Crisiscel van de KBVB zet jeugd- en amateurcompetities definitief stop

  • ​​​​Besluit geldt voor alle afdelingen en reeksen van het jeugd- en amateurvoetbal  
  • Stand van 12 maart 2020 bepaalt het sportief eindklassement   
  • Nog geen beslissing over profvoetbal

De crisiscel corona van de KBVB, waarin alle entiteiten van het Belgisch voetbal vertegenwoordigd zijn (KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en de Pro League), kwam deze voormiddag virtueel samen om het verdere verloop van de competities te bespreken.  

De crisiscel nam in het belang van de volksgezondheid de moeilijke, maar stilaan onvermijdelijke beslissing om alle jeugd- en amateurcompetities, die sinds midden maart stilliggen, definitief stop te zetten. Dat betekent dat er voor dit seizoen geen wedstrijden meer doorgaan in het jeugd- en amateurvoetbal. Niet voor het competitief voetbal, niet voor het recreatief voetbal, niet voor het Futsal en ook niet voor het Minivoetbal. De Women’s Super League en alle andere vrouwencompetities vallen onder dezelfde regeling.  

Eindstand op basis van rangschikking 12 maart 2020 

Wat dit precies betekent, vind je terug via  https://bit.ly/competitions-nl. De sportieve eindstand wordt in de komende dagen gepubliceerd. We communiceren hier later opnieuw over. 

Voorlopig nog geen beslissing over profvoetbal

De beslissing die vandaag is genomen geldt voor alle jeugd- en amateurcompetities, ook voor de Youth Elite dus. Een beslissing over het profvoetbal (1A, 1B, finale van de Croky Cup en U21 competities) zal door de bevoegde instanties van de Pro League genomen worden wanneer alle informatie eigen aan het profvoetbal zal verzameld zijn 

Voor meer info 

Pierre Cornez

Press officer, KBVB

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be