Belgische QbD Group neemt Spaans life sciences-consultancybureau Azierta over  

Uitgebreide Spaanse aanwezigheid versterkt QbD Group’s wereldwijde werking

QbD Group, een particulier bedrijf met hoofdkantoor in Wilrijk dat ondersteuning biedt aan life sciences bedrijven, kondigde vandaag de overname aan van het Spaanse Azierta. ​ Als consultancybureau binnen de life sciences- en gezondheidsindustrie levert Azierta diensten op het gebied van farmacovigilantie, compliance & GxP, regelgeving, audits, certificering, en wetenschappelijke en medische ondersteuning. Azierta telt 70 medewerkers. 

Al meer dan 12 jaar begeleidt Azierta organisaties in de life sciences-industrie - met name in de farmaceutische en medische hulpmiddelensector - doorheen de gehele levenscyclus van hun producten of diensten. De kerndiensten van Azierta bestaan o.a. uit veiligheidsmanagement en – monitoring, toezicht houden op life sciences-producten en strategische wetenschappelijke en regelgevende expertise leveren. Deze aspecten trokken de aandacht van QbD. Op die manier wil het Belgische bedrijf zijn portfolio van aanvullende diensten, die de levenscyclus van idee tot patiënt bestrijken, aanvullen. QbD voegt de vigilantie-expertise van Azierta toe aan haar diensten voor de industrie van medische hulpmiddelen en farmacie. 

"Ik heb het gevoel dat mijn droom als oprichter van Azierta's concept succesvol wordt ontwikkeld en gepromoot binnen deze samenwerking. Dit project behoudt de essentie van wat we al doen, terwijl het de synergie, visie en organisatie van een innovatieve, internationale en polyvalente groep als QbD toevoegt. Mijn droom werd 12 jaar geleden geboren en nu kijk ik ernaar uit om die droom met QbD verder te leven en hen te helpen hun wetenschappelijke en zakelijke waarde te delen met Iberia en Latijns-Amerika." ​

-Ángel Navarro, oprichter en CEO van Azierta 

 

Grootste in Spaans ecosysteem 

De gecombineerde expertise en mogelijkheden van QbD en Azierta bieden klanten het voordeel van meer dan tien jaar ervaring en bredere, meer geïntegreerde oplossingen. Door de krachten te bundelen met het team van Azierta in Madrid versterkt de QbD Group, dat ook al een kantoor in Barcelona heeft, haar Spaanse aanwezigheid met meer dan 100 experts. Beide partners richten zich op het leveren van kwaliteitsbewakingsdiensten en het uitbreiden van hun pool van deskundige bronnen, niet alleen in Spanje en Portugal, maar ook in Latijns-Amerika. 

"De toevoeging van Azierta is de laatste stap op weg naar onze 'QbDream' door middel van strategische overnames en allianties. We verbreden er ons uitgebreide aanbod van vaardigheden en expertise mee om productontwikkeling in de hele life sciences te ondersteunen. Sinds 2015 zijn we aanwezig in Spanje, maar samen met Azierta worden we een van de grootste groepen in het Spaanse life sciences ecosysteem. Bovendien voegen we extra expertise toe aan de groep die we kunnen inzetten voor alle klanten van de QbD Group. Al tijdens onze eerste gesprekken voelde ik dat Azierta en QbD dezelfde waarden delen, dus ik heb er alle vertrouwen in dat we samen grootse dingen zullen bereiken." ​

-Bart Van Acker, oprichter en CEO van QbD Group 
Ángel Navarro (links) en Bart Van Acker (rechts)
Ángel Navarro (links) en Bart Van Acker (rechts)

 

Over Azierta 

Azierta is een wereldwijd adviesbureau gespecialiseerd in life sciences en gezondheid, met een "science to business to people"-cultuur en een 360º aanpak. Al meer dan 12 jaar begeleiden zij hun klanten gedurende de gehele levenscyclus van een product, van de eerste ontwikkeling tot de marketing en commercialisatie. Hun doel is om kennis en digitale transformatie te leiden, innovatieve oplossingen te bieden en "next generation" strategische consulting aan te bieden. 

 ​ 

Over de QbD Group 

Sinds 2011 biedt Quality by Design (QbD) oplossingen voor productontwikkeling en productie. Het team van de QbD Group biedt de vaardigheden en expertise voor het oplossen van complexe problemen op het gebied van kwaliteitsborging, validatie & kwalificatie, regelgevingszaken, klinisch, laboratoriumdiensten, softwareoplossingen & -diensten, en business & communicatie voor bedrijven die actief zijn in de biotech, kleine moleculen, digitale gezondheid, medische hulpmiddelen & IVD-industrieën. QbD Group heeft zijn hoofdkantoor in België en wereldwijd meer dan 600 consultants in Nederland, Spanje, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Mexico, Colombia en de VS. 

 ​ 

Ga voor meer informatie over de QbD Group naar https://qbdgroup.com 

Peter Goossens

Marketing manager, QbD Group

Sander Vanlouwe

PR Consultant, Bepublic

 

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be