BDO rekruteert bedrijfsrevisoren tot in Zuid-Afrika

Strengere wetgeving doet vraag naar audits groeien met 10% ​ bij BDO België

Door de strengere regels die de financiële waakhond FSMA en Europa aan bedrijven opleggen, stijgt de vraag naar bedrijfsaudits bij specialist BDO België. De afdeling groeit in 2018 met ruim 10%. Om aan de stijgende vraag te voldoen, werft BDO België tegen 1 oktober 45 extra mensen aan. Geen sinecure op de Belgische arbeidsmarkt. Het bedrijf rekruteert revisoren tot in Zuid-Afrika.

De steeds strengere “compliance”-regels verplichten auditkantoren om extra procedures en monitoringsystemen in te voeren om aan te tonen hoe ze die nieuwe procedures intern opvolgen. Per mandaat investeert BDO België daardoor 5 à 10% extra ten opzichte van vroeger. Kleine spelers die die extra investeringen in middelen en mensen niet kunnen bolwerken, sluiten noodgedwongen de deuren.

“BDO zoekt voortdurend extra revisoren. Niet alleen om de groei te ondersteunen, maar ook omdat de strengere regels ervoor zorgen dat BDO meer revisoren moet inzetten per mandaat. Daar waar dit vroeger niet het geval was, is het vandaag noodzaak geworden.”
Hans Wilmots, CEO BDO België

Rotatiewet doet middelgrote bedrijfsrevisoren groeien                                                            

BDO België schrijft de groei in audit de voorbije jaren toe aan de almaar strengere regelgevingen waaraan revisoren moeten voldoen. Die zorgen ervoor dat kleinere revisoren noodgedwongen de handdoek gooien. Maar het advieskantoor maakt zich sterk dat ze de komende jaren nog extra zullen groeien in auditing met dank aan de zogenaamde rotatiewet.

De rotatiewetgeving verplicht grote bedrijven om de 9 jaar van revisor te veranderen. Dat zet de deur open voor middelgrote spelers als BDO, omdat grotere revisoren zich geen kandidaat meer stellen.

“Een beperkt aantal beursgenoteerde bedrijven heeft in het kader van good governance de verplichte rotatie al toegepast. Maar de meeste Bel20’ers hebben maximaal gebruik gemaakt van de extra overgangsmaatregelen waardoor de rotatie zich pas in 2021 en 2024 zal laten voelen. Dankzij onze schaalgrootte – zowel nationaal als internationaal - is BDO België een volwaardige kandidaat om revisorenopdrachten bij deze grote bedrijven uit te voeren. De grotere spelers kiezen zelf alsmaar meer voor dure adviesopdrachten in plaats van auditfuncties.”
Veerle Catry, Managing Partner Financial Audit BDO België

45 extra bedrijfsrevisoren voor 1 oktober

De krapte op de arbeidsmarkt verplicht BDO België om creatief te zijn. Het advieskantoor verruimt zijn horizon tot in Zuid-Afrika om bedrijfsrevisoren te rekruteren.

“Voor 1 oktober 2018 werven we 45 extra revisoren aan. Maar de strengere regels in auditing maken de zoektocht naar die extra collega’s er niet makkelijker op. Velen haken af omwille van de wildgroei aan extra regels. Vooral de meer ervaren profielen zijn moeilijk te vinden op de Belgische markt.”
Hans Wilmots

Over BDO
BDO is een internationaal opererende adviesorganisatie, met een solide reputatie in financiële dienstverlening (Audit, Corporate Finance, Accounting, Tax & Legal) en ander gespecialiseerd advies, waaronder Strategy & Organisation, People, Interim Management, Digital en Risk.  Het advieskantoor begeleidt een brede klanten-basis van grote, internationale bedrijven, (familiale) KMO’s tot privépersonen.

De BDO aanpak is integer, hands-on en pragmatisch, resultaats-gericht én met een juiste focus op de noden van de klant.  Ondernemingen hebben steeds één direct aanspreekpunt, en BDO's kantoor bevindt zich in de directe nabijheid.

In België heeft BDO 700 Partners en medewerkers verspreid over het hele land. BDO werkt vanuit 11 vestigingen in Antwerpen, Brussel Airport, Brussel Centrum (2),  Gent, Hasselt, La Hulpe, Liège, Mechelen, Namur-Charleroi en Roeselare.

BDO maakt deel uit van een sterk internationaal netwerk dat met een ploeg van meer dan 75.000 Partners en medewerkers actief is in 162 landen.

www.bdo.be

Bert Bouserie

PR Consultant , Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be