Belgische Voetbalbond onthult Belgian Red Court in Sint-Niklaas

Ambassadeur Jan Vertonghen en schepen Bart De Bruyne trappen als eersten mee een balletje op sociaal voetbalterreintje in het Koningin Fabiolapark in Sint-Niklaas

Sint-Niklaas is de tweede Belgische stad waar de Belgische Voetbalbond een Belgian Red Court officieel heeft onthuld. Rode Duivel Jan Vertonghen, geboren in Sint-Niklaas, testte als ambassadeur van het sociale voetbalterreintje in het Koningin Fabiolapark, in aanwezigheid van schepen Bart De Bruyne als eerste de nieuwe voetbalhotspot voor de ruime regio. De Belgische Voetbalbond investeert samen met de stad Sint-Niklaas om met het nieuwe Belgian Red Court een extra ontmoetingsplaats voor jong en oud te creëren.

De Koninklijke Belgische Voetbalbond kondigde naar aanleiding van zijn 125ste verjaardag eind 2020 aan dat het extra zal investeren in de maatschappij van morgen. Dat doet de KBVB door voetbalterreintjes in België te renoveren, maar ook door er in het hele land nieuwe bij te creëren. In Sint-Niklaas mocht recordinternational en Anderlechtspeler Jan Vertonghen als ambassadeur onder goedkeurend oog van Sylvie Marissal, HR Director van de KBVB, en schepen van jeugd Bart De Bruyne het terrein officieel inwijden samen met lokale jeugdspeelsters en jeugdspelers van Sinaai Girls en VOS Reinaert.

Ik vind het een hele eer om ambassadeur te zijn van een sociaal voetbalproject als dit Belgian Red Court in Sint-Niklaas. Als kind begon ik hier in de buurt, bij VK Tielrode zelf te voetballen, dus voor mij is dit ook een beetje ‘thuiskomen’ nu ik zelf in de Belgische competitie speel. Doorheen mijn carrière heb ik gezien hoe belangrijk jeugdwerking en een positieve sportbenadering ook buiten de klassieke voetbalterreinen is waardoor ik graag mee de schouders zet onder dit soort projecten. Toen de KBVB me vroeg om peter te worden van dit terrein, heb ik dan ook geen seconde getwijfeld om toe te zeggen.”
Jan Vertonghen, ambassadeur van de Belgian Red Court in Sint-Niklaas
"In Sint-Niklaas investeren we volop in openbare sport- en speelveldjes omdat alle kinderen en jongeren de kans moeten krijgen om te sporten en te spelen. De Red Court is daar een mooi voorbeeld van." ​
Bart De Bruyne, schepen voor jeugd

Verschillende toernooien voor pleintjesspelers op het programma
De aanleg en het ter beschikking stellen van het terreintje is allerminst het eindpunt voor de KBVB en de stad Sint-Niklaas. De KBVB wil samen met Voetbal Vlaanderen zoveel mogelijk scholen, jongerenorganisaties en lokale clubs en verenigingen betrekken bij verschillende initiatieven die samen met de stad ingepland zullen worden. Daarnaast voorziet de KBVB vanaf 2023 een eerste Belgian Red Courts Cup, een nationaal toernooi met jeugdvoetbal, meisjesvoetbal, G-voetbal en wandelvoetbal en een finale op het Proximus Basecamp in Tubeke.

“Het project van de Belgian Red Courts ligt ons na aan het hart omdat het voetbal op deze manier echt helpt om de maatschappij van morgen vorm te geven en we zijn ontzettend blij dat we dit met de stad Sint-Niklaas hier kunnen uitrollen. Iedereen is welkom in het Koningin Fabiolapark om een balletje te trappen of te supporteren. Als federatie geloven we sterk dat de Belgian Red Courts mensen van verschillende achtergronden zullen samenbrengen. De gezamenlijke initiatieven die we op en rond deze moderne minivoetbaltempels gaan organiseren, zullen de sociale cohesie in Sint-Niklaas nog verder vergroten en tegelijk het voetbal promoten en aantonen welke belangrijke rol onze sport kan spelen.”
Peter Bossaert, CEO van de KBVB
“De waarde van lokale voetbalpleintjes voor een stad zijn niet te onderschatten. Iedereen die de voetbalmicrobe heeft, kreeg de smaak ooit op zo’n pleintje te pakken. Vanuit Voetbal Vlaanderen zien we het dan ook als onze taak om de voetballers op deze pleintjes te laten doorstromen naar onze clubs. Daar krijgen ze de juiste omkadering en opleiding via onze jeugdwerking en reiken we vanuit Voetbal Vlaanderen iedereen via voetbal de kansen die ze verdienen.” ​ ​
Nand De Klerck, woordvoerder Voetbal Vlaanderen

Pierre Cornez

Press Officer RBFA

Ken Standaert

Ken Standaert

Team Lead/Senior PR Consultant Bepublic Group

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be