Bepublic Group lanceert ‘Beready’: trainingen en coachings op maat

Van media- en cameratraining tot public speaking, personal branding en crisiscommunicatie

Het pr- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group lanceert vandaag, vrijdag 1 december 2023, Beready. Met Beready biedt Bepublic Group verschillende trainingen en coachingtrajecten aan aan organisaties en individuen: van CEO’s en experten over opinieleiders tot woordvoerders of andere prominenten zoals politici en bekendheden. Het brede aanbod gaat van media- of cameratraining tot crisiscommunicatietraining, public speaking en personal branding coaching. Elke training wordt volledig op maat uitgewerkt en wordt gegeven door ervaren trainers van Bepublic Group, die zelf woordvoerder geweest zijn of als journalist, anker of regisseur gewerkt hebben binnen nieuwsredacties.

“Met Beready investeren we bewust in een nieuw verhaal van Bepublic Group. We gaven geregeld trainingen voor onze klanten maar we willen dit de komende jaren gevoelig uitbreiden. We hebben een team van ervaren coaches in huis, die zelf voor de camera of achter de micro hebben gestaan in hun vorige job als woordvoerder of als tv- of radiojournalist. Van wie kan je beter de kneepjes van het vak leren?” ​ - Anja Peleman en Sara Vercauteren, managing directors Bepublic Group

Beready: trainingen op maat met hands-on praktijkinzichten

Het aanbod van Beready bestaat uit verschillende trainingen en coachingtrajecten. Zo staat Bepublic Group bedrijven en individuen bij die begeleid willen worden in het geven van interviews, het omgaan met journalisten en mogelijke lastige vragen tijdens een mediatraining. Er worden ook specifieke sessies voorzien over hoe je in het nieuws kan komen en hoe je goede persberichten schrijft. Wie al eens geïnterviewd wordt voor de camera, is daar het best goed op voorbereid. Een cameratraining laat mensen oefenen in zo echt mogelijke omstandigheden, voor de camera, in interview – of debatvorm.

Als CEO, politicus of expert is het belangrijk om ‘bekend te staan’ voor iets. Daarom wordt er binnen Beready een coaching personal branding voorzien, die op zoek gaat naar persoonlijke verhalen om je reputatie te versterken.

“Net zoals atleten het hele jaar door trainen met topcoaches om op de juiste momenten te pieken, helpen onze trainers onze klanten om voorbereid, comfortabel en authentiek naar buiten te treden. Soms op momenten die je helemaal zelf kiest, maar ook wanneer je het liever niet zou willen. Met de journalistieke ervaring van onze coaches werken we met klanten toe naar één specifiek moment zoals bijvoorbeeld de CEO-wissel bij Schoenen Torfs die we hebben begeleid. Of we graven naar wat onze klanten onderscheidt in hun sector zodat ze een sterke reputatie rond bepaalde thema’s opbouwen, zoals we deden voor onderneemster Stéphanie Ouachan van Striktly. Telkens op maat, maar altijd het hetzelfde doel: Beready!”, lichten Anja Peleman en Sara Vercauteren, managing directors Bepublic Group toe.

In de training public speaking of presentatietechnieken wordt aan de hand van heel wat praktische oefeningen ingegaan op hoe te spreken voor een publiek, het geven van presentaties of het deelnemen aan debatten. Meer impact creëren op sociale media leer je via een social media training en goed voorbereid zijn op crisissen om reputatieschade te vermijden of verminderen komt aan bod in een crisiscommunicatieworkshop .

Voor woordvoerders is er een specifiek traject voorzien in verschillende modules om de stiel van woordvoerder onder de knie te krijgen. Bepublic Group begeleidt ook bedrijven in het aanwerven van nieuwe woordvoerders of communicatieverantwoordelijken.

Na Bepublic, Bereal en Befirm nu ook Beready

Bepublic Group ondersteunt onder de vlag van Bepublic heel wat bedrijven en organisaties uit verschillende sectoren met hun pr en strategische communicatie, zowel profit als non-profit klanten. Met Bereal heeft het pr-bureau specifieke expertise in huis voor vastgoed- en buurtcommunicatie. Met Befirm werken senior consultants voor heel wat financiële spelers en hun specifieke noden. Voortaan wordt daar dus Beready aan toegevoegd.

Het pr- en strategisch communicatiebureau werd deze maand nog bekroond op de Best of Reputation Awards tot pr agency van het jaar, naast het verzilveren van zes BORA Awards voor communicaties voor Torfs, Striktly, Decathlon en Stop Darmkanker.

Ontdek het volledige aanbod van Beready op de website van Bepublic Group. Neem contact op via office@bepublicgroup.be of 02/422.05.34 (24/7 bereikbaar) om een training op maat te laten samenstellen.

Anja Peleman

Managing Director, Bepublic Group

Sara Vercauteren

Managing Director, Bepublic Group

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be