Belgische app van neuropsychologe gaat overvloedig smartphonegebruik tegen

Switch geeft ‘digital detox’ training aan medewerkers en klanten via app

Een Belgische neuropsychologe heeft een app ontwikkeld die op basis van neurowetenschappelijke inzichten online trainingen biedt om je brein veerkrachtiger te maken. Het is voor het eerst dat wetenschappelijke inzichten op die manier met digitale middelen worden gecombineerd. “HI.BRAIN” wordt op 1 december gelanceerd. Switch, dat zich onder andere focust op de verkoop van iPhones, biedt de app gratis aan haar medewerkers en klanten om verstandiger met hun smartphone om te springen.

Mindfulness apps zijn enorm in trek en de competitie lijkt groot. Toch besloot The Tipping Point, het bedrijf achter neuropsycholoog Katelijn Nijsmans en Tom Nijsmans, om zich ook op de app-markt te wagen met “HI.BRAIN”.

Jezelf rust gunnen en pauzes inlassen is één van die principes waar de app op focust. Dat kan onder andere door minder tijd te spenderen op je smartphone. Daarom daagt de app je uit om je schermtijd bij te houden, notificaties aan te passen en volledig offline te gaan.

De app volgt de ontwikkeling van de ‘digitale detox’ nauwlettend op en geeft afhankelijk van het tempo van de gebruiker tips om steeds een stapje verder te gaan in de uitdaging. Bovendien krijgen gebruikers een toolbox ter beschikking met boekentips, blogberichten en andere apps die ze kunnen gebruiken om hun uitdagingen te behalen. Daarnaast kunnen mensen hun tips delen met andere gebruikers.

“Uit neurowetenschappelijk onderzoek blijkt dat je brein regelmatig een pauze gunnen veel meer oplevert dan onafgebroken ingespannen doorwerken. Je brein heeft deze momenten van down-time niet alleen nodig om energie bij te tanken. Briljante inzichten die je helpen een complex probleem op te lossen komen bijna altijd als je algemene breinactiviteit laag is, als je iets doet dat repetitief is of weinig mentale kracht kost. Bijvoorbeeld als je wacht op een koffie, gedachteloos door een tijdschrift bladert of glazig naar buiten tuurt. De app helpt je om daar tijd voor te maken.”

Katelijn Nijsmans, neuropsycholoog en managing partner bij The Tipping Point.

 

Digital detox

Apple Premium Reseller Switch is zich bewust dat veel van hun medewerkers en klanten verknocht zijn aan hun iPhone. Daarom biedt ze de ‘pause time’ training op de app van The Tipping Point gratis aan al haar medewerkers (in plaats van de normale prijs van 69 euro voor één training). Bovendien krijgen ook alle klanten van Switch de opleiding via de app cadeau. Switch gaat daarmee een stuk verder dan de maatregelen die Apple zelf nam door het introduceren van ‘schermtijd’.

“Als Switch zijn we er ons van bewust dat we toestellen verkopen die ervoor zorgen dat mensen regelmatig op hun scherm kijken. We vinden het dan ook belangrijk dat onze klanten én onze medewerkers hier bewust mee omgaan. Dat past in onze ‘Upgrade Life’-filosofie waarbij we het leven onze klanten willen verbeteren en aangenamer maken dankzij onze producten en diensten.

Jef Van Herck, Retail Manager bij Switch

Naast het zogenoemde ‘pause time’ principe, voorziet de app ook nog trainingen die focussen op eetgewoonten, slaappatronen, beweging, focus, sociaal contact en innerlijke organisatie. Al die principes dragen ertoe bij om je brein veerkrachtiger te gebruiken. Omdat elke persoon andere neuropsychologische behoeften heeft, vertrekt de app vanuit een persoonlijke test die je manier van denken in kaart brengt.

 

Vicky Verstappen

Marketing Coördinator, Switch

Jef Van Herck

Retail Manager, Switch

Katelijn Nijsmans

Neuropsychologe en managing partner, The Tipping Point

Sander Vanlouwe

PR Consultant, Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be