Belgisch voetbalsucces doet lastminutes pieken

Boekingsresultaten Thomas Cook: vakantie-uittocht start dit weekend

Het succes van de nationale ploeg op het EK lokt nog veel Belgen naar Frankrijk via lastminutes. Touroperator Thomas Cook stelt een enorme piek vast in de lastminute boekingen richting Frankrijk. De touroperator verwacht ook een toename van de lastminutes zodra het EK voor de Belgen afgelopen is.

Hoewel het EK nog volop bezig is, start de vakantie-uittocht dit weekend al. Er is een eerste piek in het weekend van 25 juni, met een kwart van de vertrekkende reizigers die begin juli met vakantie zijn. In het weekend van 2 en 3 juli komt de grootste piek, met dubbel zo veel vertrekkende reizigers op de luchthaven van Zaventem.

***

Rode Duivels doen lastminutes pieken

De vakantiedrukte op de luchthaven en verkeersroutes naar het zuiden zal de volgende twee weken alleen maar toenemen, en daar zit het succes van de Belgische voetbalploeg voor iets tussen. Touroperator Thomas Cook verwacht een grote piek in de last minute-boekingen. Nu al stijgt het aantal lastminutes naar Frankrijk. Ook Turkije, Griekenland, Spanje en de nieuwe bestemming Macedonië zijn populair, wellicht vooral bij mensen die het slechte weer in België beu zijn.

Thomas Cook verwacht ook een verdere stijging van het aantal lastminute-boekingen wanneer de Rode Duivels uit het toernooi liggen. Op dat ogenblik zullen naar verwachting ook de prijzen voor de lastminutes stijgen door de grote vraag.

“Het EK inspireert en motiveert de Belgen duidelijk. De afgelopen twee dagen merkten we ook een piek in het zoekgedrag naar lastminutes voor Italië, Zweden en Kroatië. Wellicht bracht het EK voetbal veel Belgen op het spoor van die landen als vakantiebestemming.”
Koen van den Bosch, woordvoerder Thomas Cook 


60% van reizigers vertrekt met het vliegtuig

Qua vervoersmiddelen wijzigt de Belg zijn reisgedrag niet, ondanks de gebeurtenissen van 3 maanden geleden: ruim 60% van de Belgen die de komende twee weken op vakantie vertrekken, stapt op het vliegtuig in Zaventem.

“Op de luchthaven van Zaventem zal het de komende twee weken de drukte van weleer zijn. Er is geen reden om het vliegtuig niet te nemen: de veiligheidschecks verlopen vlot en hebben geen impact op het reisschema. We raden reizigers wel aan om tijdig aanwezig te zijn op de luchthaven.”
Koen van den Bosch


Over Thomas Cook België

Thomas Cook België, met de merken Neckermann, Thomas Cook en Pegase, is een van de toonaangevende bedrijven in de toeristische sector in België en maakt jaarlijks de vakantiedromen waar van meer dan 1 miljoen gasten. Bij Thomas Cook België zorgen meer dan 750 werknemers voor de vakantie van deze gasten. Thomas Cook België maakt integraal deel uit van Thomas Cook Group Plc, een van de belangrijkste toerisme bedrijven op wereldvlak met een jaarlijkse omzet van £7.8 Miljard (30 September 2015). Binnen de Thomas Cook Group werken er wereldwijd  21.823 werknemers. De groep is actief in 15 landen en is in elk van die landen nummer één of twee (op basis van omzet). De aandelen van de Thomas Cook Group Plc staan genoteerd op de London Stock Exchange (TCG).

Voor meer informatie: www.thomascook.be

Koen van den Bosch

Woordvoerder, Thomas Cook België

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be