Checkpoint Systems is partner voor Action bij internationale groei

Waardering voor snelle en lokale aanpak van beveiligingsleverancier

Action, de grootste non-food discount retailer van Europa, opent jaarlijks meer dan 200 nieuwe winkels. Dat hoge tempo vereist een strakke logistieke planning. Partners zijn voor de winkelketen dan ook een belangrijke schakel in het internationale groeiverhaal. Daarom verlengt Action zijn samenwerking met Checkpoint Systems. De wereldwijde retailbeveiliger ondersteunt Action al enkele jaren bij de beveiling van het brede assortiment in de winkels zonder afbreuk te doen aan de winkelervaring van klanten. Dat doet het met lokale technici en een gedreven integratie van beveiliging en kassasystemen. 

Action heeft momenteel meer dan 1.800 winkels in 9 Europese landen. De winkelformule spreekt veel concumenten aan, het bedrijf ontvangt meer dan 10 miljoen klanten per week.   De winkelketen groeit snel en heeft de ambitie om in de komende jaren sterk uit te breiden.  Retailbeveiliger Checkpoint Systems speelt daarbij een belangrijke ondersteunende rol.  

“We zijn bijzonder tevreden over de aanpak van Checkpoint Systems. Ze hebben altijd een sterk lokaal technisch team. Zij spreken onze mensen in hun eigen taal aan, waar we onze winkels ook openen. Zo kunnen ze net zo snel schakelen als onze eigen ploegen. Dat helpt om de strakke planning te volgen die we hanteren bij het bouwen en openen van nieuwe winkels. Het is voor ons dan ook een logische keuze om onze samenwerking met Checkpoint Systems voort te zetten.”  

Michiel Coolen, Group Construction Manager, Real Estate van Action

Geoliede machine in Europa 

Niet alleen de lokale technische teams van Checkpoint Systems zijn belangrijk voor de snelle groei van Action. Ook de samenwerking met andere leveranciers zorgt ervoor dat de retailer het hoge ritme van nieuwe winkels kan aanhouden. Zo heeft Checkpoint Systems bijvoorbeeld nauwe contacten met Pan Oston, de kassaleverancier van Action. 

“Dankzij de samenwerking met kassaleverancier Pan Oston kunnen we de hardware voor de artikelbeveiliging onmiddellijk integreren in de kassa’s. Op die manier kan Action de kassa’s in één keer naar de nieuwe winkels rijden en blijft het vrachtvervoer bij het opbouwen van de winkels beperkt voor de buurtbewoners.” 

Jantien Sloots, EMEA Communications Manager, Checkpoint Systems

*****

Over Action 

Action is de snelst groeiende internationale non-food discounter met ruim 1.800 winkels in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Tsjechie en Italië. Bij en voor Action werken ruim 60.000 medewerkers. In 2020 was de omzet van Action EUR 5,6 miljard. Van de meer dan 6.000 artikelen die Action biedt, behoort ongeveer een derde tot het vaste aanbod. De rest van het assortiment is variabel en wisselt snel. Wekelijks introduceert Action meer dan 150 nieuwe artikelen. Het assortiment bestaat uit 14 productcategorieën: decoratie, doe het zelf, spel & ontspanning, kantoor & hobby, multimedia, was & reiniging, tuin & outdoor, huishoud & inventaris, eten & drinken, persoonlijke verzorging, dieren, kleding en linnengoed. Action verkoopt een groot aantal A-merken en huismerken. Action is in staat zeer lage prijzen te hanteren door grootschalige en efficiënte inkoop, een optimale distributie en een kostenbewuste bedrijfscultuur. 

Over Checkpoint Systems 

Als onderdeel van CCL Industries is Checkpoint Systems de enige leverancier van verticaal geïntegreerde RF/RFID-oplossingen voor de retail. Terwijl de vraag van de consument door de technologie buitengewoon snel toeneemt, levert Checkpoint intelligente oplossingen, waardoor de retailomgeving altijd en overal helder en efficiënt is. Door een uniek aanbod van software, hardware, labels, tags en aangesloten cloud-gebaseerde oplossingen optimaliseert Checkpoint retailactiviteiten* en efficiency dankzij intuïtieve realtimegegevens in heel de distributieketen en in de winkels. Dit leidt tot een hogere winstgevendheid en een waardevollere klantervaring. De intelligente retailoplossingen van Checkpoint zijn het resultaat van 50 jaar expertise op het gebied van radiofrequentietechnologie, innovatieve diefstal- en dervingpreventie-oplossingen, toonaangevende software, RFID-hardware en uitgebreide labelmogelijkheden om artikelen van bron tot schap te identificeren, te beveiligen en te traceren. Twitter: @CheckpointSys 

Over CCL Industries 

CCL Industries Inc. (“CCL”), een wereldleider in speciale labels en verpakkingsoplossingen voor wereldwijde ondernemingen, kleine bedrijven en consumenten, telt ongeveer 19.000 mensen, met 150 productiefaciliteiten in 25 landen op zes continenten. De hoofdkantoren zijn gevestigd in Toronto, Canada en Framingham, Massachusetts. Ga voor meer informatie naar www.cclind.com. 

Jantien Sloots

Checkpoint Systems

Jules Fremaut

Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be