Bernard De Cannière is nieuwe CEO van Vinçotte

Serie-ondernemer en docent digitale transformatie helpt grootste inspectiebedrijf van België te digitaliseren

Keuringsbedrijf Vinçotte stelt Bernard De Cannière aan als nieuwe CEO. De 58-jarige serie-ondernemer en ULB-docent moet de organisatie verder helpen digitaliseren en laten groeien. Daarbij ligt de focus op initiatieven waarmee bedrijven hun veiligheid in de huidige coronacrisis kunnen garanderen. De burgerlijk ingenieur neemt het roer over van Jos Windey die het grootste inspectiebedrijf van België sinds december 2019 als ad interim CEO leidde. Windey hervat zijn taken als COO.

De Brusselaar Bernard De Cannière is geen onbekende bij Vinçotte. Hij zetelt al meer dan tien jaar in de Raad van Bestuur van het inspectiebedrijf, is lid van het Auditcomité en voorzitter van het Strategisch Comité. Zijn rijkgevulde carrière toont dat De Cannière de geknipte man is om de verdere groei van de organisatie in goede banen te leiden. Tussen 1990 tot 2015 richtte hij verschillende ondernemingen op over heel Europa in de digitale sector en sector van medische hulpmiddelen. Bovendien gaf hij, tot hij zijn huidige functie bij Vinçotte aannam, les in digitale transformatie en veranderingsmanagement als docent aan de Université Libre de Bruxelles en Solvay Business School. 

“Dankzij mijn opleiding ingenieur en mijn kennis van de industriële wereld, voel ik me op mijn gemak bij en nauw verbonden met het vakgebied van de medewerkers van Vinçotte. Ik geloof dat de inzichten die ik heb opgebouwd doorheen mijn carrière mee kunnen helpen om Vinçotte naar een volgend niveau te brengen.” 

Bernard De Cannière, nieuwe CEO van Vinçotte

 

Maatschappelijke rol als inspectiebedrijf

De voorbije maanden lanceerde Vinçotte talrijke initiatieven om bedrijven te helpen veilig te werken tijdens de coronacrisis. Die vindingrijkheid wil De Cannière voortzetten. Dat wil de nieuwe CEO doen door te blijven inzetten op de veiligheid van de eigen medewerkers. 

“We moeten Vinçotte beheren als een goede huisvader. Zelfs een solide organisatie als Vinçotte moet wendbaarheid en reactiesnelheid aan de dag leggen om voorop te blijven in een veranderende en onzekere wereld. De afgelopen maanden toonden we al dat we dat kunnen. Zo ontwikkelden we de SafeZone-certificaten en ondersteunden we de sociale QR-codes “SAVITAS” van Esoptra. Die helpen om de verspreiding van het coronavirus op de werkvloer tegen te gaan. Ik ben Jos Windey dan ook enorm dankbaar voor het ongelooflijke werk dat hij in deze uitdagende tijden realiseerde. Ik kijk er naar uit om dat werk met hem verder te zetten.”

Bernard De Cannière, nieuwe CEO van Vinçotte

Sander Vanlouwe

PR Consultant, Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be