BDO lijft internationale autoriteit op vlak van risk management in

Advieskantoor breidt zijn expertise omtrent bedrijfsrisico’s uit met overname van internationaal team rond Ariane Chapelle

Advieskantoor BDO neemt het internationaal geprezen consultancybedrijf Chapelle Consulting over. Met het bedrijf rond de Belgische Ariane Chapelle, een internationale autoriteit op vlak van risicobeheersing, breidt BDO zijn knowhow op vlak van beheersing van bedrijfsrisico’s stevig uit. Het advieskantoor zal aan de hand van academisch onderbouwde praktijkmodellen bedrijven in ons land nog beter kunnen voorbereiden op de risico’s van vandaag en morgen. Daarnaast zal BDO (toekomstige) risk managers van Belgische en internationale ondernemingen trainen en bijscholen. Het bedrijf mikt met het uitgebreide aanbod in de eerste plaats op de financiële sector.

De coronapandemie is nog niet helemaal voorbij of de stijgende energiekosten ​ en de oorlog in Oekraïne zetten onze bedrijven onder druk. Bevoorradingsproblemen, cyberaanvallen en consumenten die de vinger op de knip houden. Het zijn allemaal risico’s die het voortbestaan van een bedrijf in gevaar kunnen brengen als het er zich niet goed op voorbereidt. Het is in die context dat BDO zijn expertise in risk management verder uitbouwt met de overname van Chapelle Consulting. Het bedrijf adviseert al jarenlang financiële instellingen en internationale organisaties zoals de Worldbank, IMF, European Investment Bank (EIB), ING, Degroof-Petercam en Ethiasrond hoe ze hun risico’s best beheren.

“Bedrijfsrisico’s in kaart brengen en strategieën uittekenen om er zich tegen te wapenen, wordt almaar belangrijker in een snel veranderende wereld waar crisissen elkaar in sneltempo opvolgen. We zijn dan ook blij dat we met Chapelle Consulting een internationale autoriteit op vlak van risk management aan boord halen. We krijgen er niet alleen extra experts bij, maar ook alle onderbouwde methodologieën en trainingen die Ariane en haar team de voorbije decennia hebben ontwikkeld.”

-Koen Claessens, Managing Partner Risk Advisory van BDO België.

Focus op financiële sector

Bedrijven zien een stortvloed van bijkomende wetten en regelgeving op zich afkomen. Dat maakt hun werkomgeving almaar complexer. Dat is zeker zo in de financiële sector. Banken en andere financiële instellingen zoeken naar oplossingen voor de risico’s die nieuwe regelgeving met zich meebrengt, ​ hoe ze het globale overzicht houden en hoe ze de nieuwe met al bestaande regelgeving integreren met al bestaande voorschriften. Komt daar nog bij dat ze de expertise en capaciteit binnen het eigen bedrijf ontbreken en de impact van de nieuwe wetgevingen op hun werking amper kunnen bolwerken.

“BDO heeft al veel knowhow in huis rond hoe bedrijven afzonderlijke risico’s zoals compliance en cybercrime moeten aanpakken. Met de overname van Chapelle Consulting voegen we aan deze specifieke risico’s een strategische laag risk management toe. De methodologieën zorgen voor een overkoepelend risicokader voor bedrijven. Zo linken we alle bestaande puzzelstukken van risk management en afzonderlijke bedrijfsrisico’s aan elkaar.” ​

- Steven Cauwenberghs, Partner Risk Advisory bij BDO België

Uitgebreide knowhow en praktijkervaring in Brussel

BDO kan na de overname van Chapelle Consulting rekenen op een team van 40 risicospecialisten. De experten van Chapelle verhuizen van de Louisalaan naar het recent geopende nieuwe gebouw van BDO in de Stassartstraat in Brussel. Na de overname zal deze afdeling verder gaan onder de naam BDO Chapelle.

“Het feit dat we onze krachten verenigen met BDO België is een grote stap voorwaarts voor Chapelle. Het geeft ons de kans om onze uitgebreide ervaring rond risk management verder uit te dragen via een groot internationaal netwerk. Onze kennis en trainingen zijn een mooie aanvulling op de consultancydiensten die BDO aanbiedt.”

-Ariane Chapelle, oprichtster van Chapelle Consulting en associate professor aan de University College London

Koen Claessens

Managing Partner Risk Advisory, BDO Belgium

Sander Vanlouwe

PR Consultant, Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be