Casa de Papel en The Fast and the Furious favoriete tv-ontspanning van Rode Duivels deze zomer

Casa de Papel en The Fast and the Furious favoriete tv-ontspanning van Rode Duivels deze zomer

Rode Duivels kijken naar actie op tv, maar gamen, tuinieren of spelen ook gezelschapsspelletjes om zich te ontspannen

Onze Rode Duivels kijken in hun vrije tijd gemiddeld een half uur tot 2 uur per dag televisie om te relaxen. Vooral actieseries als Casa de Papel en actiefilms als The Fast and the Furious zijn populair bij ons nationale voetbalteam. Maar het hoeft niet altijd actie te zijn om tot rust te komen tijdens corona. 4 op de 10 Duivels gamet graag als ontspanning, 1 op de 3 neemt de tuin onder handen en 1 op de 5 zet gezelschapsspelletjes op tafel. Dat zijn enkele opvallende conclusies uit een online bevraging van onderzoeksbureau iVOX bij alle Rode Duivels in opdracht van de Belgische Voetbalbond naar aanleiding van de online test ‘Welke Duivel ben jij?’.

Animatieseries voor Chadli en Lestienne, romcom voor Vanaken en Dendoncker 

De overgrote meerderheid van de Duivels kijkt liever een leuke serie dan een goede film om tot rust te komen. Enkel Eden Hazard, Elias Cobbaut en Jason Denayer ploffen liever wat langer in de zetel voor een film. Favoriete genre voor het grote scherm van de Rode Duivels is duidelijk actie. Maar ook fantasyseries zoals Game of Thrones, misdaadfilms als The Godfather en comedy van eigen bodem zoals FC De Kampioenen zijn populair. Duivels als Vanaken, Dendoncker en Thorgan Hazard durven wel eens wegdromen bij een romantische film.

Actie, misdaad en fantasy zijn dan wel veruit de populairste tv-genres van onze nationale voetballers. 1 op de 5 Duivels waaronder De Bruyne, Alderweireld en Origi leunt ook graag achterover bij een animatiefilm à la Toy Story. Chadli en Lestienne weten animatieseries als Rick & Morty te appreciëren. Onze keepers houden dan weer meer van historische films zoals Dunkirk.

1 op de 5 Rode Duivels speelt graag gezelschapsspelletjes op vrije dag

Maar de Rode Duivels kicken niet alleen op actie en avontuur tijdens hun vakantiedagen. Naast afspreken met vrienden, ontspannen 4 op de 10 Duivels, waaronder Romelu Lukaku, Leandro Trossard, Yari Verschaeren en Benito Raman ook liefst met een potje gamen. 20% van de Duivels, waaronder de broers Hazard, Jan Vertonghen, Dries Mertens en Thomas Vermaelen komen graag tot rust met gezelschapsspelletjes en 1 op de 3 Duivels, waaronder Mignolet, Castagne, Benteke en Boyata tuinieren ter ontspanning. Michy Batshuayi en Thomas Meunier zijn de twee enige Duivels die aangeven dat zelfs op hun vrije dagen sporten één van hun favoriete bezigheden is. 

Test welke Rode Duivel jij bent

Wil je net als de andere 18.853 supporters weten of je eerder op een van de rustigere Rode Duivels lijkt of net op één van de meer avontuurlijke Duivels? Doe dan de online test ‘Welke Duivel ben jij?’ via de website van de Voetbalbond www.rbfa.be. Je maakt kans op een gesigneerd voetbalshirt door alle Rode Duivels. 

Over het onderzoek
Onderzoeksbureau iVOX ondervroeg aan de hand van 23 meerkeuzevragen tijdens de maand juni alle 35 Rode Duivels die in het seizoen 2019-2020 geselecteerd werden voor de nationale ploeg. Het onderzoek kadert in de online test ‘Welke Duivel ben jij?’. De online test legt de antwoorden van de supporters naast die van de Rode Duivels. Zo laat de Voetbalbond de fans deze zomer ontdekken welke Rode Duivel ze zijn.

Contacteer ons
Stefan Van Loock Press & media officer Belgian Red Flames & Belgian Red Devils, RBFA
Bert Bouserie PR Consultant Bepublic, Bepublic
Stefan Van Loock Press & media officer Belgian Red Flames & Belgian Red Devils, RBFA
Bert Bouserie PR Consultant Bepublic, Bepublic
Over Bepublic