BDO neemt PKF-VMB Risk Advisory over

BDO België versterkt zijn Risk Advisory dienstverlening in Wallonië en Brussel

Het advieskantoor BDO neemt de adviesdiensten rond interne audit en risicobeheer van de financiële dienstverlener PKF-VMB over. Christophe Quiévreux, verantwoordelijk voor deze dienstverlening bij PKF-VMB, wordt partner bij BDO België en zal de Risk Advisory diensten van BDO België in Wallonië en Brussel verder ontwikkelen.

De overname van PKF-VMB Risk Advisory is na de recente overnames van Crossroad, Ideas at Work en de start-up Eurides al de vierde overname voor BDO België in 2018. Het advieskantoor krijgt hierdoor een stevige voet aan de grond in Wallonië en Brussel voor zijn Risk Advisory diensten. Het team van Christophe Quiévreux zal vanuit de kantoren van BDO in La Hulpe zijn internationale en beursgenoteerde bedrijven ondersteunen.

“De afdeling Risk Advisory Services groeit sinds 2012 jaarlijks met ruim 20% bij BDO België en zal in 2018 goed zijn voor een omzet van 3 miljoen euro. Die groei situeert zich echter voornamelijk in Vlaanderen en Brussel. Daarom zullen we samen met Christophe Quiévreux en zijn team BDO’s diensten op vlak van risicobeheer en interne audit nu ook in het zuiden van België verder ontwikkelen.”
Koen Claessens, Partner Risk Advisory Services van BDO België 

Door deze overname groeit het Risk Advisory team bij BDO België tot 21 experten.

Autoriteit op vlak van interne audit en corporate governance

BDO versterkt met de overname van PKF-VMB Risk Advisory zijn positie als uitdager op de Belgische markt  van Governance, Risk en Compliancediensten. Het advieskantoor haalt met Christophe Quiévreux, ex-voorzitter van het Belgisch Instituut Interne Auditoren (BIIA) en professor corporate governance en risicobeheer verbonden aan Solvay (ULB) een echte autoriteit binnen.

Christophe Quiévreux en zijn team vinden binnen BDO het noodzakelijke internationale netwerk om hun internationale klanten te ondersteunen: “De bedrijven waar we vandaag voor werken zijn internationale ondernemingen die geheel of gedeeltelijk de risk management of interne audit functie hebben uitbesteed en ondernemingen die tijdelijke ondersteuning zoeken op dit vlak. Zij hebben nood aan een stevig internationaal netwerk. De overname door BDO België opent dat noodzakelijke brede internationale netwerk. Daarnaast kunnen onze teamleden dankzij de overname hun carrière verder uitbouwen binnen BDO België.”
Christophe Quiévreux, Partner Risk Advisory BDO België

 

Over BDO
Wij zijn een internationaal opererende adviesorganisatie, met een solide reputatie in financiële dienstverlening (Audit, Corporate Finance, Accounting, Tax & Legal) en ander gespecialiseerd advies, waaronder Strategy & Organisation, People, Interim Management, Digital en Risk.  We begeleiden een brede klanten-basis van grote, internationale bedrijven, (familiale) KMO’s tot privépersonen.

De BDO aanpak is integer, hands-on en pragmatisch, resultaats-gericht én met een juiste focus op de noden van de klant.  U heeft steeds één direct aanspreekpunt, en uw kantoor bevindt zich in de directe nabijheid.

In België hebben wij 700 Partners en medewerkers verspreid over het hele land. Wij werken vanuit 11 vestigingen in Antwerpen, Brussel Airport, Brussel Centrum (2),  Gent, Hasselt, La Hulpe, Liège, Mechelen, Namur-Charleroi en Roeselare.

BDO maakt deel uit van een sterk internationaal netwerk dat met een ploeg van meer dan 75.000 Partners en medewerkers actief is in 162 landen.

www.bdo.be

 

Bert Bouserie

PR Consultant , Bepublic

Koen Claessens

Partner Risk Advisory BDO Belgique, BDO

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be