Belgen geven vakantiegeld meteen uit

Keyware telt begin juni een vijfde méér transacties dan anders

Er is de voorbije weekends in België opvallend méér geld uitgegeven dan normaal. Via de betaalterminals van Keyware, een van de grootste verdelers van terminals, werden gemiddeld 18 procent meer transacties verwerkt dan in een gewoon weekend. “Bij veel Belgen is het vakantiegeld gestort en dat geven we graag meteen uit”, zegt Stéphane Vandervelde, CEO van Keyware.

***

De Belgische winkeliers hebben de afgelopen twee weekends gouden zaken gedaan. Gemiddeld passeerden er een vijfde méér klanten langs de kassa dan anders. Betaalterminalverhuurder Keyware registreerde in het eerste weekend van juni 18 procent meer transacties dan in een gewoon weekend. In het tweede weekend van juni was er een stijging met 15 procent.

“De stijging is de wijten aan het vakantiegeld dat in de meeste bedrijven eind mei op de rekening wordt gestort. Belgen geven dat extra geld blijkbaar graag meteen uit, want ook de voorbije jaren merkten we telkens een stijging van het aantal transacties.”

Stéphane Vandervelde, CEO van Keyware

Keyware verhuurt en verkoopt betaalterminals aan Belgische handelaars en is in die markt de op een na grootste speler. Om de vergelijking te kunnen maken, analyseerde Keyware de data van vrijdag en zaterdag in de eerste twee weekends van juni en in de eerste twee weekends van april en mei.

“Het is opmerkelijk dat er ook ten opzichte van de eerste twee weekends van mei een stijging is. Dat waren twee verlengde weekends en dan wordt er traditioneel ook méér uitgegeven dan anders. Toch was er begin juni nog altijd een sterke stijging. Dat toont aan dat heel wat mensen enkele aankopen hebben uitgesteld tot het vakantiegeld op de rekening stond. In de aanloop naar het EK Voetbal was dat vermoedelijk geregeld een tv-toestel.”

Stéphane Vandervelde

Gemiddeld werd er per transactie tussen ongeveer 80 euro uitgegeven.

Aantal transacties in eerste weekend van de maand

Aantal transacties in tweede weekend van de maand

1 en 2 april

100%

8 en 9 april

100%

3 en 4 juni

118%

10 en 11 juni

115%

Stéphane Vandervelde

CEO, Keyware

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be