interessante werkgevers.

“Niemand weet hoe lang de preventiemaatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan nog zullen duren. Bij BDO zit ondernemen in het DNA. Dus besloten we een alternatief te zoeken om studenten te ontmoeten en hen uit te leggen welke carrières ze kunnen uitbouwen bij BDO. Zo komen ze te weten hoe een typische dag als accountant, auditor, jurist of consultant bij BDO eruitziet en ondervinden ze onze bedrijfscultuur aan den lijve.”
Florence Cornélis, Recruitment Manager bij BDO

Minder intimiderend dan een klassieke jobbeurs
De virtuele jobdag verloopt identiek aan een klassieke jobbeurs. Het enige verschil is dat studenten van thuis uit een job kunnen vinden. Ze leren hun toekomstige collega’s kennen via een livestream en vragen hen via chatsessies hoe het is om te werken voor BDO. Dat laatste maakt volgens BDO dat een virtuele jobbeurs een grote troef heeft ten opzichte van een klassieke jobdag. 

“Een virtuele jobbeurs is voor studenten misschien wel minder intimiderend. Niet iedereen durft op een klassieke beurs vragen te stellen op onze stand. Bij de virtuele jobdag kunnen ze hun vragen ook anoniem stellen. Dat verlaagt de drempel om tot bij ons te komen.” 
Florence Cornélis van BDO

Brusselse start-up Winch laat kandidaten chatten met rekruteerders
BDO België werkt voor zijn virtuele jobdag samen met de Brusselse start-up Winch. Zij ontwikkelden een chatplatform dat kandidaten laat praten met hun toekomstige collega’s voordat ze daadwerkelijk solliciteren bij het bedrijf. Studenten die op zoek zijn naar een job vanaf september of een uitdagende stage bij BDO en vrijdag willen deelnemen aan de virtuele jobdag, schrijven zich in via de Facebook-pagina van de jobdag. Ze kunnen zelf op voorhand al vragen doorsturen die de rekruteerders van BDO tijdens de livestream zullen beantwoorden. Dat kan via deze link.
 

Over BDO

BDO is een internationaal opererende adviesorganisatie, met een solide reputatie in financiële dienstverlening (Audit, Corporate Finance, Accounting, Tax & Legal) en ander gespecialiseerd advies, waaronder Strategy & Transformation, People, Interim Management, Digital en Risk.  Het advieskantoor begeleidt een brede klantenbasis van grote, internationale bedrijven, (familiale) KMO’s tot privépersonen.

De BDO aanpak is integer, hands-on en pragmatisch, resultaats-gericht én met een juiste focus op de noden van de klant.  Ondernemingen hebben steeds één direct aanspreekpunt, en BDO's kantoor bevindt zich in de directe nabijheid.

In België heeft BDO 750 Partners en medewerkers verspreid over het hele land. BDO werkt vanuit 11 vestigingen in Antwerpen, Brussel Airport, Brussel Centrum (2),  Gent, Hasselt, La Hulpe, Liège, Mechelen, Namur-Charleroi en Roeselare.

BDO maakt deel uit van een sterk internationaal netwerk dat met een ploeg van meer dan 88.000 Partners en medewerkers actief is in 162 landen.

www.bdo.be

Over Winch
De Brusselse start-up Winch heeft een messenger om te rekruteren ontwikkeld. Het softwareplatform laat kandidaten chatten met rekruteerders en toekomstige collega’s. Op die manier leren ze de bedrijfscultuur en de jobs goed kennen voordat ze echt solliciteren. 

www.winch-business.com

Contacteer ons
Florence Cornélis Recruitment Manager, BDO
Florence Cornélis Recruitment Manager, BDO
Over Bepublic