Belgische QbD Group neemt Oostenrijkse Michor Consulting en Gentse Turnstone over

Antwerpse QbD Group versterkt internationale positie als kennisorganisatie voor life sciences industrie

QbD Group, dat als kennisorganisatie life science-, farma- en biotechbedrijven ondersteunt om hun producten of therapieën op een kwalitatieve en veilige manier naar de markt te brengen, kondigt vandaag twee opvallende overnames aan. Door zowel Michor Consulting als Turnstone Communications over te nemen, versterkt de QbD Group haar wereldwijde expertise enerzijds in regulatory affairs, maar anderzijds ook in wetenschapscommunicatie en marketing. Met de overname beschikt QbD Group, dat zijn hoofdkantoor in Wilrijk heeft, nu over 14 vestigingen in 10 landen.

Michor Consulting heeft zijn hoofkantoor in het Oostenrijkse Wenen, maar is tevens actief in Duitsland en Zwitserland. Sinds 2008 biedt het bedrijf advies en ondersteuning op het gebied van regelgeving, gaande van strategie en indiening tot technisch schrijven en softwareselectie. Daarbij ging Michor Consulting zich steeds meer specialiseren in Chinese regelgeving en ondersteunt het zo bedrijven die actief willen zijn op de Chinese markt en vice versa. Die waardevolle kennis en expertise integreert de QbD Group nu in zijn bestaande dienstverlening.

"We zijn trots om deel uit te maken van de Regulatory Affairs divisie van de QbD Group en om onze expertise te kunnen combineren met die van QbD. Door de krachten te bundelen breiden we onze kennis en netwerk uit waardoor we klanten nog beter kunnen ondersteunen om te voldoen aan de complexe regelgeving van de life sciences overal ter wereld."

-Dr. Salma Michor, oprichter en CEO van Michor Consulting

Ook wetenschapscommunicatie

Naast de internationale overname, besloot de QbD Group ook talent van eigen bodem in huis te nemen. Zo bestaat het Gentse Turnstone Communications uit experten die stuk voor stuk een achtergrond hebben in life sciences-onderzoek. Het bedrijf bestaat even lang als de QbD Group en wist zich onder meer te bewijzen door de inhoud en strategie van zowel farma-spelers, groeibedrijven en starters in België en buitenland onder handen te nemen. Door de expertise van Turnstone Communications aan zijn portfolio toe te voegen kan de QbD Group bedrijven nog beter ondersteunen om hun producten op de markt te brengen met de juiste communicatie- en marketingaanpak.

Bovendien krijgt de QbD Group door de overname rechtstreeks toegang tot het nieuwsplatform BioVox, waar Turnstone Communications de drijvende motor achter is. CEO Ann Van Gysel richtte het platform enkele jaren geleden op met als doel de wetenschappelijke inzichten, innovaties en onderzoeksresultaten van Belgische bodem beter op de internationale radar te brengen. En met succes: het platform vind wereldwijd tractie en creeërt zo heel wat business-opportuniteiten voor Belgische en buitenlandse bedrijven.

"Meer dan tien jaar na de oprichting van Turnstone Communications en BioVox draag ik met veel plezier de teugels over aan QbD. Als onderdeel van deze grotere organisatie zal het Turnstone team hun vaardigheden en talenten kunnen gebruiken om de communicatie, marketing en business development van QbD's groeiende, internationale pool van life sciences klanten te ondersteunen. Ik kijk ernaar uit om de toekomstige activiteiten en prestaties van mijn voormalige collega's te volgen vanuit mijn positie als CEO van de gezondheidsinnovatiecluster MEDVIA."

-Ann Van Gysel, oprichter en CEO van Turnstone

Snelle groei

Met de overnames van de twee bedrijven zet de QbD Group zijn internationale groei in een volgende versnelling. In de laatste 4 jaar verdubbelde het bedrijf zijn personeelsbestand tot meer dan 500 medewerkers. Ze zijn fysiek aanwezig in 1 vestigingen, verspreid over 10 landen, met een sterke vertegenwoordiging in de EU en Latijns-Amerika. Daardoor verbreedde het bedrijf de afgelopen jaren de reikwijdte van zijn dienstverlening naar 50 landen over de hele wereld. Het afgelopen jaar slaagden ze erin een omzet neer te zetten van 55 miljoen euro. QbD Group heeft de ambitie om binnenkort ook fysiek voet aan wal te zetten in Noord-Amerika en Azië. Tegen 2025 wil het bedrijf de kaap van 1.500 medewerkers ronden.

We groeien sterk als onderneming en overstijgen zelfs onze eigen doelstellingen sneller dan verwacht. Dat is mooi, maar tegelijk ook nodig, want de life sciences industrie evolueert pijlsnel en stelt bedrijven voor steeds meer complexe uitdagingen. Dankzij deze overnames versterken we onszelf om die uitdagingen aan te pakken. Zo zetten we ons steeds duidelijker op de wereldkaart als een internationaal kenniscentrum.” ​

-Bart Van Acker, CEO van de QbD Group

 

 

Over Michor Consulting

Michor Consulting is een Europees bedrijf dat advies en training geeft op alle belangrijke gebieden van regelgeving, naleving, bedrijfsvoering en kwaliteitsborging aan bedrijven in de industrie van farmacie, medische hulpmiddelen en voedingssupplementen. Michor's principe is om de hoogste kwalitatieve diensten te leveren aan hun klanten op het juiste moment. Regelgevingsstrategie, naleving van regelgeving en life cycle management zijn voor hen van vitaal belang voor een succesvol bedrijf.


Over Turnstone Communications

Turnstone Communications biedt communicatie- en marketing-diensten aan de life sciences en farmaceutische sector. Het voltallige team heeft een achtergrond in biowetenschappelijk onderzoek en kent de uitdaging om innovatie om te zetten in enthousiasme. Dit zorgt voor een efficiënte samenwerking en snelle resultaten. Wij hebben de vaardigheden om uw inhoud te vertalen in een effectieve boodschap die aanslaat bij klanten, partners en investeerders.

BioVox is een door Turnstone ondersteund nieuwsplatform dat inzichten uit het Belgische life sciences ecosysteem deelt met een wereldwijde lezersgemeenschap.

Bezoek voor meer informatie onze websites: turnstone.be en biovox.be


Over de QbD Group

Sinds 2011 biedt de QbD Group oplossingen voor productontwikkeling en productie in de life sciences. Het team van QbD Group biedt de vaardigheden en expertise voor het oplossen van complexe projectproblemen in kwaliteitsborging, validatie & kwalificatie, regulatory affairs, klinisch, kwaliteitscontrole, softwareoplossingen en bedrijfs-, marketing- en communicatiediensten voor bedrijven die actief zijn in de biotech, farma, digitale gezondheid, medische hulpmiddelen & IVD-industrieën. QbD Group heeft zijn hoofdkantoor in België en heeft wereldwijd meer dan 500 consultants in Nederland, Spanje, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Mexico, Colombia en de VS.

Bezoek voor meer informatie onze website: qbdgroup.com.

Peter Goossens

Marketing manager, QbD Group

Bart Van Acker

CEO, QbD Group

Sander Vanlouwe

PR Consultant, Bepublic

 

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be