Checkpoint kondigt nieuwe diefstalbarometer aan over verliezen van Europese retailers

Checkpoint Systems, wereldleider in dervingpreventie voor de retail, lanceert een oproep aan Europese retail ketens om inzicht te geven in hun meest recente dervingscijfers. Dat doet de beveiligingsexpert met het oog op een nieuwe diefstalbarometer die de laatste statistieken en trends over winkelcriminaliteit binnen de retail in Europa weergeeft.

Checkpoint heeft een lange voorgeschiedenis van verhelderende onderzoeken naar derving in retail. Zo hebben ze de afgelopen 16 jaar verschillende kwalitatieve rapporten gesteund en gepubliceerd. Het nieuwe onderzoek “Retail Security in Europe” start vandaag. Onderzoekers van Crime&Tech, een spin-off van de Università Cattolica del Sacro Cuore en Transcrime, dat onlangs een gelijkaardig onderzoek uitvoerde in Italië – Retail Security in Italy voeren de studie uit.

Om inzicht te verkrijgen maakt men enerzijds gebruik van een traditionele vragenlijst en anderzijds van onderzoekers die gegevens analyseren op winkelniveau. De resultaten worden begin 2019 bekendgemaakt en zullen de laatste trends omvatten over winkelcriminaliteit in Europa. Naar verwachting zullen grote retailers deelnemen uit 11 landen (België, Finland, Frankrijk, Italië, Duitsland, Nederland, Polen, Rusland, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk).

We kunnen met trots melden dat het grootste onderzoek in Europa naar derving binnen de retail van start gaat. In dit rapport zullen we analyses bieden waardoor retailers in heel Europa nieuwe strategieën kunnen ontwikkelen om winkelcriminaliteit aan te pakken en de beschikbaarheid van goederen te verhogen. Wij geloven dat retailers, door zich te verenigen, trends kunnen aanpakken die gevolgen hebben op de winstgevendheid en zo samen beter kunnen werken aan oplossingen om de sector verder te laten groeien.
Fran Zanier, EMEA Marketing Director bij Checkpoint Systems

Dit onderzoek combineert kwantitatieve en kwalitatieve methodes om winkelcriminaliteit in de retail te analyseren. Dankzij de gegevens en informatie die de deelnemende bedrijven ons zullen aanleveren, zullen we de kwaliteit van de analyse kunnen verhogen en zo de beste werkmethoden kunnen aanduiden op basis van ervaringen uit de praktijk. Retailers kunnen het onderzoek gebruiken om veiligheidstrends op te volgen, diefstal te voorkomen en om verliezen te minimaliseren."
Professor Ernesto Savona, CEO van Crime&tech en bestuurder bij Transcrime

Wij nodigen retailers graag uit om anoniem en veilig deel te nemen aan het onderzoek door de vragenlijst in te vullen op http://bit.ly/RetailSecurityEurope. Of neem contact op met Lorella Garofalo - Crime & tech SRL: @: [email protected] of [email protected] of T:  +39 027234 3014/3715.


Over Checkpoint Systems, Inc.
Checkpoint Systems is een wereldwijde leider op het gebied van oplossingen die de detailhandel helpen de beschikbaarheid en beveiliging van hun producten te vergroten. Retailers zijn dankzij de oplossingen van Checkpoint Systems in staat om een nauwkeurige real-time inventaris bij te houden, de beschikbaarheid op het schap te verbeteren, out-of-stock situaties en derving te verminderen en onder controle te houden. Hierdoor verbetert de retailer de beschikbaarheid van koopwaar en de winkelervaring van klanten. De oplossingen van Checkpoint zijn gebouwd op meer dan 45 jaar ervaring in RF-technologie, een innovatief dervingsbeheeraanbod, marktleidende RFID-applicaties en een uitgebreid portfolio van labeloplossingen die bijdragen tot de branding, beveiliging en opvolging van de koopwaar van de bron tot aan het schap. De klanten van Checkpoint genieten van een stijgende omzet en winst doordat ze zich ervan verzekeren dat hun producten beschikbaar zijn op de juiste plaats en het juiste tijdstip wanneer klanten klaar zijn om te kopen. Checkpoint Systems is een divisie van CCL Industries.
Voor meer informatie: www.checkpointsystems.com  
Twitter: @CheckpointBenelux

Over Crime&tech srl
Crime&tech srl het spin-off-bedrijf opgericht door de Università Cattolica del Sacro Cuore en Transcrime - Joint Research Centre on Transnational Crime. Crime&tech past de onderzoeken van Transcrime toe in technologieën en toepassingen voor private en openbare bedrijven met behulp van geavanceerde analyses om zo misdaad te beoordelen, op te volgen, in kaart te brengen en te voorkomen, en om de veiligheid te verhogen. In 2017 voerde Crime&Tech het eerste onderzoek in Italië uit naar misdaad en veiligheid in de detailhandel. Het werkte hiervoor samen met Sicurezza en werd gesteund door Checkpoint Systems.
Voor meer informatie www.crimetech.it 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be