Bruggen bouwen tussen boer en burger: 11 topchefs zijn #Boerentrots

Peter Goossens, Gert De Mangeleer, Roger Van Damme, Wout Bru: samen met nog 7 andere collega topchefs lanceren zij de beweging #Boerentrots. Zij tonen hiermee hoe trots ze zijn op onze Vlaamse boeren én willen iedereen aanzetten om massaal het manifest #Boerentrots te ondersteunen. “Achter #Boerentrots, daar kan je alleen maar 100% achter staan. Als ik aan boeren denk, denk ik aan respect", zegt Wout Bru.

We mogen best trots zijn op onze boeren en het eten dat dankzij hen iedere dag op ons bord ligt. Dat weet ook de top van de culinaire wereld in Vlaanderen. Onze chefs koken graag met kraakverse, seizoensgebonden producten. Het liefst met streekproducten van een boer die ze vaak persoonlijk kennen en waar ze soms jaren mee samenwerken. Want zonder boeren, geen eten. Zonder eten, geen leven. Zonder leven, nou ja...

“Zonder de boeren kunnen wij onze job niet uitoefenen.” - Gert De Mangeleer

“Boeren en chefs vinden elkaar in hun passie voor pure ingrediënten.” - Maarten Bouckaert

“Ik teken het manifest omdat ik uitzonderlijk fier en trots ben op de ondernemers die het mogelijk maken voor ons om met zo’n mooie producten te mogen werken.” - Thijs Vervloet

“We staan allemaal aan dezelfde kant, zonder boeren geen chef.” - Giovani Oosters

De 11 chefs zijn de ambassadeurs van #Boerentrots en geven met hun handtekening het startschot van een grotere beweging. ​In een sterk verstedelijkt Vlaanderen is de verbinding tussen boer en burger steeds minder evident. Nochtans zijn onze Vlaamse boeren bijzonder. Nergens ter wereld slagen landbouwers erin om op zo’n kleine oppervlakte als de onze zo’n enorme diversiteit te telen als hier. En daar mogen we fier op zijn. #Boerentrots wil burgers laten kennis maken met de Vlaamse boeren, hoe ze werken, waar ze op inzetten en waar uiteindelijk elke dag het eten op ieders bord vandaan komt​.

Peter Goossens, Gert De Mangeleer, Roger Van Damme, Wout Bru, Seppe Nobels, Thijs Vervloet, Ann-Sophie Breysem, Giovani Oosters, Bert Meewis, Stéphane Buyens en Maarten Bouckaert ondertekenden al het manifest. Zij zijn alvast #Boerentrots. U toch ook? 

Voor de media:

Hier vindt u een link naar een video met de ondertekening van het manifest door de chefs en naar de volledige tekst van het manifest.

Ann Van Mullem

Bepublic

Tiffany Mestdagh

Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be