Belgian Red Flames willen vlammen bij terugkeer op Den Dreef

De Belgian Red Flames keren op donderdag 21 oktober 2021 na meer dan een jaar afwezigheid terug naar het King Power at Den Dreef Stadion in Leuven voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kosovo. De KBVB laat de terugkeer naar de thuisbasis van het nationale vrouwenelftal niet onopgemerkt voorbij gaan voor de supporters en zorgt voor heel wat spektakel naast het veld.

Na meer dan 13 maanden spelen de Belgian Red Flames op 21 oktober 2021 opnieuw een officiële wedstrijd in hun thuisbasis, het King Power at Den Dreef Stadion in Leuven. Het signaal voor de Koninklijke Belgische Voetbalbond om de fans in de aanloop, tijdens en na de wedstrijd tegen Kosovo als vanouds te entertainen met heel wat activiteiten in en rond het stadion. Zo is er een DJ voorzien om meteen de sfeer erin te brengen en zorgt de Connections Brass Band voor een nostalgisch streepje voetbalmuziek. Wie nog geen lid is van de officiële fanclub 1895 van de Red Flames en de Rode Duivels kan zich diezelfde avond inschrijven in het fandorp, waar naast de traditionele friet- en hamburgerkramen ook een gezonde foodtruck komt om de hongerige magen voor, tijdens en na de wedstrijd te spijzen.

Ik ben erg blij dat we met de Red Flames opnieuw in Leuven kunnen spelen. Het stadion van OHL is de voorbije jaren de natuurlijke thuisbasis van de Red Flames geworden waar de speelsters zich van kortbij omringd voelen door hun trouwe aanhang. De randactiviteiten klinken al veelbelovend en wij zullen er als ploeg tegen Kosovo alles aan doen om van de terugkeer naar ‘den Dreef’ een fantastische rentree te maken.
Ives Serneels, bondscoach

Come Together-badges uitgedeeld
De KBVB maakt van de wedstrijd tegen Kosovo ook gebruik om Come Together, het actieplan tegen discriminatie en racisme in het Belgische voetbal, uit te dragen. Zo zal de Youth Council van de KBVB de fans voor het betreden van het stadion wegwijs maken in de nieuwe RBFA-app en hen uitleggen hoe ze discriminatie vlot kunnen melden, zowel bij jeugd- als volwassenwedstrijden. Daarbij zullen ze ook de Come Together-badges van de KBVB uitdelen die momenteel al gedragen worden door alle profscheidsrechters als teken van steun in de strijd tegen alle vormen van discriminatie. Wie de wedstrijd niet zelf live kan bijwonen, kan opnieuw rekenen op de Red Reporters die via het Instagramaccount van de Belgian Red Flames de voetbalsfeer tot bij elke fan op het kleine scherm brengen.

Maar wie er toch liever live wil bij zijn, kan nog altijd tickets verkrijgen via https://tickets.rbfa.be.

Jullie kunnen hier de selectie van onze Belgian Red Flames raadplegen met het oog op deze wedstrijd.

Stefan Van Loock

Press & Media Officer Belgian Red Devils & Belgian Red Flames

Ken Standaert

PR Consultant Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be