Boektopia maakt eerste 10 auteurs bekend van boekendriedaagse in Kortrijk Xpo

  • Fictie: romanschrijvers Herman Koch en Ish Ait Hamou
  • Jeugd en strips: auteurs Marc De Bel, Guido Van Genechten en tekenaar Merho
  • Lifestyle: culinair auteur Pascale Naessens en zanger Johan Verminnen
  • Non-fictie: VUB-rector Caroline Pauwels, journalist Koen Wauters en psychiater Dirk De Wachter

Het gloednieuwe boekenevenement Boektopia maakt vandaag de eerste 10 namen bekend van de auteurs die deelnemen aan de boekendriedaagse van 30 oktober tot 1 november in Kortrijk. Enkele grote namen op de eerste editie zijn de Nederlandse romanschrijver Herman Koch en Ish Ait Hamou. Ook andere auteurs uit binnen- en buitenland lezen er voor, signeren, treden op en gaan in dialoog met de bezoekers. Dat is de missie van Boektopia: boekenliefhebbers samenbrengen om samen boeken te ontdekken en te beleven. Binnenkort onthult Boektopia nog tientallen extra auteurs.

Herman Koch en Ish Ait Hamou op eerste Boektopia

De Nederlandse romanschrijver Herman Koch is één van de blikvangers op de eerste editie van Boektopia. Hij stelt er zijn nieuwste boek ‘Een film met Sophia’ voor. Hij wordt geflankeerd door de succesvolle romanschrijver en choreograaf Ish Ait Hamou..   

Kids en strips met Marc De Bel en Merho

Ook voor kinderen en jongeren stelt Boektopia een uitgebreid programma samen.

We zijn erg blij dat we heel wat gerenommeerde jeugdauteurs zoals Marc De Bel, en auteur en illustrator Guido Van Genechten konden strikken. Zij zullen de kinderen en jongeren op een unieke manier onderdompelen in de magische wereld van hun boeken. Voor de stripliefhebbers zal Merho, de geestelijke vader van De Kiekeboes aanwezig zijn.” 
Jo Dupré van Boektopia

Culinair auteur Pascale Naessens en biografie van Johan Verminnen

Fans van culinaire boeken kunnen succesauteur Pascale Naessens ontmoeten. Vlaamse zanger Johan Verminnen viert zijn zeventigste verjaardag op Boektopia met een boek over zijn werk en zijn leven ‘Mooie dagen’.

Non-fictie met Caroline Pauwels, Koen Wauters en Dirk De Wachter

Caroline Pauwels, rector van de Vrije Universiteit Brussel vertegenwoordigt het non-fictie genre. Ze krijgt versterking van o.a. psychiater-psychotherapeut Dirk De Wachter en journalist Koen Wauters. Die laatste komt vertellen over zijn boek ‘Mijn vader was priester, mijn moeder non’.

Nu al boeken beleven in Kortrijk

Boekenliefhebbers hoeven niet te wachten tot Boektopia op 30 oktober van start gaat om hun hartje op te halen in Kortrijk. Nog voor de opening van de boekenbeurs staan boeken centraal in winkelcentrum K in Kortrijk. In het Droombos kunnen ouders en kinderen nog zeven zaterdagen lang tussen 14u00 en 17u00 hun favoriete auteurs ontmoeten. Er zijn ook voorleessessies die de creativiteit van kinderen prikkelen, zittend op een boomstronk in een magisch bos.

Over Boektopia

Op 6 september werd de naam ‘Boektopia’ bekendgemaakt. Het nieuwe boekenevenement in Kortrijk wordt georganiseerd door een aantal uitgevers – Clavis, Daphne, Lannoo, Pelckmans Uitgevers, Standaard Uitgeverij, VBK Uitgeversgroep, Uitgeverij Snoeck en Yoyo Books – als opvolger van de Boekenbeurs in Antwerpen. Om ervoor te zorgen dat kleine uitgeverijen ook vertegenwoordigd worden, sluit GAU (Groep Algemene Uitgevers) mee aan. Vanaf 2022 zal Boektopia jaarlijks in een uitgebreide versie doorgaan tijdens de herfstvakantie begin november.

Extra praktische info (volledige programmatie en toegangsprijs) volgt op een persconferentie later deze maand.

Voor meer info: www.boektopia.be

Gunter Huyghe

PR-consultant, Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be