BDO trekt van Merelbeke naar Melle

Energiezuinig kantoor van 2.000 m2 om verder te groeien ​ in Oost-Vlaanderen

Advieskantoor BDO verhuist zijn kantoor in de Gentse regio van het Guldensporenpark in Merelbeke naar Melle. Het bedrijf neemt op 25 maart zijn intrek in een nieuw kantoor van 2.000 m2 op de Brusselsesteenweg. Na 10 jaar is het kantoor in Merelbeke te klein geworden voor de 75 medewerkers. Het kantoor in Melle biedt BDO Gent de kans verder te groeien in Oost-Vlaanderen.

BDO is al meer dan 25 jaar actief in de Gentse regio en de voorbije tien jaar groeide BDO Gent van 30 medewerkers naar meer dan 80, goed voor zo’n 10% van alle werknemers van BDO België. De Gentse vestiging is daarmee één van de drukst bezette kantoren van het advieskantoor in België. Een nieuwe, maar vooral grotere locatie, drong zich op. BDO bouwde een eigen kantoor in Melle op nauwelijks 5 kilometer van het oude kantoor in Merelbeke.

“Ons nieuwe kantoor in Melle biedt onze medewerkers extra werkcomfort. Enerzijds hanteren we een flex office. Die aanpak moeten we kunnen combineren met de groei die BDO België momenteel doormaakt. Maar ook de bereikbaarheid van het kantoor wordt nog beter via fiets en openbaar vervoer.”
Hans Wilmots, CEO BDO België

Eerste eigen kantoor in Vlaanderen voor BDO

BDO investeerde voor het eerst in de bouw van een eigen kantoor in Vlaanderen. Na Luik en Namen is het kantoor in Melle het derde eigen kantoor van BDO in België. Het gebouw is niet langer een klassiek en anoniem kantoorblok, maar heeft een architecturale uitstraling. Daarnaast is het kantoor zeer milieuvriendelijk: 100 zonnepanelen dekken het volledige energieverbruik van BDO Gent; ledverlichting en een warmtepomp verkleinen de ecologische voetafdruk nog meer.          

“BDO vindt het milieu belangrijk. Daarom bouwden we ons kantoor strenger dan de huidige normen op vlak van warmte- en energieverbruik. Er is een doorgedreven isolatie- en luchtdichtheid, zonwerende beglazing en een klimaatplafond dat koelt en warmt via een warmtepomp en geothermische boringen. Dat alles zorgt ervoor dat ons kantoor vandaag een E-peil van circa E36 haalt, wat extreem goed is voor een kantoorgebouw.”
Hans Wilmots, BDO België

Vanaf 25 maart is BDO Gent te vinden aan de Brusselsesteenweg 92 in Melle. De contactgegevens van de medewerkers veranderen niet.


Over BDO
BDO is een internationaal opererende adviesorganisatie, met een solide reputatie in financiële dienstverlening (Audit, Corporate Finance, Accounting, Tax & Legal) en ander gespecialiseerd advies, waaronder Strategy & Organisation, People, Interim Management, Digital en Risk.  Het advieskantoor begeleidt een brede klanten-basis van grote, internationale bedrijven, (familiale) KMO’s tot privépersonen.

De BDO aanpak is integer, hands-on en pragmatisch, resultaats-gericht én met een juiste focus op de noden van de klant.  Ondernemingen hebben steeds één direct aanspreekpunt, en BDO's kantoor bevindt zich in de directe nabijheid.

In België heeft BDO 700 Partners en medewerkers verspreid over het hele land. BDO werkt vanuit 11 vestigingen in Antwerpen, Brussel Airport, Brussel Centrum (2),  Gent, Hasselt, La Hulpe, Liège, Mechelen, Namur-Charleroi en Roeselare.

BDO maakt deel uit van een sterk internationaal netwerk dat met een ploeg van meer dan 75.000 Partners en medewerkers actief is in 162 landen.

www.bdo.be

Bert Bouserie

PR Consultant , Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be