Belg trekt deze paasvakantie naar Turkse en Tunesische zon

Belg trekt deze paasvakantie naar Turkse en Tunesische zon

De recente diplomatieke spanningen beletten de Belg niet om naar Turkije te trekken. De Turkse Rivièra is, naast de Spaanse eilanden, één van de topbestemmingen in de paasvakantie. Dat blijkt uit boekingscijfers van Thomas Cook België. Het Egyptische Hurghada is de sterkste stijger ten opzichte van vorig jaar en valt net buiten de top-5 van populairste vakantiebestemmingen. Ook Tunesië is terug van weggeweest.

                                                                        ***

Terwijl de paasklokken speciaal vanuit Rome naar België trekken, vliegen de meeste Belgen naar de zon. De Spaanse eilanden, Turkije en Tunesië zijn dit jaar populair. Wie het niet erg vindt om wat langer op het vliegtuig te zitten, trekt naar Bali, Thailand of de Malediven.

Antalya op één na populairste vakantiebestemming met Pasen

De Spaanse eilanden Tenerife (1), Lanzarote (4) en Palma de Mallorca (5) zijn traditionele topbestemmingen voor Pasen. Het Griekse Kreta staat op plaats 3. Maar het meest opvallende is dat de Turkse Rivièra ondanks de recente politieke gebeurtenissen op plaats 2 prijkt van populairste vakantiebestemmingen met Pasen.

“De Turkse Rivièra staat net als in 2016 op de tweede plaats van vliegvakanties in de paasvakantie. De Belgen lijken zich niet te laten afschrikken door de diplomatieke spanningen.”
Franklin Braeckman, woordvoerder van Thomas Cook België 

Tunesië terug van weggeweest

De Belg trekt deze paasvakantie ook opnieuw naar het Egyptische Hurghada en Tunesië. Hurghada is de sterkste stijger dit jaar, maar ook Tunesië is terug van weggeweest. 5% van alle Belgen die deze paasvakantie met het vliegtuig op vakantie gaan vliegen naar Tunesië.

Eén maand nadat Buitenlandse Zaken het negatieve reisadvies voor het Tunesische vasteland afschafte, trekken bijna evenveel Belgen naar het land als in 2013.”
Franklin Braeckman

Bali, Thailand en Malediven zijn populairste exotische bestemmingen

Ook de meer exotische bestemmingen zijn in trek bij de Belgen deze paasvakantie. Thailand, Bali en de Malediven vormen de top 3 bij de verdere vliegvakanties. De verklaring voor die populariteit ligt in het mooie weer en het einde van het regenseizoen.

Verse sneeuw voor de paasvakantie

De paasvakantie blijft ook voor skiërs een geliefkoosde periode. Recent vielen er meters verse sneeuw in Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. Belgen boeken volop de nog overgebleven overnachtingsplaatsen.


Over Thomas Cook België

Thomas Cook België, met de merken Neckermann, Thomas Cook en Pegase, is een van de toonaangevende bedrijven in de toeristische sector in België en maakt jaarlijks de vakantiedromen waar van meer dan 1 miljoen gasten. Bij Thomas Cook België zorgen meer dan 750 werknemers voor de vakantie van deze gasten. Thomas Cook België maakt integraal deel uit van Thomas Cook Group Plc, een van de belangrijkste toerisme bedrijven op wereldvlak met een jaarlijkse omzet van £7.8 Miljard (30 September 2015). Binnen de Thomas Cook Group werken er wereldwijd  21.823 werknemers. De groep is actief in 15 landen en is in elk van die landen nummer één of twee (op basis van omzet). De aandelen van de Thomas Cook Group Plc staan genoteerd op de London Stock Exchange (TCG).

Voor meer informatie: www.thomascook.be

Contacteer ons
Over Bepublic

Wij pakken communicatie journalistiek aan. We zorgen ervoor dat jouw organisatie relevant communiceert. Op de juiste manier, en met het juiste publiek.