Bepublic Group lanceert podcast ‘Geen Commentaar’

Sara Vercauteren interviewt bekende woordvoerders over hun memorabele communicaties

Wat gebeurt er achter de deuren van Ferrero als blijkt dat hun kindereitjes massaal uit de rekken worden genomen? Wat werd er achter de schermen gezegd na de fel besproken persconferentie met de corona-powerpointpresentatie van voormalig premier Wilmès? En hoe ervoer de woordvoerder van Royal Antwerp FC de druk toen de komst van Overmars toch niet zo smoothly verliep als verwacht? 

Buitenstaanders hebben er enkel het raden naar en vaak kennen ook de medewerkers van een bedrijf in opspraak niet de hele context. Wie meestal wel het hele verhaal kent, is de woordvoerder. Die woordvoerder moet in zulke omstandigheden rustig blijven en vooral analyseren wat die wel of niet kan of mag zeggen in de buitenwereld. Pas als de storm is gaan liggen, kan een woordvoerder een blik achter de schermen geven. ​ 

De nieuwe podcast ‘Geen Commentaar’ wil die verhalen en anekdotes uit de wereld van woordvoerders laten horen. Sara Vercauteren, managing director van PR-bureau Bepublic Group, en zelf twintig jaar ervaring als woordvoerder, neemt je mee achter de schermen. Ze interviewt bekende woordvoerders over hun boeiende job en verzamelt de beste tips voor iedereen die wel eens het woord moet voeren. Ze breit hiermee een vervolg aan haar boek ‘Geen Commentaar’, uitgegeven door Pelckmans, dat 101 tips voor woordvoerders en persverantwoordelijken verzamelt. 

 

Logo 'Geen Commentaar'
Logo 'Geen Commentaar'
“De podcast ‘Geen Commentaar’ is een verlengde van het gelijknamige boek dat ik schreef. Ook met deze podcast wil ik woordvoerders en communicatiemanagers inspireren door hen verhalen te laten horen van mensen die in het veld staan en al wat communicatiewatertjes doorzwommen hebben. Ik denk dat de anekdotes van bekende woordvoerders interessante inzichten maar ook herkenning en steun kunnen bieden.” ​ - Sara Vercauteren, managing director Bepublic Group en auteur

De podcast ‘Geen Commentaar’ is te beluisteren via bepublicgroup.be, via De Tijd Connect of via je favoriete podcastapp. ​ 

‘Geen Commentaar’ wordt opgenomen in de podcaststudio’s van Mediafin en begeleid door producers Sofie Santermans en Anne-Sophie Moerman.

Eerste 3 afleveringen met An Luyten, Jan Pieter Boodts en Barbara Van Speybroeck, woordvoerders in de vuurlinie 

Sara Vercauteren interviewt in de 3 eerste afleveringen 3 uiteenlopende woordvoerders. An Luyten is voormalig VRT-journaliste, voormalig woordvoerder van het Rode Kruis en zelfstandig communicatieconsultant. Jan Pieter Boodts is al 5 jaar de woordvoerder van Studio 100 en moet de communicaties van K3, de Plopsa-parken en het bedrijf zelf in goede banen leiden. Barbara Van Speybroeck is, na een lange marketing- en woordvoerderscarrière bij bpost, nu communicatiedirecteur en woordvoerder bij Assuralia. 

Alle drie praten ze openlijk over hoe graag ze de job doen, maar ook over hoe het is om in de vuurlinie te staan. “Als je panikeert, hou je het niet vol”, meent Jan Pieter Boodts. Barbara Van Speybroeck vertelt over hoe ze ooit, na een interview dat volledig de mist in ging, vreesde dat haar badge de volgende dag niet meer zou werken. En An Luyten probeert elke crisis te bezweren met haar befaamde Q&A’s. 

De drie woordvoerders delen met de luisteraar ook hun 3 ultieme woordvoerderstips. 

Sara Vercauteren

Managing Director, Bepublic Group

Over Bepublic Group

Bepublic Group is een ambitieus pr- en strategisch communicatiebureau in Brussel, met nationale coverage en internationale samenwerkingen. Aan het hoofd van Bepublic Group staan Sara Vercauteren en Anja Peleman. De groep bestaat uit drie merken Bepublic, Bereal en Befirm. Bepublic geeft strategisch communicatie-advies, crisiscommunicatie en mediatraining aan klanten uit verschillende sectoren. Bereal focust zich op de vastgoedsector en Befirm zet in op financiële communicatie. Bepublic Group werkt als onafhankelijk bureau binnen Mediafin.

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be