Biscuiterie Seghers neemt Nederlandse sectorgenoot Euro Pâtisserie over

Het Belgische Biscuiterie Seghers uit Temse neemt  het Nederlandse Euro Pâtisserie uit Twello over om zo de volgende stap te zetten in zijn groeiverhaal. Beide koekjesbakkerijen maken gebak voor de huismerken van grote retailers. “Door de krachten van beide bedrijven te bundelen, zijn we klaar om in de toekomst onze marktpositie verder te versterken, ook over de grenzen heen”, zegt CEO Joris Seghers. De nieuwe groep Seghers – Euro Pâtisserie komt zo in de top 10 van de grootste koekproducenten in de Benelux.

De aandelen van Euro Pâtisserie komen voor 100% in handen van Biscuiterie Seghers. De nieuwe groep is goed voor een gezamenlijke jaaromzet van ruim 85 miljoen euro. Dankzij de overname moet tegen 2020 de kaap van 100 miljoen omzet bereikt worden. De nieuwe groep stelt 70 mensen tewerk in België en nog eens 250 in Nederland. De tewerkstelling blijft ook na de overname gegarandeerd. De dagelijkse leiding is in handen van de broers Joris en Pascal Seghers. Frits Veldwijk, directeur van Euro Pâtisserie, blijft nog enkele jaren aan boord van de groep, om met zijn ervaring mee de koers te helpen bepalen.

Biscuiterie Seghers produceert in Temse op 5 productielijnen verschillende soorten industrieel gebak, zoals mergpijpjes, kokosrotsjes, mini swiss rolls, swiss rolls en taarten. Euro Pâtisserie maakt in Apeldoorn en Spijkenisse op 15 productielijnen vooral roomboter bladerdeegkoekjes (hartig en zoet), roomboter koekjes en kleine margarinekoekjes. Het gebak wordt geproduceerd voor en verpakt als huismerk voor de meest vooraanstaande retailers in de hele wereld. De productielijnen blijven na de overname  op dezelfde locaties behouden. De naam Euro Pâtisserie blijft ook bestaan. “Onze koekjes vind je als huismerk in supermarkten over de hele wereld. Omdat we daardoor al een aantal jaren groeien, moesten we zoeken naar een manier om ook in de toekomst die groei te kunnen blijven waarmaken op een kwaliteitsvolle manier. Dat we uiteindelijk de krachten bundelen met onze Nederlandse partner, voelt als een heel logische stap”, zegt Pascal Seghers, CEO van Biscuiterie Seghers.

Met de overname door Biscuiterie Seghers van Euro Pâtisserie kan nu een nog groter afzetgebied worden bereikt. Vanuit België vertrekken de koekjes naar ruim 15 landen, hoofdzakelijk in Europa. De koekjes die in Nederland worden gebakken zijn in 40 (andere) landen terug te vinden, en dan vooral in Engeland en Duitsland.

“Onze relatie met Biscuiterie Seghers is al jarenlang bijzonder goed. We zijn ook erg complementair, zowel qua producten als qua afzetmarkten. Daarom is dit voor ons de ideale partij om onze activiteiten verder te zetten. De toekomst ziet er bijzonder goed uit, we zijn zeker dat we op deze manier ook de volgende jaren kunnen blijven groeien”, zegt Frits Veldwijk van Euro Pâtisserie.   

Zowel Biscuiterie Seghers als Euro Pâtisserie zijn in de jaren ‘60 gestart als familiebedrijven. Joris Seghers, CEO van Biscuiterie Seghers: “Wij zijn er fier op dat we als Belgisch bedrijf een overname over de grenzen kunnen realiseren. We werkten al heel lang samen met Euro Pâtisserie en dat partnerschap kunnen we nu verder verstevigen. We danken al  onze medewerkers die ons succesverhaal mee mogelijk gemaakt hebben, door hard te werken en door altijd het gezond verstand te gebruiken. Met die mentaliteit en met de expertise die we aan boord hebben, ziet de toekomst er rooskleurig uit.”

 

Voor de Belgische pers
Joris Seghers
Directeur Biscuiterie Seghers
Mobiel: +32 496 56.91.42


Over Biscuiterie Seghers    
Biscuiterie Seghers werd opgericht in 1962 door Hubert Seghers. Ruim 30 jaar geleden kwam het bedrijf in handen van zijn zonen, Joris en Pascal Seghers. In de loop der jaren werd de familiezaak een industriële bakkerij met klanten in heel Europa. Op een jaar tijd rollen bij Biscuiterie Seghers 7 miljoen kg koekjes van de band. Dankzij de overname van Euro Pâtisserie is de nieuwe groep goed voor een jaaromzet van 85 miljoen euro. De groep levert nu koekjes aan supermarktketens in meer dan 40 landen over de hele wereld. Op de drie vestigingen in Temse, Spijkenisse en Apeldoorn werken 320 mensen. De industriële koekjesbakker komt zo in de top 10 van de grootste koekproducenten in de Benelux en levert de producten voor supermarkten in de hele wereld
.

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be