Cegeka versterkt internationale positie door overname KPN Consulting

Cegeka en het telecombedrijf KPN zijn overeengekomen om KPN Consulting te verkopen aan Cegeka. KPN Consulting, dat alle activiteiten van KPN ICT Consulting en Call2 omvat, biedt een verscheidenheid aan op maat gemaakte ICT-advies- en ondersteuningsservices op het gebied van onder andere ICT-strategie, cloudservices en data-analyse. De transactie is in lijn met de groeistrategie van Cegeka voor Noord-Europa. Het IT-bedrijf uit Hasselt verdubbelt hiermee haar omzet in Nederland en wordt er één van de grootste IT-serviceproviders. KPN Consulting telt meer dan 1000 mensen, waarvan 750 medewerkers en 250 contractors.

Als onderdeel van de transactie zullen KPN en Cegeka een samenwerking aangaan om ervoor te zorgen dat de dienstverlening aan klanten van KPN ononderbroken blijft. Volgens de voorwaarden van dit partnerschap zal Cegeka advies- en ondersteuningsdiensten blijven leveren aan KPN als voorkeursleverancier. 

“De diensten van KPN Consulting sluiten naadloos aan bij het portfolio van Cegeka Nederland, dit geeft ons een strategisch voordeel. Bij Cegeka kunnen klanten rekenen op een betrouwbare IT-partner die hen helpt om relevant te blijven in een snel veranderende digitale wereld. Hiermee versterken wij onze marktpositie in Nederland en kunnen wij onze groei verder doorzetten.” 

Karim Henkens, Managing Director Nederland, DACH en Nordics 

Cegeka en KPN zullen naar verwachting de transactie in het eerste kwartaal van 2020 afronden. De dienstverlening van KPN Consulting zal onder de Cegeka-vlag worden voortgezet. Voor KPN past deze transactie in zijn strategie om sneller te vereenvoudigen en zich te richten op zijn belangrijkste ICT- diensten in de zakelijke markt. 

“Dit is een belangrijke stap voor Cegeka in onze verdere internationale groei. Door deze acquisitie worden onze activiteiten in Nederland even groot als die in België, hetgeen perfect in lijn is met onze strategie. Daarnaast is lokale verankering een strategisch middel voor ons om dichtbij onze klanten te staan, met extra vestigingen in het Noorden en Westen van Nederland.” 

Stijn Bijnens, CEO Cegeka Groep

 

Over Cegeka:
Cegeka is een toonaangevende Europese aanbieder van IT-oplossingen die gespecialiseerd is in multi- cloud oplossingen, cloud orchestration, outsourcing en de optimalisatie van applicaties, infrastructuur en bedrijfsprocessen. Cegeka richt zich verder ook op de ontwikkeling en integratie van applicaties en platformen. Cegeka helpt klanten om relevant te blijven in een snel evoluerende digitale wereld door verder te denken dan de cloud en digitalisering, en door oplossingen aan te bieden die een echte impact op hun business hebben. Het bedrijf werd in 1992 opgericht door André Knaepen. 71% van de aandelen is in handen van de familie Knaepen. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Belgische Hasselt. Cegeka kende de afgelopen jaren een jaarlijkse groei van 15 tot 20 procent. In 2018 behaalde de groep een omzet van 512 miljoen euro en momenteel telt Cegeka bijna 5.000 medewerkers over heel Europa, met vestigingen in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk, Roemenië, Italië, Tsjechië, Slowakije, Frankrijk en sinds kort ook in Rusland. 

Over KPN Consulting: 
KPN ICT Consulting helpt ondernemend Nederland vooruit door het leveren van ICT-diensten op het gebied van advies, implementatie & adoptie en support. We zijn sterk in ICT en verbinden technologische mogelijkheden met mensen, processen, doelen en drijfveren van organisaties. Zodat zij vandaag én morgen succesvol zijn. Wij helpen bedrijven, instellingen en overheden het maximale uit ICT te halen. Zo functioneren zij soepel, veilig en zeker en kunnen ze blijven vernieuwen. Wij werken vanuit de domeinen digital workspace, security, cloud, ICT strategy en data analytics. ICT gaat niet alleen over bits en bytes, maar vooral om mensen. Onze professionals weten dat. Soms een tikje eigenwijs, met de nieuwste inzichten en altijd mensgericht. Wij zorgen dat organisaties klaar zijn voor de toekomst.

Wendy Knaepen

Brand Manager Cegeka Groep

Karim Henkens

Managing Director Nederland, DACH en Nordics

Sander Vanlouwe

PR Consultant Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be