Belgische Voetbalbond start eigen podcastkanaal RBFA Talks

Belgische voetballegendes kiezen ideale elftal in eerste reeks rond 125 Years Icons Team

De Koninklijke Belgische Voetbalbond lanceert op donderdag 26 november haar eigen podcastkanaal RBFA Talks. Tijdens de eerste vijfdelige serie zoomt de Voetbalbond samen met Belgische oud-internationals en kenners in op de vaderlandse voetbalgeschiedenis en de samenstelling van het 125 Years Icons Team. Naast sporthistorische onderwerpen plant de KBVB volgend jaar ook reeksen rond het vrouwenvoetbal en rond discriminatie in het voetbal.

De Koninklijke Belgische Voetbalbond stelt donderdag 26 november haar nieuwste initiatief - het podcastkanaal RBFA Talks - voor. “Podcasts zijn een medium dat het laatste jaar een explosieve groei kende en dat door zijn lengte ons de mogelijkheid geeft om een aantal onderwerpen in de diepte aan te snijden. Hiermee kunnen we in de breedst mogelijke zin aan voetbaleducatie doen voor een divers, maar in sport en voetbal geïnteresseerd publiek”, vertelt Manu Leroy, Director Marketing & Communication van de KBVB. 

Maatschappelijke rol
Naast sportieve, educatieve en sporthistorische onderwerpen zoals de eerste reeks rond 125 Years Icons Team zal de Voetbalbond ook maatschappelijke podcastreeksen uitwerken. “Met RBFA Talks willen we ook bijvoorbeeld discriminatie in het voetbal of het vrouwenvoetbal in al zijn facetten belichten omdat we geloven dat dit één van onze taken is. In de eerste helft van 2021 zullen deze twee laatste onderwerpen al aan bod komen en de mogelijkheden qua onderwerpen zijn vrijwel onbeperkt. Het hele jaar door zullen we gevarieerde podcasts in zowel het Nederlands als het Frans uitbrengen”, zegt Manu Leroy. 

Aftrap met 125 Years Icons Team
De eerste reeks, die vijf afleveringen krijgt, neemt voetballiefhebbers elke week op sleeptouw door 125 jaar Belgisch voetbal. De vele voetballegendes die door alle generaties heen op en langs onze velden het beste van zichzelf gaven, komen aan bod. “Per episode overlopen we met oud-internationals en kenners telkens één linie, van keepers over verdedigers, middenvelders en aanvallers om te eindigen met de coaches”, vertelt gastheer Stefan Van Loock, naast persattaché voor de Rode Duivels en de Red Flames ook de auteur van het jubileumboek “1895, 125 ontroerend erfgoed”. “Op die manier kan zowel jong als oud nieuwe ontdekkingen doen in onze eigen voetbalgeschiedenis en geven we elke week de liefhebbers extra achtergrondkennis die hen kan helpen om hun 125 Years Icons Team samen te stellen.”

Familiale discussies
Tijdens de eerste episode gewijd aan de keepers ontvangt RBFA Talks onder meer ex-international Christian Piot (73). Een week later in de tweede aflevering komt oud-verdediger en huidig assistent coach van onze nationale ploeg U19 Eric Van Meir (52) langs om zijn mening over de defensieve legendes toe te lichten. “Zij zullen natuurlijk hun eigen visie geven, maar dat vormt meteen gespreksstof om tijdens deze bijzondere tijden in het eigen gezin of digitaal met vrienden en familie verder te discussiëren wie er nu per se in het team moet. Courtois, Pfaff, Preud’homme of Piot zelf in doel bijvoorbeeld”, zegt Stefan Van Loock.

Wie voor het einde van het jaar zijn ideale elftal doorgeeft via de website van de KBVB (www.rbfa.be/iconsteam) maakt bovendien kans op een door een oud-internationaal gesigneerd shirt. De eerste aflevering van de podcastreeks rond 125 Years Icons Team uit de RBFA Talks is vanaf nu te beluisteren op www.rbfa.be/rbfatalks en via acht verschillende podcastspelers*.


Noot aan de redactie:
De RBFA Talks zijn te beluisteren via volgende podcastspelers:

Stefan Van Loock

Press & media officer Belgian Red Flames en Belgian Red Devils

Ken Standaert

PR Consultant Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be