Belgische scapta verkoopt Shopify connector-app aan Microsoft

Vandaag kondigt de Belgische onderneming scapta aan dat het zijn Shopify connector-app Scaptify verkoopt aan Microsoft. De app is vanaf nu beschikbaar in de omgeving van Microsoft Dynamics 365 Business Central. Daardoor kunnen klanten handmatige processen vermijden en zich meer concentreren op klantervaringen.

Meer dan 2 miljoen ondernemingen wereldwijd gebruiken vandaag Shopify om consumenten te laten winkelen in hun webshop. Daarnaast biedt Microsoft Dynamics 365 Business Central een allesomvattende oplossing voor bedrijfsbeheer om alle logistieke en financiële administratie van de bestellingen te registreren. Het Belgische IT-bedrijf scapta bouwde een app die Shopify en Business Central eenvoudig met elkaar laat communiceren. Onder de naam Scaptify werd de app bijzonder populair. Over de hele wereld maken vandaag al zo’n 300 webshops gebruik van de Belgische app. ​ Microsoft biedt de Shopify-connector nu zonder extra kosten aan, ingebed in Business Central. De Shopify-connector binnen Business Central wordt automatisch geïnstalleerd in nieuwe omgevingen en kan gedownload worden door huidige klanten via Microsoft AppSource.

"Scapta heeft een op de markt geteste, functierijke Shopify-connector gemaakt die we nu rechtstreeks embedden in Dynamics 365 Business Central. Op die manier helpen we onze klanten om hun bedrijven zo efficiënt mogelijk te runnen. Microsoft blijft een supporter van scapta, en het scapta-team blijft zeer toegewijd om onze gezamenlijke klanten en resellers te bedienen." - Mike Morton, General Manager, SMB Business Applications, Microsoft.

Internationale erkenning van IT-expertise 

Het IT-bedrijf scapta startte in 2015 op de Corda Campus in Hasselt met als doel het bedrijfsbeheer van kmo’s te vergemakkelijken op basis van softwaretoepassingen. Daarvoor maken ze gebruik van de verschillende toepassingen die Microsoft aanbiedt. Scaptify was de eerste - maar zeker niet de laatste - app die scapta zelf wil ontwikkelen en internationaal lanceren. 

"Microsoft heeft de op de markt geteste, functierijke Shopify-connector van scapta overgenomen en die embedden we nu rechtstreeks in Dynamics 365 Business Central. Op die manier helpen we onze klanten om hun bedrijven zo efficiënt mogelijk te runnen. Microsoft blijft een supporter van scapta, en het scapta-team blijft zeer toegewijd om onze gezamenlijke klanten en resellers te bedienen." ​ - Alex Vandereycken, mede-eigenaar en oprichter van scapta 

Meer info over de overname lees je ook op de blog van Microsoft.

 

Over scapta

Scapta is een toonaangevend IT-bedrijf die het bedrijfsbeheer van organisaties wil vergemakkelijken aan de hand van Microsoft technologie. Vanop de Corda Campus in Hasselt richten ze zich met hun Microsoft technologie op de ondersteuning van Belgische kmo’s en ontwikkelen ze internationale IT-oplossingen, zoals Scaptify. Het bedrijf werd in 2015 opgericht en telt ondertussen 25 medewerkers en een 100-tal meestal Belgische klanten waaronder Machiels Group, ASAP, Actief interim, Eurodal, Gymna, ICsense, Aurelium e.a. Scaptify wordt wereldwijd gebruikt door o.a. Innovaderma (AU, UK, US), ​ FC Kobenhavn (DK), Borboleta Beauty (US), Swyft Home (UK), Dermalogica (CA), Bibo Brands (BE), Cam Cam Copenhagen (DK), Phill & Teds (NZL) and many others.

Scapta is opgericht door Frank Auwers, Peter Moerman en Alex Vandereycken, allemaal meer dan 20 jaar actief in de IT-sector met deze technologie van Microsoft.

 

 

Alex Vandereycken, mede-eigenaar en oprichter van Scapta - Afbeelding vrij te gebruiken
Alex Vandereycken, mede-eigenaar en oprichter van Scapta - Afbeelding vrij te gebruiken

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be